nov
08
2010

Extreemrechts ontdekt vergeten media (‘Mein Kampf’ verspreid via rooksignalen)

PVV doet aan ledenwerving overzee: de Engelse tak.

PVV doet aan ledenwerving overzee: de Engelse tak.

Een neonazistisch radiostation dat woensdag door de Duitse politie uit de lucht werd gehaald, blijkt slechts de voorhoede van een oprukkend rechts gevaar. Uitgebreid onderzoek van het CIDI toont aan dat racistische groeperingen zich massaal op de ‘oude’ media storten om hun denkbeelden druppelsgewijs naar buiten te brengen. ‘Bakkies’, rooksignalen en flessenpost dreigen een dubieus nieuw leven ingeblazen te krijgen.

De nieuwe trend werd in maart voor het eerst zichtbaar, toen de politie een inval deed bij een afsplitsing van de Ku Klux Klan in Zaltbommel. Een groep van zeven mannen had een volledig functionerende telegraaf gemonteerd. De verdachten wilden het apparaat naar eigen zeggen gebruiken om volgelingen via Morse-code aan te zetten tot een rassenoorlog.

De ‘Bommeler Puntmutsaffaire’ bleek geen losstaand incident. In augustus van dit jaar ontdekte een oplettende Geldropse werkloze dat leden van de groepering Stormfront met elkaar communiceerden via de Teletekstpagina’s van een lokale muziekzender. De man kwam de pagina’s op het spoor door het beluisteren van de 27MC-zenders (‘bakkies’) van een aantal truckchauffeurs. Mario Kraggelsdijk, woordvoerder van de lokale politie, toont zich overrompeld door de ‘doordachte, slinkse en bovenal geniepige’ communicatiemethoden van de rechts-extremisten. “De truckers probeerden via bakkies, postduiven en een ingenieus systeem van vlag- en rooksignalen Mein Kampf te verspreiden. Dat is, mede gelet op de snelheid van deze media, gelukkig slechts ten dele gelukt. Hoofdstuk 6 over Germaanse rasveredeling wisten we net voor de ontknoping af te breken.”

De vrees bestaat dat extreemrechts zich niet zal laten afschrikken door deze tegenslagen. Uit een afgetapt telefoongesprek van Constant Kusters, partijvoorzitter van de Nederlandse Volksunie, komen plannen naar voren om een systeem van flessenpost tussen Nederlandse en Britse neonazi’s in te richten. De eerste fles, met daarin een In Memoriam voor de weduwe Rost van Tonningen, zou al te water gelaten zijn. Zoektochten van de Britse en Nederlandse marineschepen naar de ‘groene fles met schroefdop’ hebben tot dusverre niets opgeleverd. De kustwacht is in opperste staat van paraatheid.

Written by in: satire | Tags: , , ,

9 Comments »

 • avatar Anoniem schreef:

  Toch niet slim van die Custers. Elk kind weet dat een fles met schroefdop niet werkt. Als je de fles niet naar behoren met een stevige kurk afsluit, zinkt hij onherroepelijk ergens halverwege. De kustwacht zou er beter aan doen ergens op de Doggersbank te gaan dreggen.

 • avatar schouwtje schreef:

  Mijn flessenpost komt altijd aan, duurt even maar ik ontvang alles!

  • avatar Koffie schreef:

   Liefste Schoutje…,
   De flessenpost van vreemde mannen komt dus wel aan bij jou ook????
   Waarom dan die van mij niet….
   Plak ik er misschien te weinig postzegels op????
   Maar ik heb liever dat je naar huis komt….
   Toe nou, ik heb het je vergeven….

 • avatar Koffie schreef:

  Liefste Schoutje…,
  De flessenpost van vreemde mannen komt dus wel aan bij jou ook????
  Waarom dan die van mij niet….
  Plak ik er misschien te weinig postzegels op????
  Maar ik heb liever dat je naar huis komt….
  Toe nou, ik heb het je vergeven….

 • avatar PeterR schreef:

  Het is al vele jaren bekend, dat de neo-fascistische bewegingen in ons land leden winnen via contactadvertenties in de Telegrof. De politie zou er daarom goed aan doen om de boekenrecensies van die krant goed door te nemen.

 • avatar Alexander P schreef:

  Zijn de oude afleveringen van Pipo de clown eigenlijk wel eens geanalyseerd op verborgen berichten? In die serie liep ook een lid van de Klan rond.

 • avatar Puma schreef:

  Het is een gegeven dat neonazi’s niet van de vooruitgang houden. Vooruitgang betekent immers meer vrijheden voor meer volkeren (om te kunnen groeien, moet je (kunnen) delen).
  Ook qua fysiek zijn neonazi’s en aanverwanten genetisch niet gebouwd op multi-disciplinaire benadering van veranderingsprocessen.
  Derhalve hopen zij hun ‘conservatieve’ beeld van hun ideale wereldbeeld te concretiseren, door evenzo conservatieve communicatiemiddelen te gebruiken. Deze middelen hebben tevens een tweede doel, nml. meer toenadering tot aanverwanten, door objectiveerbare relationele gedragsalternatieven.
  Het gerucht gaat dat Mein Kampf zal worden getransigeerd via ponskaarten. Immers zijn deze apparaten door inlichtingendiensten wereldwijd, al vervangen door modern spul. Doch, is er hoop daar er in Bhutan nog een HAL3000X1.2 werkzaam is. Het machine houdt daar het Bruto Nationaal Geluk van de bevolking bij.
  Men is in nu verwikkeld in stevige onderhandelingen met de regering van Bhutan.

 • avatar Fleur A schreef:

  Is er zichtbaar bewijs dat al deze praktijken plaatsvinden? Ik heb het dan over opnamen op VHS-banden of dia’s.

 • avatar Koffie schreef:

  De tekst van Mein Kampf past met gemak op een ouderwetse floppy disk…
  En zag ik nou laatst zo’n bomberjack bij een school “Mijn eerste Kampfje” uitdelen, waarin Nijntje een snorretje en zijkam-kapsel heeft???

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl