dec
07
2009

Wilders wil demonstratie rondom rechtzaak

wilderssssGeert Wilders roept op tot een demonstratie voor de Amsterdamse rechtbank op de dag dat hij zich daar moet verantwoorden wegens haatzaaien en beledigen van moslims. PVV-leider Wilders deed die oproep dinsdag in de EO-talkshow Het elfde uur van Andries Knevel. Het moet een grote demonstratie worden, zei hij. ”Niet zozeer voor Geert Wilders, maar voor de vrijheid van meningsuiting en voor het mogen uiten van islamkritiek.”

De zaak van Wilders dient op 20 januari om 9.00 uur in de rechtbank aan de Parnassusweg. Hij denkt dat de demonstratie bij wat hij een ‘politiek proces’ noemt een prachtig signaal zou zijn.

Wilders maakte ook bekend dat PVV-Kamerlid Sietse Fritsma lijsttrekker wordt voor de PVV in Den Haag. Fritsma, die namens de PVV over asiel- en migratiezaken gaat, blijft actief in de Tweede Kamer.

Volgens Wilders is Fritsma klaar om de strijd aan te gaan met Jeltje van Nieuwenhoven, lijsttrekker van de PvdA in Den Haag. Fritsma is in de Kamer gewend om te knokken, aldus de PVV-voorman. ”Ik denk dat hij haar rauw lust.”

De PVV doet maar in twee plaatsen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen: in Den Haag en Almere. Wilders wil zo LPF-achtige taferelen voorkomen. De LPF groeide in 2002 razendsnel, maar ging niet lang daarna ten onder aan interne verdeeldheid.

wilderbanner2

Written by in: Oppositie | Tags: , ,

1 reactie »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl