nov
13
2009

PVV mag niet op kentekenplaat

kentekenplaat-geert_wilders

De lettercombinatie PVV is niet langer toegestaan op kentekenplaten van auto’s. Dat maakte de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) deze week bekend. De naam zou geweld kunnen uitlokken en door sommige mensen als ongewenst worden ervaren. “De partij van Geert Wilders staat daarmee op dezelfde lijst als NSB, GVD, PKK, TBS, LPF en KKK.”

PVV werd samen met KKK (de racistische organisatie Ku Klux Klan), de PKK (de Koerdische afscheidingsbeweging) verboden, nadat daar klachten over waren binnengekomen.  In totaal zijn er zeven lettercombinaties in de prullenbak gedaan. De andere zijn: GVD, NSB, LYK en TBS. “RAF dus nog niet die wil ik dan wel hebben”

Dat heeft de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) besloten. Op de nieuwe Nederlandse nummerborden worden twee cijfers gevolgd door drie letters en daarna weer één cijfer. Het RDW besloot lettercombinaties uit te sluiten, die bijvoorbeeld kwetsend kunnen zijn of geweld kunnen uitlokken. De besluiten werden genomen nog voor de invoering van het drieletterig systeem op nummerborden in mei van dit jaar. Er komen in deze combinaties geen klinkers voor.

Geert Wilders is boos over het verbod op de lettercombinatie PVV op nummerborden. De PVV-voorman stelde vrijdag Kamervragen aan minister Camiel Eurlings van Verkeer over het verbod. Hij vraagt of de “RWD helemaal van de pot gerukt is” en wil dat de minister het besluit om de naam van zijn partij op nummerplaten te verbieden onmiddellijk terugdraait.

Gekleurd

Volgens een woordvoerder van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, dat besluit wat wel of niet op de nummerborden mag, heeft het verbod niets met de PVV te maken. „Alle drieletterige combinaties die een ‘kleur’ hebben, zoals politieke partijen maar ook voetbalclubs mogen niet op nummerborden, de PVV vormt hierin geen uitzondering”, aldus de woordvoerder.

VVD mag dus ook niet op nummerborden van auto’s verschijnen. Dat er in Nederland wel een bestelbus rondrijdt met de combinatie van de VVD komt volgens de woordvoerder omdat de kentekens voor bestelbussen, die niet onder dezelfde categorie vallen als personenauto’s, al uitgegeven waren voordat de lijst met ‘verboden’ combinaties was vastgesteld.

Het nieuwe kenteken, met eerst twee cijfers, dan drie letters en daarna één cijfer, is mei vorig jaar ingevoerd. Het levert een groter risico op ongewenste combinaties op. Tot nu toe zijn ruim 370.500 nieuwe platen uitgegeven.

MVV en VVV kunnen hun naam wel terugvinden op een nummerbord. Het ministerie van Verkeer stelt dat het om minder grote clubs gaat en dat de kans op vernieling klein is. De Q en C worden niet toegestaan, omdat die te veel op een nul lijken. Jammer dus voor RKC, RBC en ook NAC, want naast de letter C worden ook klinkers niet toegestaan. Politieke partijen (oa. VVD, SGP, PVV) en bedrijven (oa. KLM, TNT, SBS) behoren wel tot de mogelijkheden.

Bron: internet

Written by in: Landelijke politiek | Tags: , , ,

45 Comments

  • avatar knurft schreef:

    Wij pvv’ers zouden een landelijke actiedag moeten organiseren, nee beter nog we gooien het hele land plat. Staken! Hoe durven ze! We worden gedomoniseerd. Vanaf morgen dragen alle PVV’ers een petje met de letters PVV in de auto en voor de dames hebben we een hoofddoekje met de letters pvv. Ik heb inmiddels ook bij de Sint een klacht ingediend.

  • avatar jan schreef:

    Kinderliedjes, kentekens en vlaggen op school. De PVV heeft het maar druk met het herstel van het land. Tja, als de moslims zich rustig houden is er voor de PVV niks te doen. Ik zou me trouwens kapot schamen met PVV op mijn auto.

  • avatar jan schreef:

    misschien zou her beter zijn als de pvv een visie ontwikkeld over bv het onderwijs, in plaats van over dit soort triviale zaken te gaan lopen klagen
    De lettercombinatie NL zou ook verboden moeten zijn. Je schaamt je gewoon als jet met dit land wordt geassocieerd.

  • avatar JPB schreef:

    Gezien de vele reacties hier van de PVVers, moet ik spijtig de conclusie trekken dat deze mensen niet kunnen lezen, of ze kunnen wel lezen, maar begrijpen niet wat ze lezen.Wat een gebruld om niets, CDA en zo mag het wel, nee het is niet waar.Alleen bij VVD, een fout en die ze gaan recht zetten.De PVVers beweerden hier dat ze hooggeschoold zijn, maar vandaag zijn ze door de mandje gevallen.PVVers moeten een lees cursus volgen.

  • avatar JPB schreef:

    Elke combinatie van welke politieke partij dan ook, wordt niet toegestaan(VVD was een fout)! Dit is blijkbaar waar de PVV zich druk om maakt, wat een PVV herrie om helemaal niets, maar ja dat is wat PVV is niets, gewoon een luchtballon.Als ik een PVVers was, zou ik me druk en drukker maken om Onderwijs de toekomst van Nederland, dan om kentekenplaten.Laten kentekenplaten u kind beter studeren pvvers of U AOW 65 jaar blijven?

  • avatar Bert schreef:

    Gewoon een ernstige mate van achtrbij bij alles wat met de PVV heult. Paranoia heet dat. Paranoia Volks Verlakkers

  • avatar maria schreef:

    A.U.B geen leugens hier verspreiden van CDA PVDA hebben het wel enzovoort, want het is niet waar, leuk geprobeerd pro-Wilders.Het enigste partij waar een kentekenplaat van is, is VVD en geen enkel andere partij.Waarom zoveel herrie pro-wilders, maakten jullie ook maar zoveel herrie over de inhoudsloos van PVV.Is kentekenplaat met de letters PVV zo belangrijk, dat jullie liever boos om dat worden dan om de inhoudsloos van PVV.

  • avatar maria schreef:

    Wat is die Wilders toch wonderbaarlijk snel beter een dag na het debat.
    Grappig is het dat PVVers hier zich drukker maken om nummerborden en de letters PVV dan om de inhoudsloze debat van woensdag en donderdag van de PVV en niet vergeten de afwezigheid van Wilders.Ik begrijpt het al, de PVVers denken laten we zoveel lawaai gaan maken om nummerborden, dan vergeten de mensen de afwezigheid van Wilders en hoe inhoudsloos PVV was afgelopen woensdag en donderdag tijdens de debatten.

  • avatar maria schreef:

    In plaats dat PVV geld van belastingbetalers gaat verspelen aan Kamer vragen over kentekenplaten, kan PVVWilders beter beginnen antwoorden met inhoud te geven over de onderwijs en AOW iets wat ze niet konden doen tijdens de debatten van woensdag en donderdag.Wat is Wilders snel genezen hé, een dag na de Debat?Het lijkt wel of de PVVers kentekenplaten belangrijker vinden dan de Onderwijs en AOW, wat een herrie hier om NIKS.

  • avatar henk schreef:

    Dan ook alle andere afkortingen van de verschillende politieke partijen opnemen. Zal wel niet gebeuren door de politiek omdat zij bang zijn voor de pvv.

  • avatar rob schreef:

    Het ministerie heeft laten weten dat geen enkele partij is toegestaan in de drie lettercombinatie. Aanstootgevend was het geklungel van de heren Bosma en van Dijck de afgelopen week in de 2e kamer. Altijd een grote … over de zg elite. Nu mochten ze zelf het woord voeren, en het werd bij allebei een debacle. Zowel de presentatie alsook de inhoud, of beter het ontbreken daarvan, waren ontluisterend. 80% van de NL’ers kiest daarom voor andere partijen, en dat al heel lang getuige de (2)wekelijkse peilingen.

  • avatar blabla schreef:

    PVV aanhangers kunnen geen kritiek leveren aan hun grote leider die met belachelijke ideeën rond strooit. Ik heb hem nog steeds niet gehoord over de crisis. Hij hoopt waarschijnlijk dat het opgelost wordt door de linkse kerk voordat de verkiezingen komen. Balkenende is een echte heer, verdedigt zijn standpunten met argumenten en geeft zijn tegenstanders de ruimte om daarop te reageren. Wild kan alleen knettergek en woest worden

  • avatar vrijheid? schreef:

    Wat heeft Wilders en de PVV deze week uitgevoerd? Helemaal niets!. Woensdag moest de vlag uit, woensdagavond ging WIld eten met No-Libreman, donderdag meldt ie zich ziek om zo AOW debat te ontwijken. De pvv idee om AOW op 65 te houden: geen immigratie uit moslimlanden en Polen. Hoeveel dat opbrengt weet niemand. Vrijdag was WIld weer woest op werkgevers en RDW. Ben ik nog iets vergeten? Knettergek word je van PVV

  • avatar links schreef:

    De hele linkse bende is nu aan het samenspannen om Wilders eruit te krijgen,zelfs verkeer en waterstaat doen mee.Wat een misselijk makende mensen zeg,dit is je reinste discriminatie..alles proberen ze,dat rooie soort heeft jaren lang niks gedaan en toegekeken hoe we naar de knoppen gingen en hoe ons land vervuilde,jullie zijn te laat onze mind is opgemaakt Allemaal doorgestoken kaarten van *links*link zooitje

  • avatar kees schreef:

    Mijn vorige auto had in de combi SP staan. Dat is nog vele malen erger!!! Niemand ziet blijkbaar het gevaar van deze aanhangers van communisme en dictatuur! Maar dat mag dus wel hier op je nummerplaat, BE-LACH-E-LIJK

  • avatar Peter schreef:

    Ik lach me helemaal gek om al die zure anti-PVV reacties weer hier,make my day!Haha!Wen er maar vast aan dat wij straks de grootste zijn.

  • avatar lamzak schreef:

    De gemiddelde PVVer zou hoog opgeleid moeten zijn. Nou hier blijkt dat deze hoog opgeleiden niet kunnen lezen, niet schrijven, niet snappen. Wel schelden. Zoveel reactie,s van hoog opgeleiden die het kleine stukje tekst hier boven niet eens gelezen hebben en wel reageren. Triest volkje die PVVers. Zelfs Wilders snapt het niet.

  • avatar henny schreef:

    Wat een belachelijke gedoe. Deze kenteken serie met 3 letters in het midden is eind 2006 ingevoerd. Pas eind 2009 komt de RDW erachter, dat er toch verdraaid veel bekende afkortingen in voorkomen. De “VVD” rijdt al rond. CDA minister Eurlings wil gewoon voorkomen, dat binnenkort de “PVV” ook op kentekenplaten staat en een nog grotere partij gaat worden.

  • avatar corne schreef:

    Och, och, die linkse extremisten houden maar niet op met hun vuilspuiterij en blijven maar proberen de mensen te hersenspoelen. Wat een stelletje zielige sukkels zijn die verkwanselaars van ons land toch! Hetzelfde hebben ze geflikt bij Pim Fortuijn, die hebben ze toen ook net zo lang gedemoniseerd totdat hij vermoord werd. Links heeft ons land verkwanseld en verraden aan de Islam! Weg ermee! Hebben de hele wereld hier binnengehaald en dat kost ons handenvol geld!

  • avatar Lachu schreef:

    owow Geert toch.. je laat precies zien waarom de RDW dit besluit heeft genomen..Je partijnaam alleen al lokt agressie uit, kijk maar es naar jezelf. Kunnen we niet hebben in het verkeer al die agressie, daar komen maar ongelukken van..

  • avatar brutus schreef:

    Ja, die PVV moet op allelei manieren geweerd worden .Als die aan de macht zouden komen en de deksels van alle de beerputten gaan open, dan gaat het in Nederland zo hard stinken, dat veel figuren ons land rap verlaten.En dat is dicriminatie van de bovenste plank.Dat mag derhalve niet gebeuren.De profiteurs en parasiteurs van het huidige beleid beginnen nu al te piepen.

  • avatar jaja schreef:

    Zielig !En dat in NL,wat steeds verder afglijd richting bananenrepubliek.Slavernij wordt ook al 2 jaar verlengd ;-(

  • avatar puh schreef:

    ik heb DSB,

  • avatar puh schreef:

    ik heb lekker DSB!

  • avatar mammamia schreef:

    Deze papegaaikuifje ( Wilders) zit niet goed in der hoofd.Hij moet behandelt worden.

  • avatar Eppo schreef:

    Oei en cda, vvd,kut enz mag dat wel dan? Maak je druk om iets anders rare regering als je wil rijden met die letters moet iedereen dat zelf weten begint echt erop te lijken dat de muur gezet is in NL dus slaap verder bevolking der angsthazen

  • avatar boos schreef:

    Geert heeft wel een punt. Het gaat vooral om het waarom. CDA of VVD enz. kan weer wel en PVV niet. Men moet alle lettercombinaties die overeenkomen met politieke partijen niet gebruiken. Nu is er sprake van willekeur en stigmatisme. De PVV wordt subtiel neergezet als een foute partij. Ik kan mij goed voorstellen dat Geert daar boos over is. Het getuigd ook een mate van arrogantie tegen Geert.

  • avatar piet schreef:

    Wederom een groot voorbeeld van demonisatie. Volkomen terecht dat hier kamervragen over worden gesteld. Kom op Geert laat dit vreselijke kabinet nou eens een keer vallen.

  • avatar Dirk schreef:

    Als je zo de reacties leest heeft bijna niemand het artiekel uitgelezen of begrepen.Dat is anno 2009 toch triest!
    Kinderliedjes, De Nederlandse vlag op scholen, Hoofddoekentax, Kentekenplaten…en het boos weglopen uit de kamer?? En diezelfde man heeft ongeveer 1,5 mln. schapen achter zich aan lopen??Begin me nu toch echt zorgen te maken, maar ik heb nog wel een plekje vrij voor hem tussen de ongeschoolde en ontspoorde jongeren..

  • avatar Dirk schreef:

    Gelukkig is deze discusie een van de grootste problemen van dit land.Verder gaat het blijkbaar parima!

  • avatar Tinus Plotseling schreef:

    Dat de “heer” Wilders hier kamervragen over gaat stellen geeft aan dat hij totaal overbodig is.En waar was je gisteren “heer” Wilders tijdens het AOW debat????

  • avatar kiezer schreef:

    Zijn er ook nog dagen dat Wilders niet boos wordt? Ik zou graag willen dat die man eens met een positief voorstel komt wat ook echt doordacht is en op feiten gebaseerd in plaats van op angst. Overigens is dit kenteken verhaal heel oud nieuws want dit was al bekent toen de kentekens met 3 letters ingevoerd werden. Het enige wat nieuw is is dat VVD er tussedoor was geglipt omdat bedrijfswagenkentekens nou eenmaal met een V beginnen.

  • avatar Tinus Plotseling schreef:

    Willen ze 1,5 mln mensen dwingen om op een andere partij te stemmen?Welke ondemocratische geest zit hier achter?

  • avatar schoutje schreef:

    Bla bla bla bla bla PVV bla bla bla.
    Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla.
    Bla bla bla kentekenplaat bla bla bla bla bla.
    Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla.
    Bla bla bla bla bla bla bla bla bla.
    Bla bla bla bla kentekenplaat bla bla bla bla bla bla bla bla PVV bla bla bla bla bla.

    Ga eens wat zinnig doen met je leven.

  • avatar Tinus Plotseling schreef:

    Na het 16 jaar oude kinderliedje nu weer dit. De PVV gaat steeds meer op een kleuterklasje lijken.

  • avatar Anoniem schreef:

    “die bijvoorbeeld kwetsend kunnen zijn of geweld kunnen uitlokken.”Zeg, ik vind de VVD het CDA kwetsend overkomen!! Dus die zouden nu ook verboden moeten worden!!En maar schreeuwen over Wilders dat hij discrimineerd.. Terwijl ze zelf niets anders doen..

  • avatar punt schreef:

    Als PVV niet mag, dan mag VVD / CDA ook niet! Hoezo racistisch? De 1 wel en de ander niet? Triest, PVV is een partij. En ze komen op deze manier veel in het nieuws, dus pas maar op dat het niet te veel word, straks gaan mensen nog massaal op wilders stemmen..

  • avatar Brabander schreef:

    Ik rij een BMW, mocht ik morgen een BMW zien voorbij rijden met een nummerplaat met de letters PVV, dan zet ik onmiddellijk mijn BMW te koop en koopt ik nooit meer een BMW.Bovendien ik denk, dat autofabrikanten het niet leuk zullen vinden dat dankzij het nummerplaat PVV op één van hun auto, dat hun verkoop verliest lijden, want dan wort het BMW de merk van de radicalen.

  • avatar Johnny schreef:

    De PVV = de Partij Van (de) verdeeldheid?

  • avatar geertfan schreef:

    Haha tuurlijk!!! Wéér zo’n belachelijke actie. Maar maak je niet druk hoor, we stemmen toch wel op Geert.

  • avatar antigeertfan schreef:

    Hahaha wat een domme pvv’ers zijn hier toch. Er staat toch duidelijk dat de anderen politieke partijen ook verboden zijn. Lees eens een keer goed voordat je reageert.
    Mijnheer Wilders kan zich beter druk maken om dingen die het er om doen.Maar dan hoor je niks van hem. Maar dan moet hij ook met alternatieven komen en die heeft hij niet! Ga eens het openlijkdebat aan zonder populistische uitlatingen. Dan pas ben je een vent!

  • avatar Anoniem schreef:

    Wat een zielige vertoning en dan te bedenken dat NL zich een democratie durft te noemen. De PVV heeft inmiddels meer dan 33 zetels dat is meer dan de PvdA, SP en Groen Links. Dus de Nederlandse burger wordt nu al het recht ontnomen om voor hun mening uit te mogen komen. Het wordt duidelijk dat de linkse partijen niet zullen rusten totdat Wilders vermoord is. Net zoals dat met Pim Fortuyn is gebeurd. Denk maar aan het debat van Pim Foruyn met Melkert, Dijkstal en Rosenmoller wat een afgang voor de NL’se politiek.

  • avatar janmaat schreef:

    de hetze tegen de pvv is begonnen tja de verkiezingen komen eraan de linkse elite schijt in zijn broek ze proberen geert af te serveren maar het zal ze niet lukken (zelfs zo een flapdrol als herman van veen bemoeit zich al met politiek)

  • avatar Johan schreef:

    Het simpele, onnozele, domme feit dat iemand zich druk kan maken over kentekencombinaties voor auto’s.Wat een flauwekul deze discussie. Volgens mij zijn alle kiezers, potentiële kiezers en alle anderen die werkelijk geloven in wat Wilders elke dag aan totale stupide onzinnigheden over ons uitstort helemaal van het pad af. Dit heeft niets te maken met links of rechts of welk complot dan ook. Ieder mens die in Wilder geloofd is dom, echt héél dom. Deze domheid heeft niets te maken met links, rechts of opleidingsnivo

  • avatar admin schreef:

    Beste lezers, het punt is gemaakt denk ik, veel voors en tegens maar alles is nu wel gezegd, ik sluit de reacties bij deze.
    Bedankt voor uw bijdrage.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl