jan
11
2010

Nederlanders snappen internet nog steeds niet

betrouwbaar

Nederlander googelt het meest op Hyves. In dit stukje wordt uigelegd dat Nederlanders via google navigeren naar hun eigen profiel op hyves of naar YouTube. Blijkbaar snappen de meeste niet wat die grote witte balk bovenaan de webbrowser doet.
Nu denk je waarschijnlijk, wat boeit dit. Nou best wel veel. Stel je het volgende eens voor. Ik maak een site die erg lijkt op de Rabobank en ik weet hoe ik de Google resultaten kan beïnvloeden. Als iemand dan zoekt met Google naar Rabobank om op de site te komen, komt hij/zij op mijn Rabobank pagina terecht. Als een gebruiker niet weet wat de adresbalk is, heeft de campagne “3x kloppen” ook geen zin gehad.
Bovenstaande voorbeeld is wat vergezocht, maar niet ondenkbaar. Maar hoe komt het nu dat Nederlanders internet nog steeds niet snappen? Iedereen wordt zonder voorkennis toegelaten op het wereld wijde web. Op school worden leerlingen bijna dagelijks achter een computer gezet, maar blijkbaar zonder goede uitleg over de werking van het internet. Ook de oudere generatie koop een voorgeïnstalleerde PC en heeft eigenlijk geen idee wat ze aan het doen zijn. Hoeveel mensen werken nog met een Dell, Packard-Bell of HP versie van Internet Explorer, met allerlei extra toolbars en reclamebanners geïntegreerd.
Het wordt tijd voor de overheid om in te grijpen. Ik ben geen voorstander van een internetrijbewijs, maar basiskennis over internetten geven op school is geen slechte zaak.
Wat vinden jullie van dit probleem…

26 Comments »

  • avatar AIVD schreef:

    *dit bericht is gefilterd door de politie*

  • avatar Freddy Krueger schreef:

    Ik weet de oplossing: Je sleept die blauwe “e” op je desktop naar de prullenbak: weg internet!!

  • avatar Anita schreef:

    Website offline?

  • avatar atheist schreef:

    Kom mensen, denk groter. Laat die christenhonden lekker aankloten met hun zieke denkbeelden. Over een paar jaar stront zakken krijgen wij ook een negerpresident en wordt alles beter en geloven mensen er weer in. Geen pieken zonder dalen.

  • avatar Oppositie schreef:

    Dat digitale criminaliteit zo populair is, komt vooral ook doordat het zo makkelijk is. En dat komt grotendeels door het slechte gereedschap dat de meeste mensen gebruiken M$ Windows of het nu XP, Vista of Win7 is het is zo lek als een mandje en totaal ongeschikt voor ongeschoolde en ongediplomeerde gebruikers.
    Dit dominerende besturingssysteem is iedereen door de strot geduwd, met als gevolg dat we nu zitten met een stelletje klik-apen die net het ABC kennen en weten wat rechts en links is. Krijgen ze een melding dan is het later huilen, vraag je wat stond er dan? Ja eh dat weet ik niet ik heb maar op OK geklikt. Wat er ook staat ze lezen niet, snel klikken anders moet ik lezen en snappen.
    Maar we wijken af.
    Met het bewust op de markt brengen van onveilig gereedschap met als doelgroep de grote massa, werk je bewust mee aan het verergeren van die situatie. Maar who cares zolang je er zelf goed aan verdient!?

    Een auto moet goedgekeurd worden voor-ie de weg op mag. En een bestuurder moet laten zien dat hij met redelijke kans op overleving die auto door het verkeer kan sturen.
    Misschien zou software goedgekeurd moeten worden voor het de digitale snelweg op mag. Het gaat daarbij om een controle op de uit-de-doosconfiguratie. Bij een auto koop je ook niet pas later de airbags, gordels en lichten erbij. En misschien moeten mensen enige computer-opvoeding meekrijgen. Waar zou dat beter kunnen dan op de basisschool?
    Die doelgroep is het kwetstbaarst. En jong geleerd is oud gedaan.
    Maar hoe zit het dan met pc’s op scholen, die volledig gefilterd zijn waardoor die kinderen geen narigheid tegenkomen en er dus ook niets van leren?
    Die kinderen worden later goed voor de politiek!
    Een verplicht computer-rijbewijs invoeren zou een goede zaak zijn, gezakt jammer weg internetverbinding, komt u volgende maand maar terug.

    • avatar colani schreef:

      Ik bied me bij deze aan om de examens te schrijven – ik kan wel zorgen dat die nitwits
      (en alle andere mensen die ik op het eerste gezicht niet mag) zakken.
      Even denken – het examen zal je kennis testen om met OS2, Linux, Unix, DOS, en al die MS bagger het internet veilig op te gaan naar een aantal veilige en onveilige (porno) sites.
      Daarna de praktijk: We bezoeken deze websites, als je niks doet op die sites heb op zich namelijk niks te vrezen, maar als je nergens op klikt, ben je gezakt omdat je het examen niet uitvoert.
      Dan nog even een geduchte privacy en mallware test, van ongeveer 250 vragen.
      Oeps te extreem – ik vind persoonlijk de uitspraak dat je niks te vrezen hebt als je niks verkeerd doet extreem en naïef.

    • avatar Anoniem schreef:

      Om in ‘in het verkeer’ analogie te blijven stel ik voor dat
      alle OS-en een A.P.K. keuring door moeten maken.

      Ben benieuwd of Windows door de keuring komt 🙂

    • avatar Geert schreef:

      Em kunnen ze dit rijbewijs ook afpakken als ik te hard door internet scheur? Mag ik dan niet meer? Wie controleert dit?
      Waarom?

      BE-LACH-E-LIJK!!!!!

    • avatar P.V.Vaderland schreef:

      Niets anders dan totale MINACHTING kan ik opbrengen voor dit wijsneusjes-clubje.
      Ik denk hierbij aan bebrilde ventjes in te hoog opgetrokken korte broeken met daarin lelijke benen in plompe schoenen. Het vrouwelijk equivalent is niet veel beter. Ik beveel jullie terug te kruipen onder de stenen, onderkruipsels!

  • avatar Tom schreef:

    Nederlandse internetters begrijpen ook niet hoe een zoekmachine werkt, dus dit nutteloze onderzoek zal in elk land ter wereld wel ongeveer dezelfde resultaten ophoesten.

  • avatar colani schreef:

    Voorbeeldvraag 1.
    U heeft zojuist een nieuw document met staatsgeheimen thuis gemaakt, hoe gaat u deze backuppen:
    A) Mailen naar zakelijk email adress, want zij maken een dagelijks backup van alle mail.
    B) Copieren op USB stick en deze in huurauto laten liggen als backup.

  • avatar colani schreef:

    Voorbeeldvraag 2.
    Uw Windows PC met gevoelige informatie wordt traag en doet niet wat u verwacht en vermoed een Virus. Wat gaat u doen?
    A) U koopt een nieuwe PC en zet de oude bij het oud vuil
    B) U update uw virusscanner en voert een full scan uit

  • avatar Rooie Rat schreef:

    Mogelijk is het verstandiger om de software (zie Operating System) aan een keurmerk te hangen.

    Welke randdebiel heeft bedacht om een HOME editie als CORPORATE editie uit te voeren, wie gaat er nu meteen bestands- en printerdeling of QOS aan zetten bij een gewone installatie (in een bedrijfsnetwerk kan ik me dat voorstellen, niet met een ADSl/kabel aansluiting), wat de meeste ellende veroorzaakt, kijk maar in de firewall logging van iedere *nix.

    Nee, de burger moet aangepakt worden, die is dom.

  • avatar Ikke schreef:

    Hahahaha

    Afhankelijk van je leeftijd en niveau krijg je toegang tot of, het firststepnet, speelnet, peuternet, dummiesnet, howtonet, babynet, goednet, oknet, bouwnet, kennet, kennienet, crynet, skynet, bignet, sexnet, wegnet en voor de aller meest gevorderden http://www.colani.nl

  • avatar Freek schreef:

    Een Internet rijbewijs is ook niet nodig. De ICT lessen die nu al op de basisschool en middelbare school zitten moeten meer leren hoe met de pc om te gaan. Nu leren ze vaak dingen die er niet toe doen. Dan mis je wel de oudere gebruikers die nu denken dat Internet gelijk staat aan de blauwe E en overal ja op klikken zodat een pc eens per maand hersteld moet worden

  • avatar Cup-a-Soup schreef:

    Komt ie hoor:
    Gebruik gewoon Linux!

  • avatar Cup-a-Soup schreef:

    Voor dombo’s is niets onmogelijk! 🙂

  • avatar Cup-a-Soup schreef:

    Krijg toch allemaal de kolere

  • avatar Koffie schreef:

    Nee hoor ik heb echt nergens aan gezetten…..
    In een keer stopte hij ermee…..
    LOL

  • avatar Koffie schreef:

    *dit bericht is gefilterd door de politie*…?

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl