dec
12
2009

Donner; ouderen moeten minder verdienen.

Cartoon-donner

Als het aan minister Piet Hein Donner ligt moet er iets met de salarissen van ouderen gebeuren. Het kabinet wil de AOW-leeftijd verhogen tot 67 jaar, maar dan moet er wel wat veranderen aan de salarissen.
Om ervoor te zorgen dat bedrijven de oudere werknemers langer in dienst kunnen houden, moeten ze minder verdienen.

Donner vertelde over zijn plan in het programma Buitenhof.
Hij zei dat we af moeten van de steeds maar stijgende salarissen. Ouderen moeten eerder aan de top zitten en dan langer met hetzelfde loon genoegen nemen, is het idee van Donner.

Tevens wil de minister een beter loopbaanbeleid om ouderen aan het werk te houden.

89 Comments

 • avatar Anoniem schreef:

  Langer werken voor minder geld?
  Dat klinkt nou niet zo heel erg aantrekkelijk…

  • avatar Koffie schreef:

   Wen er maar vast aan, nog een paar jaar, krijg je voedselbonnen….

  • avatar Arnold schreef:

   Donner, Balkenende en Bos in overleg.
   “Hou jij ze dom, dan houden wij ze arm”.
   Ziedaar, het hele beleid van de kabinetten Balk in een notendop.

  • avatar Slim schreef:

   De ouderen moeten minder verdienen omdat daarna de AOW uitkering ook lager zal zijn. Ordinair eigenbelang van de roverheid dus.

  • avatar Gerard schreef:

   Dus omdat ik geboren ben in 1964 mag ik langer werken en krijg ik minder loon. Ik wijs erop dat tegen de tijd dat ik mocht studeren, de tweefasenstructuur was ingevoerd. Zou ik niet eerst in militaire dienst zijn gegaan, dan had ik tenminste fatsoenlijk onderwijs gehad. Ik merk dat ik geen solidariteit meer kan voelen.

  • avatar Lolbroek schreef:

   je moet wel langer doorwerken, maar tegelijkertijd minder verdienen, wat is dat voor sesamstraat logica? zie ik hier gewoon een lose-lose situatie, wie gaat dit nou serieus nemen?

 • avatar Anoniem schreef:

  Kan deze randdebiel niet opgesloten worden?

 • avatar Vader schreef:

  Een deel van de ambtenaren gaat extra 10% belasting betalen.
  Politici (+ 2eKamerleden) extra 25%.
  Asielzoekers krijgen niet allerlei cadeautjes, zoals betaalde dure opleidingen.
  Gezinnen met 1 werkende partner krijgen meer belasting terug, mits ze geen kinderopvang, zorg, huurtoeslag, uitkering voor nietwerkende partner krijgen (nietwerkende partner laat relatief bekeken een baan open voor een werkloze, die dan ook weer geen uitkering nodig heeft).
  Het is toch belachelijk dat een alleenstaande ouder veel meer belastingvoordeel heeft dan een gezin?

 • avatar Anoniem schreef:

  Een goed plan. Althans, het idee is goed. Ben benieuwd hoe de uitvoering is.

 • avatar Grum schreef:

  zou je zo’n idioot niet gelijk ophangen? of op z’n minst levenslang opsluiten

  • avatar Gast schreef:

   Ben het er niet helemaal mee eens…”welke datum zullen we eens prikken om deze hufter eens op te hangen op het Binnenhof” dacht ik even…of drooomde ik hier over?

   • avatar Terry schreef:

    Oudejaarsnacht, mooi met vuurwerk erbij, maken we een jaarlijks terugkerend feest van, het volk kiest een kamerlid of minister om op te hangen, dat is pas democratie, kijken of ze dan nog met die vreemde plannen op de proppen komen.

 • avatar Hummer schreef:

  Op zich voor de bedrijven een goede maatregel of stimulans. Alleen is het wel zo dat voor iedereen wenselijk dat je er jaarlijks iets bij krijgt vanwege de stijgende lasten. Dus de laat de salarisen vast staan en dan vanaf bv 57 jaar ieder jaar 10% minder loonbelasting voor die groep. Zij hebben immers al lang genoeg betaald.

  • avatar Koffie schreef:

   Keep on dreaming, Bos denk eerder andersom, die mensen hebben volgens hem al een heel leven teveel verdiend, die kunnen best ieder jaar 10% meer belasting gaan betalen.
   Leuke groep, Partij van de Asocialen…..

 • avatar mopperkont schreef:

  Donner heeft gemakkelijk praten met een inkomen van 130.000 euro per jaar (snabbels niet meegerekend).
  Laat hij dan maar eerst het goede voorbeeld geven en zijn salaris terug te brengen naar b.v. 50.000 euro zonder snabbels.
  Heeft hij weer een nieuwe groep gevonden die aangepakt moeten worden?
  Wat is de volgende, ik weet er wel een paar.
  Beginnen we met de graaiers in de bankwereld, bij de overheid, in het bedrijfsleven al die met die grote bonussen naar huis gaan, kortom de zakkenvullers groep.
  Laat hij daar maar eerst eens aan de slag mee gaan.

  • avatar Koffie schreef:

   Dat zou wel heel mooi zijn, maar die groep is de steunpilaar onder de economie, dus die pakken ze echt niet aan. Deze mensen hebben ze echt nodig, mensen op de werkvloer kan ze niet schelen, die halen ze gewoon uit een ander land als er niet genoeg meer zijn die nog voor een hongerloon willen werken.
   En snijden in eigen vlees zal ook Donner niet willen, dat doet pijn….

   • avatar mopperkont schreef:

    Daar heb je waarschijnlijk wel gelijk in maar een ziekenhuis directeur met een salaris van 600.000 euro of een abtenaar met 450.000 euro zitten we niet op te wachten.
    Als deze lieden echt iets bijdragen aan de samenleving, ok, maar het is gewoon zakkenvullen ten top.

 • avatar atheist schreef:

  Heel slim van Donner, ware het niet dat het gevolg is; Meer mensen sneller aan de top, dus per definitie een grotere top. Gevolg; overall meer loonkosten en het gezeur begint weer van voor af aan.
  Is die man nou zo dom? Kan ik a.u.b. ook ergens minister worden?

  • avatar Koffie schreef:

   Dat kan ook helemaal niet, niemand in het bedrijfsleven zit op meer mensen in de top te wachten. Invoeren van zinloze regelgeving kan best, maar de markt regelt dit toch echt zelf.

 • avatar Eikel schreef:

  Helemaal mee eens. Na 60 kunnen ze sowieso beter dood gaan. Dat drukt ook de ziektekosten. Echter we moeten niet vergeten onze rappende en zingende medelanders niet vergeten een goede uitkering te geven.
  Uiteindelijk moeten die het land gaan redden.

 • avatar mopperkut schreef:

  wat een lul afschieten
  ba wat haat ik cda en pvda en cu

 • avatar Geile pik schreef:

  Dus je moet langer door gaan werken en het ook nog eens voor niks doen ?
  Meneer Donner, ik nodig U uit om over 40 jaar mijn ballen te komen likken.

 • avatar Lolbroek schreef:

  Vandaar dat eerst even de ontslagbescherming “versoepeld” moet worden. Als het voor werkgevers makkelijker wordt om oudere werknemers te ontslaan, komt er vanzelf druk op de lonen van die leeftijdsgroep.

 • avatar Boer K schreef:

  Uitgangspositie is :
  Iedereen rechteloze ZZPer, eruit te trappen wanneer nodig, geen enkele bescherming meer, alleen maar onderlinge concurrentie.
  De naakte waarheid over de Lissabon akkoorden.
  Een heel continent van rechteloze loonslaven.
  Hoe ironisch dat dit uitschot zoveel ruimte krijgt bij Buitenhof, het semi elitaire beuzelprogramma van the happy few

  • avatar Steuntrekker schreef:

   Ik kijk iedere week weer uit naar zondag, als ik onder het genot van een fijn bord eten naar Buitenhof mag kijken! Beschaafde discussie van niveau, met goed opgeleide mensen. Kwestie van smaak en ontwikkeling.

 • avatar Idoot schreef:

  Mijn schoonmoeder verdient een hele hoop: een rotschop, een emigratie naar ver weg, een telefoonverbod en een straatverbod

 • avatar Bos schreef:

  Tja is eigenlijk wel logisch. Als die kut ouderen eisen om tot hun 67e een baan te hebben, dan moeten ze daar natuurlijk wel wat voor over hebben. Die werkgevers zijn ook niet gek. Ik zou zeggen, halveer het salaris en dan gaat meteen hun pensioen omlaag. Voer dan ook het eindloon systeem weer in. En als dat teveel geld oplevert, laat dan nieuwe nederlanders hier naar toe komen om alles weer in evenwicht te brengen.

  • avatar meeprater schreef:

   Ja en als die leeftijd gaan naderen behoor jij tot het uitschot die dan loopt te mauwen dat je zo weinig verdiend.

 • avatar Steuntrekker schreef:

  Gek, het minimum loon stijgt wel mee met de inflatie. Gebeurt dit ook bij oudere werknemers? Als dat niet zo is, krijg je uiteraard rare taferelen. Sowieso gek dat je door meer te werken meer moet inleveren. Reden temeer om uitvreter te worden.

 • avatar Domoor schreef:

  Hij is werkelijk zwakzinnig geworden. Mensen die wartaal uitslaan horen niet in de politiek. Nog een tijdje en dan loopt hij met molentjes. Ik denk dat ministers hun functie kunnen houden tot hu 35ste en dan in de bijstand, voor ze rare dingen gaan doen en zeggen

 • avatar mopperkut schreef:

  Slavernij als beloning als je tot je 67e doorwerkt,die vent is niet van sociale zaken maar van A-sociale zaken!Ruimen die handel!

 • avatar John schreef:

  Ongelofelijk hij laat weer een hersenscheet.
  Kunnen we deze loser niet gewoon naar huis sturen en neem Bos ook gelijk mee wat neem heel de PVDA maar gelijk mee en het CDA er achteraan.Zijn dit eigenlijk wel christelijke waarden ?
  Men snap niet dat de ouderen door laten werken gewoon niet werkt de ouderen die willen doorwerken doen dit al lekker een dubbel salaris pakken.
  ( VUT en Salaris wel wat meer belast maar toch) de rest zal de zaak alleen maar gaan lopen saboteren.Zeker als men dan nog salaris moet gaan inleveren.
  Nee men moet zeker in de Industrie de opleidingen weer op poten gaan zetten en het voor jongeren aantrekkelijker maken om door te leren.
  Het VMBO moet weg en men moet weer wat vak gerichter gaan opleiden maar ja ik kan net zo goed tegen een muur lullen naar de mening van het volk wordt allang niet meer geluisterd

 • avatar Metselaar schreef:

  Ik ga als in ik nu als 47 jarige na 30 jaar werken ontslagen word nooit meer werken.
  Dan ga ik voor de rest van mijn leven doen wat hele volkstammen al jaren doen…. PROFITEREN!!.
  Wat ik tekort kom zal ik gaan aanvullen volgens de Tokkie/allochtone methode .
  Ik heb me door de diverse KUT regeringen van de afgelopen decennia al lang genoeg voor de gek laten houden en laten bestelen, inhouding 81, kwartje van Kok en ga zo maar door.

 • avatar Hummer schreef:

  Wat mij vaak opvalt hier is de enorme hoeveelheid aan best slimme ideeen (natuurlijk ook veel onzin). Hoe komt het dan dat er uit den haag zoveel stupiditeit uitgebraakt wordt?

  • avatar Anoniem schreef:

   En minder vakantiedagen natuurlijk, die ouwetjes kunnen daar toch geen nuttige invulling aan geven, wintersporten gaat niet meer en op het strand wil je ze al helemaal niet zien. Medicijnen ook zelf betalen natuurlijk.

   • avatar meeprater schreef:

    Goede vraag Hummer, houd er wel rekening mee dat dit domme volk zelf deze machtsgeile klootzakken in het zadel helpt.

 • avatar Zuur schreef:

  Hier zitten allemaal werkloze ouderen dus. Die graag werkloos willen blijven doordat ze te duur zijn. Tja.

  • avatar Zoetje schreef:

   Goed idee jongen, heb je als eenzame kinderloze rukker nog andere ideeen om de leefbaarheid van deze maatschappij te vergroten?

  • avatar Frans schreef:

   Ik vindt dit soort uitspraken abnormaal!
   Zal deze werkeloze oudere jou kop eens in elkaar komen slaan?
   Tiefusmongool

   • avatar Zuur schreef:

    Wat jij vindt moet je naar de pliesie brengen, die hebben een afdeling gevonden voorwerpen.
    Het lijkt me sowieso het beste dat je daar zelf ook blijft en tegen jezelf in bescherming wordt genomen.
    Het gaat niet goed met je.

  • avatar Steuntrekker schreef:

   Alles wat de senioren vaklieden nu verdienen hebben ze voor moeten werken en hebben ze zichzelf moeten bewijzen om tot een bepaalt salaris te komen je krijgt het echt niet cadeau.
   Jij laat het nu voorkomen of iedere oudere duur is nou laat ik je uit de droom helpen er zijn zat oudere werknemers die maar net boven het minimum loon zitten.

  • avatar Terry schreef:

   Minimumloon moet eerder omhoog volgens mij.
   Je ziet nu nog te vaak dat mensen met een uitkering kiezen niet te werken, omdat het onvoldoende loont.

   Ja of de uitkeringen moeten naar beneden, maar dan moet je zaken als huisvesting voor steuntrekkers anders organiseren. Nu kunnen ze nog vrij in subsidiabele sociale woningbouw vertoeven, wat duur is.

   Dan zou je steuntrekkers naar zoiets als grote gore studentenflats met gedeelde voorzieningen moeten sturen. En de uitkering niet meer in geld, maar natura geven. Voedsel op de bon, zo’n idee?

   Als steuntrekker mis je dan ineens een basaal stuk welvaart, en biedt zeker motivatie om te werken voor een vrij besteedbaar loon en volwaardige huisvesting. Beetje gemeen blijft het allemaal wel.

   1984 is nu wel heel dichtbij aan het komen!

  • avatar dwerg schreef:

   Lekker tot je 67-ste het plantsoen schoffelen voor een hongerloontje ….

 • avatar DomOor schreef:

  Dit is één van die maniertjes waarop de EU van Europa het meest competetieve continent ter wereld wil maken. Als je denkt dat de EU een links monsterverbond is, denkt dan nog maar eens een keer.

  • avatar atheist schreef:

   Geld ook voor het minimum loon, dat moet ook omlaag. Mensen met minimum loon zijn vaak minder productief zijn en daardoor uiteindelijk duurder voor de werkgever.

   • avatar Terry schreef:

    Jij bent echt knettergek

    Je ziet nu nog te vaak dat mensen met een uitkering kiezen niet te werken, omdat het onvoldoende loont.
    Ja of de uitkeringen moeten naar beneden, maar dan moet je zaken als huisvesting voor steuntrekkers anders organiseren. Nu kunnen ze nog vrij in subsidiabele sociale woningbouw vertoeven, wat duur is.
    Dan zou je steuntrekkers naar zoiets als grote gore studentenflats met gedeelde voorzieningen moeten sturen. En de uitkering niet meer in geld, maar natura geven. Voedsel op de bon, zo’n idee?
    Als steuntrekker mis je dan ineens een basaal stuk welvaart, en biedt zeker motivatie om te werken voor een vrij besteedbaar loon en volwaardige huisvesting. Beetje gemeen blijft het allemaal wel.
    1984 is nu wel heel dichtbij aan het komen!

    • avatar chagerijn schreef:

     Ik vind die Donner eigenlijk een kei van een vent. Ik hoorde altijd al dat je na je 40e was afgeschreven voor werk. Ik krabde mij echt achter het hoofd, want HOEZO? Ja, omdat je dan te duur was.

     Wat een onzin: dan vraag je toch hetzelfde loon als een jongere? Waarom zou een oudere standaard meer loon moeten krijgen? Je wordt beloond naar je verdiensten, niet je leeftijd. En als je jezelf concurrerend wilt aanbieden op de arbeidsmarkt, moet dat gewoon voor een lager loon kunnen.

     Die ouderen hier zien de bui zeker al hangen: straks moeten ze nog aan het werk.

   • avatar Terry schreef:

    Jij bent echt knettergek

 • avatar Zuur schreef:

  Aan alle 50+-ers hierboven:
  Het is misschien hard, maar jullie zijn lang niet zo productief als jullie zelf denken. Dat jullie overbetaald worden lijkt mij toch algemeen bekend.

  • avatar Steuntrekker schreef:

   Je heb weer eens niet door dat de door Donner voorgestele demotie voor oudere werknemers weer zo’n gluiperige verdeel-en-heers maatregels is die pers saldo uiteindelijk voor iedere werknemer nadelig is. Want ook een jongere werknemer wordt telkens een jaartje ouder.

 • avatar Steuntrekker schreef:

  Dit gaat over de ouderen die nu werken die goedkoper moeten wordenniet de werkelozen

 • avatar Stoflong schreef:

  Knettergek, zoals Ella Vogelaar.
  Maar hij weet de dingen te zeggen met een juristen-bekaktheid die niet doet vermoeden dat er een zotte persoonlijkheid in die hersenpan zit.
  .
  Wanneer dringt het toch eens door tot de CDA-stemmers dat zij met dit soort figuren hun eigen graf graven. Hun christelijke cultuur ligt onder vuur, maar ook onze sociale voorzieningen. En dat allemaal door de waanzinnige opvattingen van dit soort calvinistisch zwartkijkers. Grijze muizen heersen, zoals Hirsch-Ballin, midden in de zomer in driedelig grijs pak verschijnend op de camping bij vakantievierders om uit te leggen dat ze veilig moeten internetten.
  “Werken in het zweet uws aanschijns zult gij. Het is u gegeven eenmaal te sterven en daarna het oordeel”.
  Zie dat smoelwerk, waar de orthodoxe verwording genetisch en moreel hopeloos diep ingesleten is. Het is een grote zuurpruim, die in vuilnisbak was gegooid door de parlementaire democratie, maar weer half rottend is opgerakeld door Balkenende.
  * KOTS , BRAAK, VOMEER *

  • avatar meeprater schreef:

   Dat komt ook doordat hij constant aan de dope is, let maar eens op hoe hij uit zijn ogen kijkt.
   Gewoon afvoeren naar een ontwennings kliniek en daar houden.

 • avatar Blauwe schreef:

  Waarom niet gelijk alleen nog maar van rijswege verstrekte voedselbonnen vanaf je 65e?
  Voor de rest niks. Werken voor voedselbonnen. Uiteraard niet voor den gekleurden medemensch.
  Die heeft toch al niks bijgedragen in de belastingpot dus die hoef je dan ook uiteraard niks af te pakken.
  Wat een land zijn we geworden.

 • avatar Randdebiel schreef:

  Ok Donnert. Laten we beginnen met jouw salaris, om het goede voorbeeld te geven he! Jij bent immers ook ’n oude bok!

 • avatar de gek schreef:

  “loopbaanbeleid”
  Dit soort dingen kost vaak meer dan als iemand gewoon thuis zit met zijn pensioen.
  We gaan gewoon miljarden extra steken in het aan het werk houden van mensen tot 67ste.

 • avatar de gek schreef:

  En de rest van die eikels die scheiten ook

 • avatar de gek schreef:

  Hij mag van mij dood neer vallen die mafkees.

 • avatar antigeertfan schreef:

  Iets met de wereld verbeteren en bij jezelf beginnen, voor zijn werk, met weinig uren en tigduizend schnabbelreisjes en recessen, mag hij best driekwart inleveren. Of een urenstaat of prestatieloon krijgen. Maar dan gaat hij waarschijnlijk huilen.

 • avatar gast schreef:

  JAHAAA fantastisch plan hoor!! Laat die oude fartbags maar merken dat des te ouder ze worden des te overbodiger ze zijn!!…Dan maar gelijk ook DHR Donner’s salaris eventjes naar beneden halen met 50%? …De senielheid gaat hem namelijk parten spelen..

 • avatar Jan Wandelaar schreef:

  Je hoeft niet gek te zijn om minister te worden, maar zo te zien helpt het wel.

 • avatar RAF schreef:

  Revolutie, revolutie!

 • avatar Venlo schreef:

  Politici begrijpende zal het wel zo zijn dat je salaris inlevert en de staat er niks, niets nada tegen over stelt. Langer aan het werkblijven kun je wel op je buik schrijven.
  Donner is duidelijk over de hill kan iemand hem niet op een elegante manier opruimen?

 • avatar zever schreef:

  Wanneer valt dit kabinet nou eens met al zijn waanideeën?

 • avatar zever schreef:

  We hebben toch al een Partij van de Achterlijkheid of is dit de tweede?

 • avatar Anoniem schreef:

  Misschien moeten we ook wel af van de steeds maar stijgende kosten. De vaste lasten zijn in Nederland vaak hoger dan in de rijkste landen van Europa. Idioot gewoon. En wat een zure kerel is die Donner toch ook zeg.

 • avatar Mohamed schreef:

  En dit verdient de Nederlander nu eenmaal.
  Ieder volk krijgt de regering die het verdiend.
  En aangezien dat de Nederlander totaal apatisch is krijgen we straks een grote groep straatarmen en een kleine aantal superrijken, de elite wel te verstaan.
  Alles gaat netjes volgens plan.

  • avatar meeprater schreef:

   Dat heb je goed gezien en het ergste is dat onze regering die zakkenvullende rijken ook nog zo faciliteerd, dat ze alleen maar rijker worden.

 • avatar Geel rechts schreef:

  Hoe lang was het ook weer tot de volgende verkiezingen? Kan iemand deze meneer vertellen dat hij een psychiater moet bezoeken?

 • avatar Geel rechts schreef:

  Dus ik mag én langer werken én er minder voor krijgen. En dat allemaal om de stortvloed aan import te eten te geven.

 • avatar M de Hond schreef:

  Als bij gelijkblijvende loonkosten het eindsalaris eerder wordt bereikt zal het totale salarisniveau naar beneden moeten. De zak geld die je over je hele leven ontvangt blijft dan gelijk maar wordt anders verdeeld. De inkomstenbelasting zal dan wel omhoog moeten omdat er vanwege het verdwijnen van een stuk progressiviteit minder geld bij de fiscus binnenkomt.
  Dit betekent dat er over een erg lang deel van je leven alleen ingeval van promoties een salarisverhoging inzit. Voor de hoogte van het pensioen maakt het niets uit omdat dit gewoonlijk is gebaseerd op het gemiddeld salaris dat je hebt ontvangen.
  Als je eenmaal bent uitgepromoveerd heb je behalve inflatiecorrecties niets meer te verwachten en dat zal nog de nodige frustraties opleveren.
  Ik wens het management veel wijsheid en sterkte toe 😀

 • avatar zakkenvullers schreef:

  Laten we Wilders een kans geven, en dat deze de boel in politiek Den Haag eens zuivert van alles wat van in een gesticht thuis hoort.
  De gekste voorstellen komen uit de zak op deze 6e december

 • avatar Anoniem schreef:

  Iedereen heeft recht op een donororgaan, maar bij gelijke kansen ind ik dat iemand met een codicil voorrang heeft. Als iemand zonder codicil het orgaan harder nodig heeft vind ik dat hij die toch moet krijgen.

 • avatar Zoutige schreef:

  Sinds wanneer mogen seniele ouwe mannen zich eindeloos bemoeien met mensen die WEL iets toevoegen aan dit land?

  Donner is het levende bewijs dat je als oudere niet te lang moet doorwerken. Bejaarden brengen meer schade toe dan je lief is.

 • avatar roddel schreef:

  Die vent hadden ze als kind al moeten verzuipen!

 • avatar Anoniem schreef:

  wat een gezeik hier, ga toch werken lamzakken

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl