aug
25
2009

Onze Privacy

vingerafdruk Wie mijn voorgaande berichten en blogs over dit onderwerp gelezen heeft, die weet nu wel hoe ik hier over denk, precies als Benjamin Franklin dat lang geleden deed :

“They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.”

Een prachtige uitdrukking lijkt mij – voor het overgrote deel van de bevolking – overgens heel terecht. Helaas !
Waarmee ik bedoel al die mensen die nog steeds heilig geloven, dat de bangmakerij-verhaaltjes over “terrorisme dreigingen” e.d. op waarheid berusten.
En om rede van dergelijke onbewijsbare verzinseltjes gewillig bereid zijn om ALLE (democratische) verworvenheden op te geven…!

Maar deze uitdrukking past zeer zeker niet op mij – aangesproken voel ik mij niet in het minst – dit even voor alle duidelijkheid.

Sommige van mijn vrienden noemen mij wel eens, quasi serieus, “paranoide”
Echter, ik ben gewoon voorzichtig en niet al te snel met het schenken van mijn vertrouwen aan wie of wat dan ook.
Dat is helemaal niet paranoide, maar gewoon verstandig, aangenomen dat men de eigen privacy, gemoedsrust, individualiteit en leven wenst te behouden.

Wie mij niet gelooft (dat raad ik zelfs nadrukkelijk aan – om niemand zomaar tegeloven – denk altijd voor uzelf !!), die moet dan maar eens studie gaan maken van de voormalige DDR…
Of, actueler, van de USA op dit moment, met hun “Patriot Act”, “Home Defence Act” en “New World Order”… (Hee, die laatste komt mij bekend voor, die heb ik zo’ 75 jaren geleden ook al eens gezien… Waar was dat nu ook al weer…?)
Dan leert men vrij snel hoe erg staats-terreur is in verhouding tot de huidige z.g. “terreur-dreiging”.
Waarbij die laatste voornamelijk in de gedachten van machthebber(t)s bestaat, maar geen werkelijke, forensisch/natuurwetenschappelijk aantoonbare gronden heeft.
Maar natuurlijk wel een heel effectieve manier is om “het volk” onder de duim te houden en de (weinige nog over gebleven) Burger-rechten te ontnemen…

Bedenk ook heel goed, dat door iemand uw vertrouwen te schenken, u diegene in staat stelt u (ernstige ?) schade toe te brengen ! Vertrouw dus nimmer blindelings op “de staat”, op grote firma’s of op wie dan ook !!
Dit is zelfs de definitie van “vertrouwen” bij diverse geheime diensten – waar zij deze ene keer, bij hoge uitzondering, zeer zeker gelijk in hebben…

De domme opmerkingen zoals “ik heb niets te verbergen hebben” is gewoon zielige onzin, die keer op keer (met bijbehorende schaapachtige gelaats-uitdrukking) genoemd wordt door personen die aldus eigenlijk alleen maar hun absolute naiviteit en incompetentie ten toon spreiden aangaande deze voor de democratie (of het verloren gaan ervan) essentieele zaken.

(Wordt vervolgt) “Er komt een moment dat u de vraag krijgt wat u deed toen uw/onze privacy werd ondermijnd.”

23 Comments »

  • avatar anoniem schreef:

    Daar ben ik het volledig mee eens. Big brother is geen machtig orgaan, het is een verzameling van mensen met macht die zich niets aantrekken van de betekenis van privacy en onschuld. Mensen die van miljoenen andere mensen privacy negeren, mensen die miljoenen reizigers graag als verdachten zien als er nog geen eens een strafbaar feit is gepleegd, mensen die in het geheim en achter de de rug van miljoenen mensen om bij bedrijven persoonsgegevens opeisen omdat ze dat kunnen. Die mensen die dat doen horen voor het publiek een gezicht te hebben. Het publiek moet weten wie die personen zijn zodat ze persoonlijk op hun daden aangesproken kunnen worden.

  • avatar Pim schreef:

    Troost je, de criminelen hebben al jaren meer rechten dan Jan Modaal.
    Als ik een inbreker betrap in mijn eigen huis, hem letterlijk de deur uit sla, dan komen ze mij halen, kan ik de cel in, want ik ben dan ineens de “crimineel”, omdat ik geweld gebruikt heb.

    De crimineel welke bij mij dus mijn raam of deur heeft geforceerd en zich daarmee onwettig toegang tot mijn huis heeft verschaft, word in het ziekenhuis behandeld en mag vervolgens als “slachtoffer” naar huis.

    En ja, dit gebeurd dus echt!

    In mijn optiek, als je de wet overtreed, heb je wat mij betreft geen rechten meer en ben je “vogelvrij”.

  • avatar achmed schreef:

    niet zeuren.
    ies allemaal voor terrorisme tegen tegaan.
    binnenkort in nederland, 100 cameras per inwoner.
    500 plsie agentjes per inwoner.
    iedereen krijgt een RFid chip met een minihoeveelheid cyancali geinjecteerd.

    en de echte terrorist.
    die loopt overal doodleuk naar binnen en doet gewoon hackbarboemboem bommen leggen.

    maar geen getreur, zolang we in nederland als terrorist worden behandel ,en de terorrist een hand boven zijn hoofd gehouden
    is niets aan de hand.
    echt niet, ga maar gewoon weer slapen, is niets aan de hand.

    oja, en de EPD data en dergelijk is gewoon toegankelijke voor justitie, er kan juist data bijgevoegt worden om de staatscon******** kampen te vullen met goedkopen werkrachten.

    immers, niets aan de hand.

    mocht je OV verliezen, niets aan de hand, je gaat eerst 6 maanden de gevangenis in, ter protectie van je zelf.

    overdrijf ik ?
    mischien, maar ik zie het nog gebeuren dat kriminelen meer rechten krijgen als de belastingbetalende janmordaal.

  • avatar anoniem schreef:

    We hebben duidelijk weinig geleerd van het verleden en ook weinig meegekregen van hoe de Nederlandse verzamelwoede in mei 1940 de Duitsers direct vertelde waar alle “terroristen” van die tijd woonden.

    Veel is er in 100 jaar helaas niet verandert als je kijkt naar wat er sinds de laatste volkstelling allemaal is gebeurt om het archief toch weer op orde te krijgen. De vraag is dan ook niet of het stopt, maar wanneer de eerste echte problemen in het openbaar zullen komen. De eerste kleine probleempjes spelen al door datavervuiling of door foutieve bevragen, maar die worden met de mantel der liefde bedekt helaas.

  • avatar JP schreef:

    Ik geloof niet dat veel mensen begrijpen hoe kinderlijk makkelijk het al jaren is om aan informatie van individuen te komen. Met wat simpel “veldwerk” beschik je al snel over voldoende basisinformatie om een aannemelijk verhaal in elkaar te zetten waarmee je verdere informatie kunt vergaren. Uiteindelijk kan je met voldoende informatie iemands leven daarna ook aardig verstoren als je wil.

    Ongeremde “opslag-drift” van bedrijven en overheden en outsourcing van service-desks hebben informatie vergaren alleen maar simpeler gemaakt. Het EPD is een verdere stap deze richting uit. TLS en Rekeningrijden zijn de vervolgstappen.

    Privacy is een illusie, de meeste “privacy” heeft die gene die het beste zijn informatie weet te verbergen. Dit is altijd zo geweest binnen de hogere kasten, alleen wegens de massa-informatie zal “de massa” daar nu mee moeten leren omgaan.

    Elke politicus die je wat anders verteld is een onbeschaamde leugenaar.

  • avatar anoniem schreef:

    Pffff wat een ongelofelijk gezanik zeg! Weet je wel wat je zegt? Of ben je zo’n ontzetende snotneus. Van dit soort non-argumenten gaan m’n haren echt recht overeind staan.

    We leven in 1 van de f****ing meest vrije landen ter wereld, waar je nagenoeg kan doen en laten wat je wil, waar je bijna iedere mening vrijelijk en publiekelijk mag ventileren tenzij deze haatzaaiend is of de vrijheid van anderen of andere groepen mensen bedreigt.

    Maar nee, bij alles waar je een pasfoto voor moet laten maken of je gegevens voor in moet laten vullen waant iedereen zich tegenwoordig achtervolgd door die gemene overheid, die oh zo geinteresseerd is door jouw wandel en handel. Hoe vreselijk moet het voor al die mensen wel niet zijn om constant in angst en beven te moeten leven belazerd en bespioneerd te worden…. laat me niet lachen zeg!

    Als je je overheid niet vertrouwt, waarom verkies je dan nog er burger van te zijn? In dit land ben je vrij, ook vrij om te vertrekken!

    Natuurlijk word ook ik huiverig van steeds weer nieuwe zaken (zoals de chipkaart) waarvoor je weer je gegevens in een potentieel publiekelijk benaderbaar/hackbaar systeem moet opslaan, maar om dat dan meteen maar niet te doen omdat je accuut er 100 complottheorieen omheen kan verzinnen……. Stap je straks ook niet meer in je auto of meid je alle plekken op de snelweg waar ook maar 1 camera van rijkswaterstaat hangt? Want a.d.h.v. je kenteken kunnen ze je ook zo opsporen hoor. Pas maar op!

    Net als het verzekeraars verhaal bij het EPD….. als het straks in het geval van het EPD door hun opvraagbaar zou moeten zijn, dan zouden ze nu ook vast al allerlei slinkse manieren moeten hebben om achter je medische historie te komen, toch? Kom op, jullie kunnen het!

    Natuurlijk zullen er altijd lieden zijn die van hun positie misbruik denken te moeten maken, zoals in dit geval het OM of straks een corrupte ziekenhuismedewerker die jouw gegevens overhandigt aan een toevallig geinteresseerd vriendje bij een verzekeraar. Maar dat soort mogelijkheden zijn er ook zonder de informatietechnologie altijd al legio geweest.

    Zullen we anders gewoon de hele moderne beschaving maar weer afschaffen? Vroegah, toen iedereen nog in zijn/haar geisoleerde dorpje of stadje leefde, was er immers geen mobiliteit en al helemaal geen noodzaak voor informatie uitwisseling.

  • avatar enemy schreef:

    Wat een onzin allemaal.

    Ik vindt het heel belangrijk dat de generatie die het nu voor het zeggen hebben maximaal onder de loop worden genomen en bijgestuurd waar nodig als het gaat om de informatierevolutie, maar om te denken dat jij iets veranderd door een dief van je eigen portemonnee te zijn is echt waanzinnig.

    Of je hebt veel te verbergen natuurlijk..

    Zou ik ook maar niet meer bellen, zeker niet met een GSM.

  • avatar anoniem schreef:

    In beginsel gaat iemands reisbewegingen, niemand geen ene malle moer aan. Pas als er een redelijke verdenking is dat iemand betrokken is bij terrorisme, drugshandel, moord etc. ……..kortom, vergrijpen waar tientallen jaren straf tegenover (zouden moeten) staan, zou Justitie in de mogelijkheid moeten komen, deze personen op allerlei manieren te volgen om zo nog meer bewijs te vergaren.

    Mensen die vandaag de dag nog steeds volhouden dat ze niets te verbergen hebben, zijn, op zijn zachts gezegd, zeer naïef. Het hebben van tattoos, een “verkeerd” geloof dan wel geen geloof aanhangen, een andere huidskleur dan standaard etc. kunnen blokkades vormen in je dagelijks leven, zonder dat je dat direct merkt. Iedereen is gelijk, maar toch zo verschillend en hierdoor krijg je vroeg of laat, ongewenste situaties. Een man, tussen 20 en 30, ongehuwd, woonachtig is een probleemwijk en gaat geregeld even bij de moskee bidden, komt al snel bij het lijstje “potentiële terrorist” te staan en die typering wordt niet verzonnen door een computer, maar een mens. Of deze nu terecht is of niet, doet er dan niet meer toe. Het al omvattende systeem, heeft dit persoon reeds verdacht gemaakt, zonder enige rechtmatige aanwijzing van banden met een terroristische organisatie. Maar omdat het merendeel van bekende terroristen een zelfde profiel heeft, is deze man gewoon de lul. Hij kan bijv. veel problemen krijgen als hij naar de UK of USA gaat. Solliciteren bij iets anders dan de shoarma-zaak in de straat, is nutteloos. En ga dan maar eens bewijzen dat je gediscrimineerd wordt en dat je geheel onschuldig bent en gewoon een eerzame burger. Hij moet zijn onschuld gaan bewijzen en lijdt onder enkele extremistische gekken. Kortom, zijn levenswijze is onacceptabel geworden in onze “vrije” maatschappij en om een andere etiket te krijgen, zal hij moeten stoppen met zijn bezoekjes aan de moskee. Het lijkt allemaal erg overdreven, maar hoe lang zal dat nog duren alvorens dit de realiteit wordt? Mogelijk is dat nu al aan de orde, zonder dat ik of jij dat weten, omdat we een ander profiel hebben als deze man.

    Als men alles van iedereen weet, kunnen ze heel gemakkelijk bepaalde personen of groepen segregeren van de rest, zonder dat men dat merkt en dat is een zeer griezelige gedachten. Het is ook onduidelijk wie er aan de knoppen zit te draaien of wie diegene controleert? Vandaag is het Bakellende en zijn christelijke vrienden die een christen prefereren in hun mids, maar morgen… een andere “gelovige” in zijn of haar perfecte systeem, waar het volk zich aan moet neerleggen?

    Wat wij willen is geen strengere controle op ons, waardoor wij bepaalde vrijheden moet opofferen voor enkele idioten in onze samenleving. Wij willen dat veroordeelde criminelen, veel zwaardere straffen krijgen. Het is toch idioot dat een vent als Ferdi E. vrijkomt! Hij kreeg uiteindelijk wel zijn verdiende loon, maar hoeveel moordenaars, pedofielen en gestoorde lopen na 10 á 15 jaar weer op straat, zoekend naar een volgend slachtoffer?

    Waarom toch leggen zoveel mensen zich neer bij de inperking van hun vrijheid te kosten van die paar boeven? Gaat U straks preventief met handboeien lopen, om zo de criminaliteit te “bestrijden”?

  • avatar practice schreef:

    Inderdaad dit moet echt stoppen.

    Straks het rekeningrijden als we niet oppassen.

    Stiekeme DNA-afnames via speekseltest in het verkeer.

    Het is duidelijk waarheen het gaat ..

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Jacobus_Lambertus_Lentz
    Dat was de man die vele doden op zijn geweten heeft, staan straks de namen : Eurlings, Donner, Ballin en Eurlings in dat rijtje ?

    Grijp nu in !

    Je kinderen hebben nu nog een kans .. en die verdienen ze , we hebben hun wereld al op elke andere manier kapot gemaakt, laten we iets goeds doen in plaats van dat ziek politiek gedrag.

  • avatar Paranoia schreef:

    Het alternatief is dat de burger de overheid een halt toe roept, heb jij als burger al deze poespas nodig, nee dat heeft alleen de overheid nodig om jou te kunnen controleren.

    Het zal zelfs zo erg worden dat de mensheid met 80% wordt gereduceerd (wereldwijde pandemie, een wereldoorlog is niet meer acceptabel, de 19,999% zal gechipt in stedelijke gebieden wonen (beter te controleren), het platteland is voor de elite (0,001%).

    Deze elite zal alles bepalen voor de overige mensen.

    Paranoia, mogelijk, zie hoe de EU door de strot wordt geduwd, zie hoe de USA wordt verkwanselt qua grondwet, etc… dan heb ik mijn bedenkingen.

    En ja het afbreken is het enige alternatief om nog VRIJHEID te kunnen hebben, het is al te ver doorgeslagen.

  • avatar rude schreef:

    Met het vergaren en opslaan van meer en meer persoonlijke gegevens komt juist onze veiligheid in het geding. De gewone (niet technisch onderlegde) burger heeft geen idee wat de gevaren en mogelijkheden zijn. Het gaat er namelijk niet om of je niets te verbergen hebt. Het gaat om identiteitsdiefstal, het gaat om informatie die verkeert kan worden geïnterpreteerd.

    De burger kan niet eens ergens terecht als een crimineel zijn/haar identiteit steelt. Er is niet eens een meldpunt als je verkeerde informatie wilt laten wijzigen. Dit laatste is zo goed als onmogelijk om je in vele vaak decentrale databases zit.

    Dat het fout zal gaan staat vast. Het gebeurt namelijk al op grote schaal in Engeland in de US. Daar stelen hackers naar hartelust persoonlijke gegevens om ze bijvoorbeeld te verkopen. Maar zijn het niet de hackers dan zijn het wel de USB sticks en DVDs met gegevens die regelmatig zoekraken.

    De beveiliging rond databases met onze gegevens is zeer slecht en Jan en allemaal heeft toegang. Om maar te zwijgen over de lachwekkende biometrische beveiliging van het nieuwe paspoort. Ieder kind kan een vingerafdruk kopieeren (Google maar eens) Een RFID chip uitlezen en kopieeren is voor sommigen ook al peanuts.

    Er zijn mensen van wie het nummerbord van auto is gestolen. Deze mensen krijgen vervolgens de boetes van de overtredingen die de dader heeft gemaakt thuisgestuurd. Dat is vervelend, maar niets vergeleken met wanneer je indentiteit wordt gestolen. Het is ook niets vergeleken met wanneer de politie jouw als dader ziet omdat iemand je Wi-Fi verbinding heeft misbruikt voor criminele activiteiten. Bewijs maar dat je het niet was!

    Zij die niets te verbergen hebben, slaap zacht.

  • avatar anoniem schreef:

    “Als je je overheid niet vertrouwt, waarom verkies je dan nog er burger van te zijn? In dit land ben je vrij, ook vrij om te vertrekken!”

    Wat een vrijheid. Als je het met zaken niet eens bent moet je maar opdonderen. Overigens is het helemaal niet een keuze die je maakt. Je bent bij je geboorte burger van een land met alle daarbij behorende rechten en plichten. En wil je dat niet, dan zal je wederom burger van een ander land moeten worden. De pretentie dat je ooit de keuze hebt gekregen om burger te worden is wat dat betreft niet correct, dit wordt je gewoon opgelegd.

  • avatar anoniem schreef:

    Mochten Nederland over 100 jaar nog (opnieuw?) een democratische rechtstaat zijn, dan zal het eerste decenium van de 21e eeuw de geschiedenisboeken in gaan als het tijdperk waarin het fundament voor de totalitaire politiestaat werd gelegd.

    Vingerafdrukken, identiteitsbewijzen, ov-chipkaarten, aftappen, preventief fouilleren, opslag van dataverkeer, het CIOT-systeem etcetera etcetera.

    We zijn nu al veel verder van huis dan het voormalige Oostblok ooit was, alleen het ideologische misbruik ontbreekt nog. Maar met het oppakken van politiek onwelgevallige kunstenaars en cartoonisten laat het regime al duidelijk zien welke kant het op gaat.

    Dit soort middelen in de handen van een regering die midden in een economische crisis op basis van de onheilige combi van gristelijk en socialistisch fundamentalisme de winkels weer op zondag wil sluiten, dat kan nooit goed gaan.

  • avatar anoniem schreef:

    Het is nogal schandelijk dat Justitie willens en wetens bepaalde wetten en regels probeert te ondermijnen. Blijkbaar is “gewoon proberen, kijken hoever we komen” het huidige gedachtegoed bij Justitie. Als wij deze eigen maken bij bijvoorbeeld autorijden op de snelweg… als in, “100 km p/u is toegestaan, kijken hoever ik kom met 200 km p/u”.

    Zodra een overheidsorgaan zich gaat gedragen als een stel guitige kwajongens, is het onze plicht dit direct de kop in te drukken en de verantwoordelijke op het spreekwoordelijke schavot te plaatsen… kop eraf… uiteraard figuurlijk. (letterlijk ook geen probleem). We hebben inmiddels (hopelijk) wel geleerd uit de geschiedenis, dat kwajongens streken zich uit kunnen monden in concentratiekampen en gaskamers. En zeg a.u.b. niet dat dat nooit meer kan gebeuren, want na 1945 zijn er al weer zat andere volkerenmoorden geweest, waar de wereld zich voor zou moeten schamen.

    Voor vrede en vrijheid moet worden gevochten, ook als je een vrij en vredig leven leeft. – Me, myself and I

  • avatar anoniem schreef:

    Het lijkt mij erg duidelijk.
    De stem van het volk spreekt via internet 2.0, webfora, comments, en dergelijke.
    En die stem klinkt harder en harder.

    Afschaffen die rfid-ramp!
    Per direct !
    Deze en de voorgaande kabinetten zijn niet wettig.

    Alle vrijheidsbeperkende wetten zijn trouwens onwettig.(maar dat weet het burgervolkje niet blijkbaar, dom houden en flink laten betalen.)
    De toekomst gaat er steeds slechter uitzien.

    Ontwaak en vecht voor de vrijheid van je familie en kinderen.

  • avatar natural schreef:

    Burgerlijke ongehoorzaamheid, massale opstand, alles plat in Nederland, op de barricade, schrappen als die “bewaar” wetten of anders !!!

    En toen werd ik weer wakker in een land waar niemand zich enige zorgen maakt zolang er Lingo op televisie is, en waar problemen en misstanden verdwijnen zolang we het er maar niet over hebben. zucht……..

  • avatar paranoia schreef:

    Het alternatief is dat de burger de overheid een halt toe roept, heb jij als burger al deze poespas nodig, nee dat heeft alleen de overheid nodig om jou te kunnen controleren.

    Het zal zelfs zo erg worden dat de mensheid met 80% wordt gereduceerd (wereldwijde pandemie, een wereldoorlog is niet meer acceptabel, de 19,999% zal gechipt in stedelijke gebieden wonen (beter te controleren), het platteland is voor de elite (0,001%).

    Deze elite zal alles bepalen voor de overige mensen.

    Paranoia, mogelijk, zie hoe de EU door de strot wordt geduwd, zie hoe de USA wordt verkwanselt qua grondwet, etc… dan heb ik mijn bedenkingen.

    En ja het afbreken is het enige alternatief om nog VRIJHEID te kunnen hebben, het is al te ver doorgeslagen.

  • avatar anoniem schreef:

    In NL is dit alles ingevoerd door het CDA en in Duitsland door de CDU. Zoek de verschillen.

    Lijkt wel het werk van de duivel …

  • avatar anoniem schreef:

    Kiezen tussen op vakantie in het buitenland, of je privacy!

    “De AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) heeft toegang tot die database, net als het ministerie van Justitie.” Totdat men het volgende stapje invoert en de politie de database regelmatig doorzoekt, eerst nog voor ernstige misdrijven en later voor zakkenrollers.

    Tot voor kort hoefde niemand zich te identificeren in Nederland, nu is het verplicht. En dus is iedere Nederlander verplicht vingerafdrukken in te leveren. Nederland bezit ook al het wereldrecord telefoongesprekken aftappen.

  • avatar anoniem schreef:

    over 10 jaar moet je een DNA sample inleveren als je zo graag een paspoort wilt, uiteraard ook opgeslagen in een centrale database…wel zo handig.

    gaat helemaal de verkeerde kant op zo, je kan er donder opzeggen dat deze databases misbruikt gaan worden, als ze tenminste al niet zo lek zijn als een mandje of plotseling kwijtgeraakt zijn (daar is UK vooral erg goed in)

  • avatar john in 't veld schreef:

    Mijn intelligente energiemeter houdt precies bij wanneer ik stroom gebruik. Wanneer ga ik naar bed en wanneer kom ik op? Mijn digitale televisie decoder houdt bij welk programma op tv ik bekijk en hoe lang.. Is dat wel gezond gedrag of ben ik een risico? Mijn koelkast registreert welke producten ik gebruik en bestelt die heel handig even bij Appie. Appie weet al heel veel van mij net als de airmiles organisatie. Mijn giro rekening toont precies wat mijn levenspatroon is, hoeveel ik tank en welke reizen ik boek die ook weer in de database van de reisorganisatie terug te vinden zijn. (ben ik een risico)
    Ik loop de deur uit met mijn GSM die vanaf dat moment via een kruispeiling precies aangeeft waar ik mij bevindt binnen een paar kilometer nauwkeurigheid (heb ik daar wat te zoeken?) maar intussen hangen er voldoende camera’s om mij daar op te zien instappen in mijn auto en mij vervolgens volautomatisch met rekening-rijden en de andere camera’s te volgen.
    Ik stap uit bij het station en via mijn chipbetaling cq iris scan cq vingerafdruk scan koop ik een kaartje. Mijn toegangspasje van kantoor legt vast wanneer ik binnen ben. (ben ik wel meteen naar kantoor gegaan of ben ik een risico).
    Ik log in en mijn internet dataverkeer wordt vastgelegd.
    etc. etc.

    Dit gaan we dan allemaal heerlijk aan elkaar koppelen, samen met studie resultaten, medische gegevens, dna profiel, inentingen, risicogedrag of de basis van risicogedrag, geloofsovertuiging, consumptie patroon, inkomsten, kadaster, energieverbuik enz enz.

    Als dat allemaal voor elkaar is gaat een democratisch gekozen bestuurder beleid maken.. Het is even zoeken naar het juist e touwtje maar via de gekoppelde databases is exact te zien of het marionettenvolk de hand omhoog doet als dat gewenst is. Doen we niet wat men wil (gezond eten, op tijd naar bed, hard werken, voldoende consumeren, minder vet eten, meer sporten, veel belasting betalen etc.) dan wordt er een nieuw wetje aangenomen waarmee men ons weet te stimuleren tot we het wel doen.

    Risico gedrag zal in de kiem gesmoord worden. Zelfs de wegen die kunnen leiden tot risicogedrag zullen op een gegeven moment van alarmbellen voorzien worden. Stapje voor stapje als een kikker in een pan op een klein pitje.

    Risiscogedrag is natuurlijk voor elke beleidsmaker anders in te vullen… Die vrijheid hebben ze als democratisch gekozen leider.

  • avatar Peter Flier schreef:

    Het is een zeer zorgwekkende ontwikkeling! Iedere burger wordt als verdachte gezien en er wordt van ons verwacht dat we ons hele hebben en houden aan de overheid geven en die heeft in potentie een enorm machtsmiddel in handen. Er bestaat geen enkele garantie dat dit niet tegen ons gebruikt zal worden. George Orwell is geen fictie: big brother is er al! Het is de hoogste tijd dat de mensen en bloc wakker worden en NEE zeggen. Hoewel zelfs Hirsch Ballin het gevaar onderschrijft en vele politici bezwaren hebben, is deze vreselijke wet er zomaar weer doorgekomen. Als we geen duidelijk NEE laten horen, wat is dan de volgende stap? Iedereen naar Amerikaans voorbeeld een chip in zijn lichaam? Het is aan ons om onze vrijheid op te eisen en een blok te vormen tegen een kleine groep die bezig is om een gevangenis om ons heen te bouwen. Wakker worden: onze leiders zitten daar niet voor ONS belang!

  • avatar Reinier Bakels schreef:

    Er zijn nog heel andere problemen dan hierboven door de reactie vermeld:

    * Door zulk soort “innovaties” worden paspoorten en identiteitskaarten steeds kostbaarder. Men zou eens moeten uitrekenen hoeveel één extra verdachte kost die dank zij dit soort maatregelen wordt opgespoord. Ik vermoed dat politici worden benaderd door handige zakenlieden die vingerafdrukkenapparatuur verkopen, en dan geen “nee” durven zeggen, omdat iedere onveiligheid een politiek risico is. Men zou naar een optimum in plaats van een maximum moeten streven.

    * Een heel ander bezwaar is nog dat veel mensen slechte (moeilijk herkenbare) vingerafdrukken hebben. De ervaring in het buitenland is al dat grenscontroles met vingerafdrukken tot opstoppingen leiden. Vingerafdrukken dienen *vooral* voor de politie als *aanvullende* informatie bij opsporing en bewijsverzameling. Zij zijn ongeschikt voor routinecontrole. Wisten ze dat in Den Haag misschien al? Dan zijn we bewust misleid: dan worden onder het mom van grenscontrole vongerafdrukken verzameld die eigenlijk alleen nut hebben voor de politie. Maar criminelen zullen – als ze slim zijn – handschoenen dragen. Zoals zoveel van dit soort maatregelen werkt ook deze maatregel alleen tegen *domme* criminelen.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl