sep
30
2009

Telegraaf van 29 sep 2009: alwéér een Nederlander in de problemen door niet oplettende, gemeentelijke key-boardbespelers.

crybabyBelastingprutsers van de gemeente Rotterdam –die sedert geruime tijd complete razzia’s organiseren tegen weigeraars van de antieke hondenbelasting– kregen in de gaten dat het BSN* van Aart werd gekoppeld aan een ander persoon. Plichtmatig lieten deze simplisten erop volgen dat de aan Aart verzonden aanslag niet wordt vernietigd, maar wordt opgelegd aan de persoon voor wie hij wel bestemd was.

Leuk is dat. Woon je in Veenendaal en heb je niks met het grondgebied van A. Aboutaleb & Co te maken, kun je tzt toch nog op (fiscale) verrassingen rekenen. Registratie annex incasso-geil Nederland op zijn smalst. De vraag dringt zich op wat er zou gebeuren als Beatrix een OZB-aanslag van de gemeente Boerekoolstonkeradeel ten geschenke krijgt terwijl deze feitelijk voor iemand anders bedoeld is. Zij hoeft zich in tegenstelling tot Aart niet het vuur uit de koninklijke sloffen te lopen om zaken rechtgezet te krijgen…

En dan te bedenken dat in dit land nog steeds figuren te vinden zijn die de eigen blunders afwentelen op computers. Maar die maken pertinent geen fouten. Degenen die computers programmeren, díe maken de fouten.

Tip voor alle bezitters van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart: laat uw papierwinkel nergens slingeren, geef een en ander nooit uit handen indien u zich moet legitimeren, let goed op dat er niet stiekem een kopie of scan van uw papieren inclusief uw pasfoto en BSN wordt gemaakt. Omdat het internet en de daarmee samenhangende opslag van (vertrouwelijke!) bestanden nooit volledig te beveiligen is, zal het niet bij dit soort op zichzelf staande gevallen blijven. Kunnen de zelfverklaarde IT-goeroes A. Bijleveld en G. ter Horst in hun BH steken.

E. Hirsch Ballin wordt hierbij uitgenodigd alle registratiewaanzin te parkeren op een plek waar de zon nooit schijnt. *Burger Spionage Nummer

Geen reacties »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl