nov
24
2010

Ingegroeide teennagel Boomsma live verwijderd

"Camera's speciaal pusproof gemaakt"

"Camera's speciaal pusproof gemaakt"

De KRO komt, in navolging van MAX, met een live uitgezonden operatie. De ingegroeide teennagel van Arie Boomsma zal op 5 december tijdens een avondvullende uitzending onder plaatselijke verdoving worden verwijderd. De omroep wil de kijker bewuster maken van het belang van een goede voethygiëne voor de Nederlandse samenleving.

Het programma, genaamd “Wild Vlees” heeft de nodige medisch-ethische vraagstukken opgeroepen. De Nederlandse Pedicurestichting is tegen de uitzending. Voorzitter Theo Nagel is op zijn teentjes getrapt. “De oplossing voor een ingegroeide teennagel is niet om er maar in het wilde weg in te gaan snijden. Je moet zo’n nagel uit laten groeien en dat heeft geduld nodig. Het is een proces van maanden, dat zich niet leent voor een live-uitzending. Hooguit voor een integer gemaakte documentaire.”

Boomsma zegt dat er geen andere oplossing mogelijk is. “Ik heb al tijden last van die teen. Ik heb het geprobeerd met een zilvernitraatstift, maar de ontsteking werd toen pikzwart en deed nog meer pijn dan daarvoor. Ik denk dat er veel mensen rondlopen met hetzelfde probleem, terwijl de oplossing heel simpel is.” De mede-auteur van De man en zijn lichaam roept de tegenstanders van de uitzending op om ‘niet zulke lange tenen te hebben.’

Koen Becking, voorzitter van de KRO, ontkent desgevraagd dat het de omroep slechts gaat om de kijkcijfers. “We gaan integer te werk. Te lang hebben mensen hun zwerende teen verborgen gehouden. Ik heb hartverscheurende verhalen gehoord van mensen die de hele zomer geitenwollen sokken hebben gedragen, wat natuurlijk flink gaat broeien.” Hij kondigt aan dat de uitzending ingaat op alle details van de operatie, met camera’s die speciaal ‘pusproof’ zijn gemaakt.

5 Comments »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl