sep
27
2018

Wapenvergunningen worden ingenomen door Grapperhaus

De politie kan in de toekomst een aanvrager van een wapenvergunning ook gaan vragen naar privacygevoelige zaken zoals ras, etnische afkomst, religie en politieke overtuiging. Dat staat in een wetsvoorstel van het kabinet. In de Tweede Kamer stuit het plan op verzet.

Een Europese richtlijn dwingt het kabinet tot de wijziging van de Wet wapens en munitie. De verscherpte Europese regelgeving was een reactie op terroristische aanslagen in onder meer Parijs in 2015.

Regeringspartijen CDA en D66 hebben grote moeite met het wetsvoorstel. „Wij moeten deze privacygrens niet overschrijden”, zegt D66-Kamerlid Monica den Boer in de Volkskrant. CDA’er Chris van Dam zegt zich geen situatie te kunnen voorstellen „die rechtvaardigt dat dit zo in de wet wordt opgenomen.” Ook oppositiepartij SP vindt de regels te ver gaan. De Autoriteit Persoonsgegevens is eveneens zeer kritisch, net als de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie.

Risicofactoren voor wapenbezit zijn divers, schrijft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in het eind juni ingediende voorstel. Dat is de reden waarom volgens hem de politie toegang moet hebben tot privacygevoelige informatie om zo tot een beoordeling te komen of de wapenvergunning kan worden verstrekt. De persoonsgegevens kunnen volgens het voorstel tot dertig jaar worden bewaard na vernietiging van het vuurwapen.

Bron: Volkskrant en Telegraaf


De nieuwe eisen staan in een concept-wetsvoorstel van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, dat begin juni al is ingediend, waar de Volkskrant nu over schrijft. De wijziging is nodig vanwege een nieuwe Europese vuurwapenrichtlijn. Door terreuraanslagen, zoals die in Parijs van 2016, is de herziening nodig.

De risicofactoren voor wapenbezit zijn volgens minister Grapperhaus “divers” en daarom is het nodig dat persoonsgegevens worden verwerkt zodat de politie een goede afweging kan maken bij het verstrekken van een wapenvergunning, staat in de toelichting bij de wet. De gegevens kunnen “tot dertig jaar” na vernietiging van het vuurwapen worden bekeken.


Let wel, dit is om u te “verhinderen” een wapen te bezitten met een “legale” reden, geld niet voor hen die niet ion democratie en rechtstaat geloven en hier zijn tot overname. Een politieke standpunt innemen is dus straks een reden om u te verbieden een wapen legaal aan te schaffen.
En omdat in veel EU landen, denk Visegrad, waar wapenbezit een grondwettelijk recht is omdat men reeds weet wat het is om macchteloos te zijn tegen geweld.
Door in de EU wetten te maken die willekeur op politieke overtuiging volledig open zettten deze manier kan die landelijke wetgeving worden gepasseerd en kan er worden ontwapend zodra men daar vanuit de EU een regering om weet te gooien….

Overal waar weapenbezit word verboden is terreur op de burger vanuit de overheid in de planning.

In 1920 was het in de provincie Groningen legaal om een communist dood te maken zonder rechtsvervolging…..nog geen 100 jaar geleden…
Nog geen 100 jaar gelden werd de Holomodor uitgevoerd, en nog geen 100 jaar gelden kwam een deel van Nederland incluis een legereenheid in opstand en trok gewapend naar Den Haag…

140 jaar gelden werd in Nederland de wet gewijzigd en was het niet langer toegestaan hout te sprokkelen in het bos of vee te laten grazen of te wonen op de heide…dit stuitte op enorm verzet van vooral armen en er zijn dan ook veel slachtoffers gevallen onder de burgers door het optreden van de regeringstroepen…hoe de wet heet weet ik niet meer, maar het trof de armen keihard in hun bestaan.

Een ongewapende burger is eenvoudig de wil op te leggen en indien gewenst uit te schakelen. Met genoeg repressie wettten is een hek overbodig en word ieder huis een cel en ieder dorp ene gevangenkamp. Reeds nu kan men van afstand zien op u thuis bent en met hoevelen, via uw “smart” meters….in het dorp en in de bebouwde kom staan camera’s, net als op de provinciale wegen en hun kruisingen….als verkeershulpmiddel goedgekeurd door de regering, nu aangepast voor alle gebruik incluis vervolging….en dan heeft u in uw zak een volgsysteem waarvoor u zelf betaald, uw mobiel. Uw pin pas geeft aan wat uw levensgewoonten zijn en waar die zich voornamelijk afspelen. Defensie heeft helicopteres met apperatuur om uw huis volledig door te lichten, de politie heeft warmtebeeld camera’s en uw romantische avond in de woonkamer met vrienden is dan ook niet prive……. Alles zichtbaar voor derden….

Volgens de wetgeving mag u in geval van inbreuk of onjuiste bejegening door overheids personeel een aanklacht indienen, maar weet dat u kansloos bent en eerst anderhalf jaar mag wachten op enige reactie. Men weet dit en uw rechten worden met de dag minder en vaker geschonden. De weg terug naar normaal leven is kapot en zeer waarschijnlijk niet meer terug te krijgen…

En wij worden vrij genoemd…

Verenig u !

Written by in: Vrij wapenbezit |

4 Comments »

 • avatar JamesB schreef:

  Weer een papieren maatregel voor sportschutters die geen enkele terrorist zal tegenhouden. Na Alphen a/d Rijn kwam er een soort vragenlijstje met daarop vragen die neerkomen op ‘ben je gek of niet’. Iemand die kwaad wil vinkt overal ‘nee’ in zelfs wanneer het ‘ja’ is. Het is een papieren tijger die vooral het straatje bij de politie schoon veegt, want in het geval van een sportschutters met psychose kunnen ze altijd zeggen ‘maar hij vulde overal nee in, dus hoe hadden we dit kunnen weten ?’. Er zal nu een vraagje bij komen: “Hangt u extremistische denkbeelden aan ?“ of “Heeft u denkbeelden die anderen als extreem links- of extreem rechts beschouden ?“ Wat denk je dat een wannabe jihadist of een extremist daar zal invullen, wetende dat het antwoord ‘ja’ niet tot een wapenvergunning zal lijden ? Het probleem zijn niet de legale sportwapens, maar de eenvoud waarmee illegale wapens zijn te verkrijgen. Criminelen hebben geen wapenvergunning (nodig). Als we de statistieken er op na slaan dan wordt >97% van de misdrijven waarbij vuurwapens worden gebruikt met een illegaal vuurwapen gepleegd. Iets meer dan 2,5% wordt met politiewapens gepleegd door agenten die doordraaien. Blijft 0,5% over die we kennelijk ten koste van vele sportschutters moeten reguleren met allerlei onzin maatregelen die niemand zullen tegenhouden.

 • avatar Jan Kutjes schreef:

  denkt u nu echt dat een crimineel of terrorist een legaal wapen aanschaft ,,er is meer in de illegaliteit te koop als legaal. dus wederom een zinloze regel meneer grapperhaus.

 • avatar Dombo's schreef:

  Alsof een potentiele terrorist een wapenvergunning aanvraagt voordat hij zijn verwerpelijke plannen uitvoert.

 • avatar Willem Holleder schreef:

  Waarvoor heeft iemand in Nederland een wapen nodig?

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl