feb
01
2017

De 7 redenen waarom zeiken over Trump’s ‘muslim ban’ hypocriet en kortzichtig is…..

Onderstaande is een vrije vertaling en samenvatting van deze belangrijke en wel zo verfrissende opsomming die werd gepubliceerd in het Duitse blad BILD. Sommige zaken zijn op Duitsland toegespitst, maar de meeste hypocrisie-argumenten zijn geldig in alle EU-landen. Enjoy!

 

“1 Het is geen ‘moslimban’ maar een inreisverbod voor moslims uit zeven islamitische landen. Heel veel andere moslims uit heel veel andere islamitische landen kunnen nog wel gewoon de VS in. Dat er wel christenen uit die landen worden toegelaten kun je ‘discriminatie’ noemen, maar in desbetreffende landen worden diezelfde christenen een stuk harder vervolgd dan moslims in de VS.

2 Het is absurd om te vinden dat Trump ‘dan ook moslims uit Saoedi-Arabië’ een inreisverbod moet geven. Alsof nog een inreisverbod voor  meer landen de zaken wel beter maakt. Bovendien: inwoners van Saoedi-Arabië staan allemaal uitvoerig geregistreerd in databanken waar ook de VS in kan kijken. Een Saoedische terrorist kan in de VS niet zo makkelijk verdwijnen, een terrorist uit Syrië wel

3 Niet Trump heeft het Syriërs moeilijk gemaakt naar de VS te reizen maar zijn voorganger Obama. Onder Obama in 2016 kwamen een luizige 12.000 Syrische vluchtelingen naar de VS, meer waren er niet welkom. En dat terwijl Obama jaren naar het platbombarderen van Syrië heeft staan kijken zonder iets te doen. Waar waren de protesten voor die overige miljoenen Syrische vluchtelingen die niet de VS in mochten?

4 Ook in Duitsland is er inmiddels een visa-stop voor inwoners van landen als Syrië, Afghanistan, Libië, Iran, Irak, Somalië, etc. Duitsland heeft er persoonlijk mede voor gezorgd dat de vluchtelingenroute via de Balkan hermetisch werd afgesloten. Sindsdien zijn vluchtelingen niet zo welkom. Alleen is een dergelijke visa-stop nooit officieel bekend gemaakt. Voor wie zich afvroeg waarom er steeds minder vluchtelingen binnenkomen: dat komt doordat Duitsland nu zo’n beetje hetzelfde nul-vluchtelingen-beleid als de VS heeft.

5 U noemt het inreisverbod van Trump cynisch en inhumaan? De EU-Turkije deal is toch echt een heel stuk cynischer en inhumaner dan een duidelijk Trump-beleid als ‘komende maanden inreisverbod voor specifieke landen’. Het resultaat van de EU-Turkije-deal is dat de grens tussen Turkije en Syrië hermetisch is afgesloten. Wie toch de grens overgaat kan worden doodgeschoten. Met dank aan de EU. Dan is het beleid van Trump toch nog een heel stuk menselijker.

6 Extremisten weren uit je land vraagt om extreme maatregelen. Daders van terreuraanslagen in het verleden waren al lang bekend bij veiligheidsdiensten, maar toch konden ze onopgemerkt hun gang gaan. Er is maar één manier om dat te voorkomen en dat is een compleet inreisverbod. Maar het kan natuurlijk ook gewoon op z’n Duits: radicale, gewetenloze, levensgevaarlijke mensen gewoon in je land houden en ze vrij laten rondlopen met een enkelband. Dat is heel radicaal, vooral heel radicaal politiek correct.

7 Alle zeven landen die nu door Trump worden ‘geband’ hanteren zelf ook een inreisverbod voor houders van een Israelisch paspoort (al jaren). En de meeste van die landen zien Israel/de Joden het liefste van de aardbodem verdwijnen. Alsof dat niet cynisch en inhumaan is. Daar zien je dan nooit eens mensen tegen protesteren. Sterker nog, we blijven het liefste dikke vrienden met die landen.”

Written by in: EU,Oppositie |

Geen reacties »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl