jan
14
2010

Wilders: weerbericht ‘links pamflet’

m1dz68uahbj3Na eerdere kritiek op de vermeende subjectiviteit van het NOS-Journaal heeft Geert Wilders nu zijn pijlen gericht op het daarop aansluitende weerbericht. In een frontale aanval op de dagelijkse meteorologische voorspelling van de publieke omroep noemt de PVV-politicus het informatieve blokje van Erwin Kroll en zijn collega’s ‘een bastion van linkse sentimenten.’ Zijn beleidsvoorstel Een Frisse Wind is een poging het weerbericht weer ’terug te brengen bij de gewone Nederlander.’

“Wij hebben als partij eens goed gekeken naar het NOS-weer, en de linkse tendens is onmiskenbaar,” zo zegt de flamboyante lijsttrekker, die als voorbeeld de belerende houding van de weermannen en vrouwen aanhaalt: “Dat opgeheven vingertje, ik erger me er al jaren rot aan.”

Ook de politieke correctheid van de dagelijkse vooruitzichten is Wilders een doorn in het oog: “Waarom horen we wel dat depressies vanuit Engeland ons land naderen, maar wordt verzwegen dat ze hun oorsprong vinden op de Antillen?”

Het weer is bovendien doorspekt met een terminologie die de fractieleider als gekleurd beschouwt. “Minima, maxima, temperaturen in het rood, allemaal neo-communistisch jargon waar de gewone Nederlander niet op zit te wachten. En altijd dat zure toontje. In de winter is het te warm, in de zomer juist weer te koud of regent het te veel. Waarom kunnen we nooit eens gewoon trots zijn op ons klimaat, zoals vroeger?”

Als oplossing ziet Wilders een verplaatsing van ‘de gestaalde kaders’ van het KNMI richting de provincie, zodat men ook weet wat er dáár speelt. In veel gevallen wordt immers de weersverwachting voor héél Nederland gegeven: “Alsof het ooit overal binnen de grenzen hetzelfde weer is. Altijd die linkse kerk die ons een meteorologische eenheidsworst wil opdringen en het individu buiten beschouwing laat.”

Naast het feit dat Wilders het weerbericht politiek gekleurd vindt, is hij ook bijzonder ontevreden over de wijze waarop men bij de NOS met klimaatgevoelige informatie omgaat: “Ik voorspel al jarenlang een tsunami die stelselmatig genegeerd wordt door de gevestigde meteorologie.”

De politicus is momenteel bezig met een persoonlijk antwoord op ‘het vod vol leugens van de publieke omroep.’ Hij werkt aan een eigen weerbericht dat de socialistische hegemonie van de huidige weersvoorspellingen op ‘een pijnlijke manier blootlegt.’

Het weerbericht heeft voor publicatie al een hoop commotie veroorzaakt in metereologische kringen. Verschillende instituten waaronder Meteo Consult en het KNMI hebben aangifte gedaan en waarschuwen voor consequenties als de voorspellingen van Wilders openbaar worden gemaakt. Premier Balkenende spreekt inmiddels van ‘een forse crisissituatie.’ John Bernard, Marjon de Hond en Gerrit Hiemstra zijn bezig met een tegenweerbericht.

Written by in: satire | Tags: , , ,

14 Comments »

  • avatar Koffie schreef:

    ‘Preciesj. Alsj we de cijfersj nuchter bekijken…’ 😉

  • avatar Liefje schreef:

    Wat mij in deze barre tijden nog op de been houdt, is de zekerheid dat het verkeer tenminste rechts houdt. 😉

  • avatar Adolf schreef:

    Stem Wilders als je vindt dat je recht hebt op iedere dag mooi weer. Het wordt toch echt tijd dat het knettergekke linkse tuig het land wordt uitgegooid als ze het nog 1 keer durven laten regenen. Ze helpen het land al lang naar de kloten met hun hagel- en onweersbuien daar moet echt iets tegen gedaan worden. Weet je wel hoe vaak het de laatste jaren heeft gesneeuwd en gevroren omdat ze er geen zak aan gedaan hebben. Dat moet nu echt afgelopen zijn. Wij willen hier het hele jaar Costa de Sol.

    • avatar Groen schreef:

      Adolf: als je voor de geest houdt dat het weer in Nederland vanuit de Atlantische Oceaan komt, en je houdt de Nederlandsche landkaart in de goede positie (ik geef PVV Venlo even het voordeel van de twijfel), dan kun je inderdaad argumenteren dat de regen van links komt. Echter, klimaatgoeroe Richard de Mos (God hebbe zijn hersens, want iemand moet ze voor het laatst gezien hebben) is klimaatverandering ook een links verzinsel, dus ik ben bang dat hier een kleine regenachtige impasse speelt.

    • avatar T€rr0r schreef:

      het mediterraan klimaat is een allochtoon weertype dat haaks staat op onze joods-christelijke traditie, ketter.

      • avatar Groen schreef:

        Dat joods heeft er weinig mee te maken hoor, dat is hier geen traditie, dat is een broodje aap.
        Maar je weet toch wel dat het christendom ook van mediterrane oorsprong is?
        We moeten gewoon terug naar onze echte wortels: het weer wordt gemaakt door de goden, onder aanvoering van Donar.

  • avatar Femke schreef:

    Echt weer de PVV geef een ander maar de schuld!

  • avatar wit kuifje schreef:

    zo ie zo is alles dat de NOS maakt en levert, linksch communisme

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl