aug
12
2013

Corrupte ambtenaren

Corrupte ambtenarenCorrupte ambtenaren nauwelijks vervolgd, bijvoorbeeld een medewerker van het (OM) die een ambtsmisdrijf pleegt, een ambtenaar van Verkeer en Waterstaat die een bevriende ondernemer opdrachten gunt, of een ambtenaar die het leven van een gewone hartwerkende burger met voorkennis van leugens zuur maakt. Uit ons onderzoek blijkt dat het 411 keer gaat om zware schendingen en mogelijk strafbare feiten. De overheid deed van de 411 zware integriteitschendingen 36 x aangifte.

Heeft u de tijd en het geld om 411 keer aangifte te doen?

En dat het nodig is, dat weten wij allemaal.

En doet u het niet voor u zelf doe het dan voor de toekomst van onze kinderen.

 

Het aantal frauduleuze handelingen in de politiek lijkt haast positief gecorreleerd te zijn aan de economische crisis. Logisch?

In sommige gevallen wellicht psychologisch verklaarbaar, maar binnen de politiek mogen we toch echt wel ander gedrag verwachten. Tijd om zwaarder te gaan straffen.Van medisch specialisten tot scholieren in hun examenjaar, en van wielrenners tot politici, frauderen lijkt inmiddels een structurele bezigheid geworden. Vooral fraude van politici stuit mij erg tegen de borst.

Ik kan mij er niet aan onttrekken dat juist zij die een belangrijke voorbeeldfunctie hebben en mede bepalen wat ‘goed’ handelen is voor de burger, zich volledig binnen de gecreëerde spelregels van de maatschappij dienen te begeven. De laatste casus die mij bereikte is die van CDA burgemeester René Roep. De burgervader van Vlissingen bracht onder meer hoge pension- en huisvestingskosten in rekening en declareerde verder een duur bed en andere huisraad.

Geen reacties »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl