okt
16
2009

AOW leeftijd omhoog

Willem_Drees De nsb-ers en dictators hebben besloten; 2020 en 2025.

Waar praten we godverdomme over.

Alsof dit soort zaken niet gewoon inzet van een verkiezingscampagne of een er tenmiste een referendum over hoort te zijn.

En dan maar krokodilletranen huilen over de kloof tussen de politiek en het volk. Acutualiteitenprogramma’s vullen met gepsychologiseer over het onverklaarbare ongenoegen van dat ondankbare kutvolk.

En dan te bedenken dat de dames en heren die dit soort plannetjes bedenken en er over beslissen tegen die tijd al lang hun schaapjes op het droge hebben en in alle vrijheid kunnen beslissen of ze er na hun 65-ste nog een commissariaatje bij zullen nemen of er juist eentje gaan afstoten.

En het domme volk dat een hele of halve carriere VUT premie heeft betaald mag in plaats van twee jaar eerder twee jaar langer doorgaan.

Houdt den dief.

4 Comments

 • avatar werkman schreef:

  ‘t Smerigste van alles is dat er geen, ik herhaal: geen, financiele noodzaak is voor verhoging van de AOW leeftijd. Verhoging van de AOW leeftijd is vooral een werkgeversdroom. Ze willen met de AOW ook de pensioenleeftijd omhoog hebben. Een goed pensioen is nu eenmaal duur. Nu de zeepbellen op de beurs geknapt zijn en de beleggingsresultaten tegenvallen, moeten weer realistische premies betaald worden. Daar hebben ze geen zin in.
  Dat door de overstap van het eindloon naar het (niet tegen inflatie beschermde) middelloonpensioen al gigantische beparingen op de pensioenkosten gerealiseerd zullen worden doet klaarblijkelijk niet ter zake.

  Wat is de volgende stap? Versoepeling van het ontslagrecht. Want dat kan je stap 3, demotie van oudere werknemers, afdwingen. Want waarom zou je dure oudere werknemers in dienst houden als je voor de helft van dat bedrag een jonge kneedbare kracht in dienst kan nemen. Verdeel en heers. ‘t Werkt nog steeds.

 • avatar kiezer schreef:

  In het CDA Verkiezingsprogram 2006-2011 “Vertrouwen in Nederland. Vertrouwen in elkaar”
  ..Het verhogen van de AOW-leeftijd is voor het CDA niet aan de orde, maar het CDA wil wel stimuleren dat iedereen die goed gezond is zo lang mogelijk doorwerkt
  …de AOW gehandhaafd wordt als welvaartsvast basispensioen op 65 jaar, er
  geen extra belastingheffing voor 65+’ers..
  ..Wie 65 jaar of ouder is, heeft lang premie betaald en daarom recht op een veilige AOW en op het zelf opgebouwde pensioen.
  “Vertrouwen in Nedeland”, hoe krijgen die farizeeers het woord “vertrouwen ” toch elke keer weer uit hun bek.

 • avatar ik schreef:

  Ik ben van 1959 en ik voel me onvoorstelbaar besodemieterd!
  Ik heb wel overal het volle pond voor mogen betalen, maar nooit ergens iets voor terug gekregen.
  Vrijwel vanaf de 1e dag dat ik ging werken (1980) moest ik VUT-premie gaan betalen.
  De VUT is afgeschaft; dag centen….
  Ik heb altijd veel premie betaald voor WAO en WW. Beide zijn om zeep geholpen; god beware je als je vandaag de dag arbeidsongeschikt wordt of je ban kwijt raakt; je zit dan zo ongeveer direct aan de bijstandsbedelstaf.
  Ik heb altijd veel pensioenpremie betaald, op basis van een pensoen naar eindloon.
  Dat is tussentijds maar even omgezet naar het middelloon pensioen; weg centen!
  Ik betaal nog steeds premie voor een vroegpensioen, in de hoop met 62,5 jaar te kunnen stoppen, ipv met 65.
  Dat zal ook wel om zeep geholpen worden.
  Onbegrijpelijk is het dat, terwijl de bestuurders altijd al wisten dat de vergrijzing zou komen, je pas begon op je 25ste pensioenpremie te betalen!
  Had men dat laten doen vanaf het 1e verdiende salaris, dan was er nu geen probleem geweest!
  En dan heb ik het nog niet over de regeling van de premie-A woningen, die wel met mijn belastingcenten is betaald, maar waar ik nooit gebruik van heb kunnen maken omdat ik net een grijpstuiver teveel verdiende!
  Huizen die toen, deels van mijn centen, gekocht zijn, zijn vandaag de dag voor mij nog steeds nagenoeg onbetaalbaar.
  Ik word schijtziek van het klotebeleid dat hier altijd gevoerd is en wordt!
  Lekker doorgaan tot je op je 67ste, wellicht uitgeblust en versleten, met pensioen kan gaan is de maatschappelijke dank die ik krijg…..
  Een hoop stront is het en anders niet!

 • avatar jammer schreef:

  AOW zal me worst wezen. Maar van mijn pensioen blijven ze af. Ik heb premies betaald op basis van 65 eruit. Dat geld is van mij en niet van Bos. En verhogen naar 67 is flessentrekkerij. Geef me dan die teveelbetaalde premies maar terug.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl