feb
17
2009

Record aantal bedrijfsopheffingen G’berg

Mede als gevolg van de economische crisis besluiten steeds meer bedrijven om te stoppen. In het 4e kwartaal van 2008 ging het in Geertruidenberg om 38 ondernemingen, een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Over heel 2008 gaat het om 97 opheffingen, een groei van ruim 21%.    

 

Kanttekening bij deze cijfers is dat het bij de opheffingen niet alleen gaat om bedrijven die vanwege de economische crisis in de problemen zijn gekomen. Vaak speelt ook de leeftijd of gezondheid van een ondernemer een rol. Bij gebrek aan opvolging kan bijvoorbeeld een economisch gezond bedrijf ophouden te bestaan. Ook veranderende wetgeving kan een rol spelen, waardoor de motivatie van ondernemers kan teruglopen.  

 

Over heel 2008 zijn in Geertruidenberg de meeste opheffingen geregistreerd in de detailhandel. In totaal hebben 17 detaillisten (19% van totaal) vorig jaar hun deuren gesloten. Behalve de detailhandel kennen ook de bouw (16,5%), de persoonlijke diensten (14,4%) en de groothandel (13,4%) relatief veel opheffingen

Bron: Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland

Written by in: Geertruidenberg |

Geen reacties »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl