mrt
27
2009

ICT’ers gezocht

1) Niemand, GELOOF me NIEMAND is op zoek naar een Linux specialist
Iedereen is op zoek naar een handig jongetje dat een beetje systeembeheer op voorgebakken servertjes met plesk kan doen.
Basicly komt elke beetje serieuze scholier daarvoor in aanmerking.

2) Bedrijven kunnen geen gekwalificeerd personeel vinden, simpelweg omdat ze hun gewenste kwalificaties niet bij onderwijs instellingen neerleggen.
Zo krijg je dus enkel MicroSoft (ongecertificeerde) knutselaars waarvan sommigen erg goed en het merendeel matig tot ongeschikt is.
Diepgaande kennis van systemen als Linux, Solaris, AIX. HP-URIX om maar wat te noemen wordt je nergens aangeleerd, vandaar dat voor dergelijke mensen belachelijke salarisen worden geboden.
Dat de weinige geschikte kandidaten daar niet op ingaan ligt vooral aan de volgende reden.

3) Iedereen die op zoek is naar gespecialiseerd ICT personeel verwacht dat je in de randstad komt werken.
Dat komt omdat deze mensen denken dat in de rest van Nederland buiten de randstad nog geen internet bestaat en telewerken dus niet tot de mogelijkheden behoort.
Mensen die wat hoger gekwalificeert zijn hebben meestal ook een prive’ leven en dito intresses en hebben dus geen zin om dagelijks drie en half uur in de file te staan.
Zij kiezen er veelal voor om tegen een minder absurd maar nog steeds heel goed salaris liefst zonder bedrijfstrabant (al ontkomen enkel de gelukkigen daaraan) en vooral zonder corporate-GSM, Klapkist, PDA en kapper bij een wat minder hektisch bedrijf te werken.

Niets bijzonders aan de hand allemaal al bekend.
Helaas is het bedrijf waar je iemand voor zoekt gewoon het slachtoffer van bovenstaande omstandigheden.
Zal vast wel weer verbeteren maar vandaag nog even niet.

PS: Stiekum droom ik ervan dat de Nederlandse economie finaal in elkaar stort, de revolutie uitbreekt en alle bestuurders en ambtenaar in heropvoedingskampen worden opgesloten waar ze pas uit mogen als ze echt begrijpen wat de woorden “democratie” en “openbaar’ inhouden.

We kunnen ons druk maken over moslimfundamentalisten, geweldadige hufters op het strand van Hoek van Holland en graaiende bankdirecteuren, maar degene die de fundamenten van onze samenleving echt om zeep helpt is het arrogante zakkenvullende tuig dat de dienst uitmaakt in het openbaar bestuur.

Written by in: Landelijke politiek |

1 reactie »

  • avatar colani schreef:

    Maar het lijkt me sterk dat ze geen goeie vinden met de juiste advertentie. Al word er wel overal geroepen dat de “Linux specialisten”
    maar moeilijk te traceren zijn. Iets wat ik maar raar vind, het is zo simpel aan te leren… 😉

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl