nov
09
2009

Spanje sluit 3 miljoen prepaid telefoons af

ETASpanje heeft afgelopen nacht naar schatting drie tot vier miljoen prepaid mobieltjes afgesloten omdat de eigenaren zich niet geregistreerd hadden.

Sinds vanmorgen krijgen mensen die via een niet-geregistreerde prepaid telefoon proberen te bellen geen verbinding. Inkomende gesprekken worden ook geblokkeerd, schrijft de Spaanse krant El Pais.

De Spaanse overheid besloot in 2007 dat eigenaren van een prepaid telefoon zich moeten identificeren, zodat ze niet meer anoniem kunnen bellen. Bij de aanslagen in Madrid in 2004, waarbij 191 mensen om het leven kwamen, maakten de terroristen gebruik van prepaid mobieltjes.

Omdat zoveel mensen geen gehoor gaven aan de oproep, heeft de overheid met providers afgesproken dat klanten nog zes maanden de tijd krijgen. Als ze hun gegevens doorgeven, wordt hun nummer weer aangesloten en krijgen ze hun beltegoed terug.

Er wordt geschat dat er in totaal nog 25 miljoen euro beltegoed op de afgesloten nummers staat. Mensen die zich de komende zes maanden niet aanmelden, verliezen hun nummer en het uitstaande beltegoed.

Bron: telegraaf

Written by in: Privacy | Tags: , , ,

Geen reacties

Comments are closed.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl