mrt
15
2020

De top 10 quarantaine Outbreak-films

We moeten immers iets te kijken hebben terwijl we de beschaving zien verdampen.

#10 – The Flu


Bovenstaande Flu hebben we zelf nog niet gezien, maar het kan net zo goed een documentaire over Wuhan zijn. Want daar zijn ook alle patiënten gedood en verband door de overheid natuurlijk. Meer misère met een breed draagvlak, na de breek!

#9 – Outbreak


Hebben we eigenlijk nog nooit gezien want we zijn jong. 6,6 op IMDB, maar we vinden Morgan Freeman een mooie lul en Dustin Hoffman heeft een mooie lul. Dus heus welkom in onze top 10.

#8 – Contagion


Wel écht een sterrenkast met Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law en Morpheus. Desondanks toch maar een 6,6 op IMDB, dus dat zegt weinig goeds. We bewaren hem wel voor als het allemaal echt ten einde loopt.

#7 – Resident Evil 1


Een van de classics met een warm plekje in ons hart. Het T-virus, de Umbrella Corporation, de games, heerlijk. Wel écht vooral alleen de eerste film dan hoor, daarna vloog het allemaal een beetje uit de bocht. Een bloedmooie Milla Jovovich in 2002, rode jurk, twee pistolen, een paar zombie-honden en een eindbaas. Topfilm gewoon. Slipknot maakte er zelfs een liedje voor.
#6 – Walking Dead, seizoen 1

De eerste aflevering blijft zelfs na 8 seizoenen ongeëvenaard, maar het eerste seizoen wordt eigenlijk uberhaupt ook niet meer ontstegen. Rick Grimes mooie lul en The Punisher heeft de bijrol. En dat allemaal gratis voor 14 euro per maand op Netflix.

#5 – Train to Busan


Van genoten. Tempo zit erin, en iets aan het lineaire verloop van een treinrit voelde voor ons brein erg aangenaam. Sowieso de eerste zombiefilm waar een hele horde aan een trein hangt, en dat moet je toch ook een keer gezien hebben. Mooie actie, specials en het verhaaltje er omheen is ook geen ramp.

#4 – World War Z


De hele film lang puntje van onze bioscoopstoel in 2013. En sowieso het herkijken waard. Brad Pitt in de hoofdrol als wereldredder met onvergetelijke scenes in Israël en Manhattan. Bindende kijktip.

#3 – I Am Legend


Ja, klassier gewoon, niks aan toe te voegen. Uit de tijd dat we hier nog om lachten omdat we nog een ziel hadden. En uit de tijd dat we nog huilden om het eind, omdat we nog een hart hadden. Kijken die film.

#2 Children of Men


Technisch gezien geen echte Outbreak film, maar zo fenomenaal gemaakt met die akelige grijstint, dat hij desondanks op #2 komt. Gaat over een wereld waar de gehele bevolking onvruchtbaar is geworden, en er dus geen nieuw leven meer bij komt. Meesterwerkje en hoe is het eigenlijk met Clive Owen?

#1 – 28 Days Later

Er kan er maar eentje winnen jongens. 2002, dContagious (1997) ie dude uit Peaky Blinders, en op een of andere manier de meest onderhoudende rit van alle negen voorgaande films. Heeft ook een niet onverdienstelijke vervolg. Legendarische scene in een leeg Londen ook, wat een schoonheid. Kijken jongens.

#1a – 28 Weeks Later

#GRATIS – Pandemic (uit 2007)

#GRATIS – Spanisch Flu 1918

#GRATIS – Contagious (uit 1997)

#GRATIS – Virus (uit 1980)

Geen reacties »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl