apr
03
2018

Briefschrijver VK boos op warmtepomp-lobby

Nog een reden reden waarom Rutte III zo graag van het referendum af wil. Als duurzame Volkskrantlezers er al om gaan vragen om de peperdure groene warmtepomplobby van Didi & Doekle in de weg te zitten…

 Veelzeggend wel. De warmwaterpomplobby van Doekle & Didi kreeg een headsupje van het Dividendkabinet voordat Wiebes juichend de gaskraan dicht draaide, en nu moet de consument straks verplicht kiezen tussen een peperdure ketel of peperduur gas omdat goedkope levering door de Russen niet diplomatiek correct is? Deze VK-lezer trapt er niet in en zegt: REFERENDUM! Want die representatieve democratie, waarin het partijkartel al decennialang de baantjes verdeelt om vervolgens het oor bij zijn eigen lobby te luister te kunnen leggen, daar trapt zelfs de gezagsgetrouwe Volkskrantlezer niet meer in.

2 Comments »

  • avatar colani schreef:

    Even een klein rekensommetje om aan te geven hoe “haalbaar” dit voorstel is:

    7.750.000 woningen x 6 kW per wamtepomp = 46.500.000 kW = 46500 MW = 46,5 GW.
    Grootste E centrale in Nederland (Eemshaven) is 1,5 GW.
    Grootste windmolen tegenwoordig is 8 MW.
    Of te wel, we moeten nog 30 Elektriciteits-centrales erbij bouwen of we moeten nog 5.300 zeer grote windmolens ergens plaatsen.
    En dan hou ik nog geen rekening met de toenemende vraag naar elektriciteit m.b.t. auto’s en ander transport.

    Het nu al tegen overbelaste netwerk aan, wat tegen die tijd uit de grond fikt met veel meer belasting, ik ga maar eens investeren in een degelijke UPS en generator…..

  • avatar Colani schreef:

    De groene warmtepomp maffia duwt u een oplossing door de strot die niet werkt voor een probleem wat niet bestaat met geld wat er niet is. Innovatieve concurrentie de wél werkt, wordt zo keurig vroegtijdig van de markt gedrukt. Het groene Polit buro schikt en beschikt.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl