jan
13
2010

Hero Brinkman: ‘Waddeneilanden linkse dievenbende’

brinkman.hero.pvvPVV-Kamerlid Hero Brinkman noemt het bestuur en de inwoners van de Nederlandse Waddeneilanden een ‘linkse dievenbende, een stelletje mietjes en kakkerlakken bij elkaar’. Volgens het PVV-lid mag ‘dat hele Texel, Schiermonnikoog en Rottumerplaat erbij op Marktplaats.nl worden gezet’. Dat meldt Omroep Schier-Noord op haar website. Volgens Omroep Schier-Noord deed Brinkman deze uitspraken nadat hij in een Texels hotel een haar in zijn glas whiskey had gevonden en de barman van het hotel hem geen nieuwe whiskey maar slechts zijn excuses aanbood.

‘Hij begon ineens te schreeuwen, dat haren in glazen whiskey typisch was voor de fascistische ideologie van Waddeneilanders en dat het ongehoord was dat fatsoenlijke burgers zoals hij niet direct gratis een nieuwe whiskey krijgen’, laat de zichtbaar aangedane hotelbarmedewerker weten aan een verslaggever van Omroep Schier-Noord. Volgens de hotelbarmedewerker ging Brinkman ‘zeker twee uur’ door met het ’schelden op alles wat volgens hem een inferieure Noord-Nederlandse cultuur was’ en dreigde hij de hotelbarmedewerker zelfs ‘op zijn Nieuwspoortiaans in het gezicht te meppen’.

Marktplaats
Op de PVV-website laat Hero Brinkman inmiddels weten niets van zijn uitspraken terug te nemen en nog altijd achter het voorstel te staan om de Waddeneilanden op Marktplaats.nl te zetten. ‘Texel en Vlieland staan al te koop, over Schiermonnikoog wordt nog onderhandeld met Sjors en Sjimmie, onze trouwste PVV-leden. Mogelijk bieden wij hun eerst een verblijfplaats in Den Haag plus stageplek bij HP/DeTijd of PVV naar keuze aan’, schrijft Brinkman op de website.

Zowel eilandzanger Hessel, Oerolvrouwen met linnen tasjes als Leni ‘t Hart waren niet voor commentaar bereikbaar.

5 Comments »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl