nov
24
2009

Wetenschappers knoeiden met info over klimaatverandering

klimaatveranderingComputerhackers hebben een server van een gerespecteerd Brits onderzoeksinstituut over klimaatverandering gekraakt en duizenden privé e-mails van Britse en Amerikaanse topwetenschappers en documenten op internet gezet. Uit de gepubliceerde informatie zou blijken, dat sommige wetenschappers informatie over klimaatverandering hebben gemanipuleerd. Dat meldden Britse en Amerikaanse media.

In een van de e-mails suggereert Phil Jones, directeur van de gerenommeerde afdeling klimaatverandering (CRU) van de universiteit van East Anglia, om een “trucje” te gebruiken om informatie over temperaturen te manipuleren om zo temperatuursdalingen “te verbergen”. Een andere e-mail zou gaan over het manipuleren van kilmaatpublicaties door sceptische wetenschappers, door een panel, dat de informatie controleert, samen te stellen dat bestaat uit wetenschappers “die weten wat ze moeten doen”. Ook wordt gesproken over cijfers die in een VN-rapport “geperst moeten worden”. Jones heeft ontkend dat hij heeft gepoogd informatie te manipuleren.

De CRU houdt veranderingen in temperatuur op de lange termijn bij en speelt een belangrijke rol in het verzamelen van informatie voor rapporten van de Verenigde Naties. (anp/sps)tunick

5 Comments »

  • avatar Jaap schreef:

    Toch echt walgelijk om te lezen hoe mensen dus bewust geindoctrineerd worden met leugens over klimaat en milieu door deze zogenaamde “Gutmenschen”.

    In plaats van waarheidsvinding en zelfstandign nadenken wordt kinderen een afgrijselijk beeld opgedrongen. Een school hoort kinderen te leren hoe ze zelfstandig onderscheid kunnen maken tussen goed en kwaad. Ze horen geen kinderen te indoctrineren met leugens zoals hier gebeurd. Orwell had er een boek over kunnen schrijven….oh wacht…

  • avatar Anoniem schreef:

    Liever geen onderwijs in de nieuwe klimaat religie.

    Wat is tie langzaam!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • avatar Terry schreef:

    Je bedoeld 1984 Jaap?
    Tja herhalen is belangrijk dat is wat men in den haag graag ziet.
    Dus nogmaals: klimaatverandering is er altijd al geweest en zal altijd bestaan. De gevolgen van de opwarming van de afgelopen eeuw zijn er zeker, maar die zeggen helemaal niets over de oorzaken. Een paar goede lessen in het verschil tussen correlatie en causaliteit, tussen hypotheses, modellen en bewijs lijken mij meer op z’n plaats. Of de mens namelijk verantwoordelijk is voor de opwarming, is nog steeds de vraag. Geheel terecht dus als het onderwijs even wacht met tijdelijke veronderstelde waarheden in het lespakket op te nemen. Leidt liever goede ingenieurs op als duurzaamheid je lief is.

  • avatar Peter schreef:

    Eerder dit jaar heeft een Nederlandse wetenschapper met oude bodemmonsters uit Limburg aangetoond, dat er in de Middeleeuwen een zeer grote toename is geweest van CO2 en zonder dat de mens hiervoor verantwoordelijk kan worden gehouden. Het IPCC beweert constant dat de toename van CO2 door de mens is gebeurd.

    Deze wetenschapper heeft zijn bevindingen gestuurd naar het IPCC van de VN, maar het blijkt nu dat dit kennelijk niet goed is aangekomen. Het rapport zal wel in de prullenbak van het IPCC zijn beland. Het NOS-journaal is overigens wel getipt over deze serverkraak, maar deed er op de dag van de uitzending (afgelopen zondag) niets mee.

    Feit is wel, dat de Nederlandse burger extra belastingen is kwijtgeraak door maatregelen die nu verregaand ter discussie staan.

  • avatar ongerust schreef:

    De ‘Inconvenient Truth’ komt sneller naar buiten dan het ijs op de Noordpool smelt. (www.prisonplanet.com)

    Dat de klimaatverandering wordt aangegrepen door de Global Elite om hun totalitaire NWO door te drukken: dát is de Onaangename Waarheid. De VN, WHO, IMF: allemaal instrumenten in dienst van een Global Government. De NWO zal communistisch van aard zijn, en zoals we weten heeft het Communisme/Socialisme altijd al de Wetenschap misbruikt. De WRR is daar een mooi voorbeeld van. Ook de hysterie rond de Mexicaanse griep past hierin. Door de WHO opgezet om Big Pharma een extra centje te gunnen.

    Echter, duurzaamheid is iets moois.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl