nov
09
2009

Homo’s voor de gereformeerde klas

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) neemt zaterdag in Utrecht de lesmethode ‘Homo in de Klas’ in ontvangst. De lessen zijn samengesteld door ContrariO (gereformeerde vereniging voor homo’s en lesbiennes) en GRIP (het identiteitsplatform voor het gereformeerd voortgezet onderwijs).
homo De vier gereformeerde scholengemeenschappen in ons land gaan werken met dit lespakket.

Na het volgen van de speciale lessen moeten jongeren in de onderbouw van het gereformeerde voortgezette onderwijs genuanceerder denken over homoseksualiteit. Robert Daverschot van ContrariO noemt het lespakket een mijlpaal in de christelijke homo-emancipatie. ,,In de orthodox christelijke wereld is homoseksualiteit niet bespreekbaar, behalve als scheldwoord”, zegt Daverschot.

Hij hoopt dat de lessen ‘Homo in de Klas’ pesterijen onder jongeren kunnen voorkomen. ,,Na de lessen moeten jongeren openlijk over hun gevoelens kunnen praten en niet in de kast worden gedrukt”, aldus Daverschot.

De lessen gaan niet in of homoseksualiteit wel of niet mag. ,,We willen de jongeren er alleen op wijzen dat je deze gevoelens kunt hebben. Het ethische vraagstuk komt in de bovenbouw aan de orde”, legt Daverschot uit.

In de laatste les komt er daadwerkelijk een homo naar het klaslokaal. In oktober hebben leden van ContrariO een aantal proeflessen gegeven. De reacties waren positief. ,,De scholieren hingen aan mijn lippen en waren getroffen door mijn persoonlijke verhaal”, aldus Daverschot.

Bron: ANP

5 Comments

 • avatar Anoniem schreef:

  Allemaal het land uit jagen die vieze homofielen

 • avatar admin schreef:

  Hou het netjes aub

 • avatar Anoniem schreef:

  Weg met die viezerikken

 • avatar admin schreef:

  Kom op jongens, dit is geen discussie maar domweg schelden

 • avatar Anoniem schreef:

  Wat een bullshit dat hier überhaupt over gediscussieerd moet worden.
  Het gaat er niet om ‘God vindt homoseksualiteit een zonde’ blabla.
  Je mag als school, ook niet als refo school dus, gewoon niet zeggen dat homo’s slecht of zondig zijn.
  Als mensen zeggen; ja dat is hun geloof; dat is dus fucking onzin, want het is absurd dat ze kinderen daarmee zouden mogen indoctrineren.

  Dus flikker op met die eeuwige discussie en leer wat manieren.

  Christentuig.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl