nov
24
2009

Zeiken over het weer (De PVV en de SGP of zo)

zeikerd
Hier kun je lekker kankeren over het weer en wat nog maar verder in je opkomt.
Ook kun je hier je EI over andere zaken kwijt.
Maak van je hart geen moordkuil, gooi het in de groep en we maken er een topic over (als je het lief vraagt)
Ook hier geld, alles mag maar de baas beslist, we hebben hier ook een democratie.
sneeuw_flo

Written by in: Oppositie | Tags: , ,

32 Comments

 • avatar Renegade schreef:

  En het ook al kutweer

 • avatar schoutje schreef:

  Als ik overzie hoeveel er aan topics voorbij zijn gekomen op dit forum m.b.t.Geert Widers / PVV zou ik weleens weten wat men van het volgende vind.
  De SGP (De Nederlandse orthodox-gereformeerde partij)
  Een partij bestaande uit godswaanzinigen laten wij wel toe in de politiek terwijl deze lieden er zeer fundamentalistische ideen op na houden.
  Ze zijn zo democratisch dat vrouwen geen enkele rol mogen spelen in de partijvisie of in de uitvoering hiervan.
  Ze mogen (lees moeten) alleen maar op zondag naar hun kerk komen.
  Omdat het volgens de wet niet te verbieden is, mogen ze dan wel stemmen.
  In de politieke arena stemmen ze alleen voor als het in hun geloofsovertuiging past en het brede maatschappelijke belang speeld geen rol.
  En dit met hun bijbel in de hand.
  Als de PVV weg gezet wordt als een fundementalistische partij, vraag ik me wel af wat de SGP dan wel niet is.
  De cristenuni en CDA maken zich hieraan ook schuldig, wel in een mindere mate.
  Wordt het eens geen tijd om politiek en geloof eens echt te scheiden?
  Tenslotte heeft ruim meer dan de helft van de Nederlander geen geloof en hoeft deze zich niet te storen aan hun visie van een christelijke joodse traditie, welke volgens hun in Nederland zou moeten zijn.

 • avatar SGPer schreef:

  Tja…het vrije woord is in het gedrang. Laten we vooral dezelfde logica van toepassing zijn op de PVV als de PVV graag van toepassing laat zijn op andere radicale en bedreigende elementen:

  PVV aanhangers terroriseren mensen die hun mening uiten en daarmee schaden ze het recht van vrijheid van meningsuiting.

  Na eerdere oproepen om boeken, kinderliedjes, partij kritische uitspraken te verbieden en pogingen om mensen die hun mening uiten het land uit te zetten lijkt het me tijd dat de volgende logische stap wordt gezet:

  Een verbod op de PVV. Deze partij radicaliseerd duidelijk en zet aan tot geweldpleging en crimineel gedrag.

 • avatar Ruud schreef:

  extremisten zuigen sowieso.

 • avatar Anoniem schreef:

  Ik kan me ook niet vinden in het vrouwenstandpunt van de SGP. Ook sommige andere standpunten van de partij deel ik niet, ik zit niet voor niets bij een andere partij. Daar is verder ook niets mis mee. Ik maak me echter wel zorgen om de veranderende houding ten opzichte van minderheden en kleine partijen. Het is verbazend hoe weinig tolerantie er is bij volksvertegenwoordigers tegenover kleine religieuze partijen en minderheden. Steeds vaker wordt het grondwetsbegrip ”godsdienstvrijheid” ondergeschikt gemaakt aan allerlei andere vrijheden.

 • avatar anoniem schreef:

  Jouw soort uitspraken zijn eerder radicaliserend en niet democratisch, met je partijen verbieden

 • avatar anoniem schreef:

  Dat de SGP pretendeert de beste methode voor land en volk in huis te hebben is toch niet vreemd? Iedere politieke partij beweert de beste ideeën te hebben om dit land te besturen. Het aardige van een democratie is dat die ideeën dan concurreren om de gunst van de kiezer, die uiteindelijk het laatste woord heeft. Als iemand de ideeën van de SGP niet ziet zitten, moet die op een andere partij stemmen. Een vereniging heeft het recht om te bestaan en regels te stellen. Dat een studentenvereniging mensen weert die geen student zijn, lijkt niemand vreemd te vinden, maar als een vereniging als de SGP vrouwen weigert als normaal lid, staat iedereen op zijn achterste benen. Vreemd of niet?

 • avatar Janmaat schreef:

  De PVV verbieden is onzin, als er niet zoveel problemen waren met moslimtuig dan zou er niet zo’n partij zijn. Het volk wilt nu eenmaal zo’n partij, anders zouden er niet zoveel aanhangers zijn.

  Jouw soort uitspraken zijn eerder radicaliserend en niet democratisch, met je partijen verbieden

  Wilders wordt dagelijks door links gespuis bedreigd maar daar hoor je niks over. En links tuig is veel vaker gewelddadig en zorgen voor meer problemen.

  SGP is wat dat betreft geen haar beter, die leven net als Wilders nog in de middeleeuwen

 • avatar Groen schreef:

  Fundamentalisme wordt echter ook veelal gekoppeld aan het gebruikmaken van geweld. Wanneer nú, na de terroristische aanvallen in de Verenigde Staten, de SGP vergeleken wordt met het fundamentalistische Taliban-regime, is dat uitermate kwalijk. Dit impliceert immers dat de SGP in haar fundamentele opvattingen ook zover zou kunnen gaan dat zij overgaat tot gewelddadige terroristische acties. Deze vergelijking getuigt van weinig kennis van datgene wat de SGP ten diepste beweegt. Fundamentalisme zie ik persoonlijk veel eerder bij de PVV met die ondemocratische fuhrer, gewoon verbieden die groep zolang ze zelf geen democratische partij zijn.

 • avatar krom schreef:

  De pvv is een overhypte partij door de media. Het enige waar ze goed voor zijn is af en toe rellen wat wel grappig is maar verder voegen ze net zoveel toe als de partij van de dieren.

  En ook al zouden ze bijv. 50 zetels halen, in je eentje maak je geen wetten. Niemand die ermee stemt. Het kabinet met een pvv zou meteen vallen. Nederlanders zijn ook geen relvolk, flinke demonstraties als in andere landen hoef je hier niet te verwachten.

  Zolang er geen aanslag komt of een paar marokkaantjes iemand lastigvallen valt er niks te vertellen. Vind wel dat hij erin moet blijven om dat linkse zooitje af en toe wakker te houden.

 • avatar SGPer schreef:

  Hee…ik pas gewoon de logica van die idioten toe op henzelf. Bevalt dat je niet moet je niet bij mij zijn. Ga maar klagen bij je Blonde Fuhrer.

  Als hij niet gedemoniseerd wil worden moet hij zich niet als een demoon opstellen….met zijn “verbieden van tig jaar oude kinderliedjes”

  En dat links tuig geweldadiger is mag je even met een paar goede vergelijkingen en links gaan bewijzen.

 • avatar schoutje schreef:

  SGPer, je voeld je dus aangesproken.
  Als verweer ga je weer op wilders zitten katten.
  Ga nu eens inhoudelijk in waar het werkelijk om gaat.
  Ga er eens op in dat de SGP vrouwen onderdrukken en dat ze met de bijbel in de hand politiek staan te bedrijven.
  Ga er eens op in dat een ruime meerderheid van de Nederlander dat niet wil.
  Democratie geld voor alle Nederlanders alleen mensen met een geloof, welke dan ook vinden dat geloof overal de dienst uit moet maken.
  Doe dat lekker thuis en in je tempel, maar val niet gelovigen daarmee niet lastig.
  En voor anoniem; de SGP is ook geen democratische partij.
  Voor de goede orde, ik ben geen PVV stemmer.

 • avatar Piet Paulusma schreef:

  Iedereen loopt te zeiken over de SGP en de PVV en het is weer eens kutweer, allemaal de schuld van het CDA, maar daar hoor je niemand over!!!!!!!! 🙁

 • avatar SGPer schreef:

  Fundamentalisme wordt echter ook veelal gekoppeld aan het gebruikmaken van geweld. Wanneer nú, na de terroristische aanvallen in de Verenigde Staten, de SGP door jullie vergeleken wordt met het fundamentalistische Taliban-regime, is dat uitermate kwalijk. Dit impliceert immers dat de SGP in haar fundamentele opvattingen ook zover zou kunnen gaan dat zij overgaat tot gewelddadige terroristische acties. Deze vergelijking getuigt van weinig kennis van datgene wat de SGP ten diepste beweegt. In ieder geval zijn ze meer democratisch en minder fundamentalistisch dan de PVV.

 • avatar schoutje schreef:

  Het is opvallend dat als er iets geschreven wordt over een andere groep in onze samenleving, meteen Wilders er bij geroepen wordt.
  Dit bewijst weer dat Wilders/PVV de draad in onze samenleving is geworden.
  Zijn we soms bang voor deze man, terwijl het gevaar van een andere kant komt?

 • avatar schoutje schreef:

  Piet Paulusma, helemaal mee eens.
  J.P.Balkenende regeld tenslotte alles in dit land, schijnbaar met de hulp van GOD.

 • avatar stanley schreef:

  Hee Schoutje, doe je huiswerk, natuurlijk zijn we bang voor de PVV, weet je nog: Hitler had ook wat volgelingen, zelfs Stalin die 50 miljoen Russen in de Goelag liet sterven was een populaire jos. Meestal loopt het erg fout af wanneer mensen zomaar blind een populist achterna gaan lopen. De geschiedenis zit er vol van, één van de laatste die zei wat ‘m dacht en heel wat volgelingen had was Milojevic. Net als Wilders moest ‘m ook niks van moslims hebben. En we weten ondertussen allemaal waartoe dit leidde.
  Afserveren die groep wilders en snel.

 • avatar admin schreef:

  Zullen we GOD erbuiten laten, ik weet niet voor welke groepering die afkorting staat, dus graag eerst een uitleg 😉

 • avatar sgp schreef:

  De vergelijking die nu gemaakt wordt, is van zo’n grote betekenis voor het imago van de christelijke politiek, en in het bijzonder van de SGP, dat zij niet onweersproken mag blijven. Christenen zijn geen terroristen en de SGP is geen terroristische partij.

  Wie zich verdiept in de grondslag van de SGP weet dat zij zich stelt op de grondslag van Gods Woord en de Drie Formulieren van Enigheid, dus ook op de grondslag van de Nederlandse Geloofsbelijdenis. Guido de Brès heeft de Nederlandse Geloofsbelijdenis opgesteld om zich te verdedigen tegen de beschuldiging als zouden christenen verstoorders van de openbare orde zijn. In zijn tijd kwamen de wederdopers namelijk in opstand tegen het gezag en ondermijnden de staat doordat ze hun opvattingen met geweld probeerden door te drijven. Guido de Brès had een afkeer van de wederdopers en legde in zijn geloofsbelijdenis uit dat het calvinisme geen enkele grond geeft om misdaden tegen de overheid of burgers te plegen.

  Hoewel de situatie toen en nu niet vergelijkbaar is, is de houding van de SGP wel dezelfde als die van Guido de Brès. De SGP zal nooit oproepen tot geweld om haar opvattingen in de maatschappij tot gelding te brengen. De SGP doet iets anders. Zij roept de overheid op de staat te hervormen naar bijbelse principes. De SGP is geen staatsgevaarlijke partij, maar juist een partij die het welzijn van alle burgers op het oog heeft door op te roepen tot het onderhouden van Gods geboden.

  Daarbij is geen plaats voor geweld of terrorisme. De vergelijking die nu tussen de SGP en de Taliban gemaakt wordt, raakt dan ook kant noch wal. Sterker nog: zij vervuilt het debat en maakt een eerlijke discussie onmogelijk. Zoals gezegd, de SGP wil treden in de voetsporen van Guido de Brès. Met hem als voorbeeld te nemen, heb ik gepoogd duidelijk te maken dat er geen enkel raakvlak is tussen de opvattingen van de SGP en die van het fundamentalistische Taliban-regime. De verschillen daarvoor zijn te gr oot, zeg maar gerust: hemelsbreed!

 • avatar schoutje schreef:

  Beste admin.
  Voor de goede orde GOD is God.
  Je ben toch niet zo dom dat je dat niet begrijpt.

 • avatar admin schreef:

  Beste Schoutje,
  Volgens mij ging deze discussie over de politiek en staat gescheiden houden, en haalde jij het woord GOD ten tonele.
  Als je met je opmerking wil insinueren dat de admin een beetje dom is, zegt dat meer over jou dan over mij.
  Terug naar de studio….

 • avatar schoutje schreef:

  sgp.
  Een goed verhaal.
  Alleen leg jij het verband tussen de SGP en terrorisme, ik niet.
  Wat ik wel wil stellen als we praten over geweld en geloofsovertuiging, lees eens een geschiedenis boek het staat er vol mee.
  De grondslag van de SGP, vind ik best.
  Maar niet in de politiek waar besluiten worden genomen die voor een groep niet gelovigen die de meerderheid betreft.
  Neem die besluiten maar buiten de politiek, dat is mijn stelling.

 • avatar Spd schreef:

  De SGP heeft ten minste twee kenmerken die bij de vergelijking met de Taliban van belang zijn. Ten eerste, de SGP heeft een sterke binding aan een bepaalde geloofs- overtuiging die zij onverkort wil handhaven. Ten tweede, voor de SGP is Gods Woord uniek en maatgevend. De SGP wil vasthouden aan datgene wat zij “fundamenteel” vindt en daaraan absolute geldingskracht geven. Wie dat wil kan de SGP dus een fundamentele partij noemen – maar dat is iets anders dan fundamentalistisch. Overigens is dat ook weer niet iets heel speciaals van de SGP. Iedere zichzelf respecterende politieke partij probeert immers haar geloofsovertuiging of ideologie in de maatschappij geldend te maken. Zo ook de PVV of Wilders als het beestje maar een naam heeft.

 • avatar Graftak schreef:

  Fuhrer is gewoon een Duits woord voor ” leider”, het belachelijke ligt erin dat jij en jouw kornuitjes eigenlijk diep van binnen zo rechts radicaal zijn dat elke vorm van kritiek gelijk doel treft en jullie op de kast krijgt. Eigenlijk legt de PVV zelf altijd wel de link met WOII en het nazisme…blijkbaar wordt daar toch een kern van waarheid beroerd anders zou zo’n felle verdediging ertegen niet nodig zijn…maar gewoon duidelijk.

  Ik kan natuurlijk tegenover deze drie moorden een hele waslijst aan rechtsextremistisch terreur tegen minder prominente en prominentere figuren plaatsen. Moorden op asielzoekers, aanslagen op homosexuelen en joden, moskeeen en moslim centra en vernielingen van joodse begaafplaatsen.

  Ik wil eigenlijk gewoon een overzicht van jou waaruit blijkt dat links geweldadiger is dan rechts…gewoon…even alle linkse en rechtse geweldadigheden in Nederland tegen elkaar afgezet de afgelopen 10 jaar.

 • avatar terror schreef:

  Schoutje, SGP en anderen: Ik denk dat je bij deze beter kunt stoppen, want je hebt totaal geen idee van de stand van zaken.. Links (extremisten) zijn over het algemeen een stuk gevaarlijker dan rechts (extremisten).. 9 op de 10 aanvaringen tussen links en rechts komt van stinkende blowende krakende werkeloze linkse hippies.. Alleen hoor je daar onze linkse propaganda media niet over.. Gevallen van linkse demonstraties die verstoord worden door rechts zijn er eigenlijk niet.. (aangezien de meesten rechtsen de vrijheid van meningsuiting nogal hoog hebben staan, en onze linkse communistische ratten zich daar niet mee bezig houden)

  Je zou denken dat dierenrechten activisten, die geen enkel middel schuwen om het groen en de dieren te helpen, juist blij zouden zijn met het extreemrechtse iniatief Met Dieren Tegen de Beesten (MTDB). Dat bleek echter een grove inschattingsfout toen 20 antifascisten 8 demonstrerende nationalisten insloten en begonnen te bewerken met riemen en stokken.
  http://www.nujij.nl/extreemrechtse-demonstratie-bruut-verstoord-door.5311618.lynkx

  AMSTERDAM (ANP) – Ongeveer dertig leden van de linkse groepering Anti Fascistische Aktie (AFA) hebben zaterdag de demonstratie van de extreem-rechtse Nationale Alliantie (NA) in Amsterdam verstoord. De politie greep na een kwartier in en omsingelde de AFA-aanhangers.
  http://www.briskmagazine.nl/00/nieuws/21969/Extreem-rechtse_demonstratie_verstoord.html

  Nu.NL bericht dat het huis in Athene van een Grieks lid van het Europese Parlement het doelwit was van een bomaanslag. Niemand raakte gewond, er was slechts wat materiële schade te melden. De Atheense politie vermoedt dat linksextremisten verantwoordelijk zijn. Zij plegen namelijk met enige regelmaat dit soort terreurdaden.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2009/10/30/extreemlinks-pleegt-bomaanslag-op-conservatieve-europarlementarier/

  Extreem rechts protesteert tegen de ‘Islamisering’ van Duitsland. Extreem links protesteert tegen de ‘nazi’s’. En dat zorgde in Keulen voor veel onrust. Daarom veel politie op de been.
  http://www.dag.nl/buitenland/dondert-keulen-extreem-vs-extreem-video-29914

  extreem linkse militanten
  http://soswatch.skynetblogs.be/post/3670087/extreem-linkse-milities-zijn-ze-moeilijk-op-t

 • avatar schoutje schreef:

  Admin.
  Als zelfs in de politiek regelmatig het woord god gebruikt wordt lijkt me het een normaal gebruikelijk woord, het is namelijk een woord die in de Nederlandse taal voorkomt.
  En als ik die wil gebruiken in een discussie waar juist dit woord zeer relevant is, begrijp ik niet wat hier het probleem is.
  Dit zegt dat meer over mij dan over jou, want dat wil jij niet in zien.

 • avatar admin schreef:

  Ik geef het op, jou schrijfstijl en mening kennende was ik er van overtuigt dat je mening was kerk en staat gescheiden houden, nu ga je deze zelf aanhalen en dit zal de discussie zeker niet ten goede komen, maar ik hoop dat we toch nog tot een oplossing komen in dit vraagstuk.

 • avatar Aanhang schreef:

  “ik citeer” De PVV is geen rasistische partij maar geweld uit zelfverdediging is er algemeen aanvaard. Er zijn grenzen aan de tolerantie voor moslims. “Geweld moet in principe vermeden worden. Indien men er echter toe gedwongen wordt, indien men in een situatie komt van wettige zelfverdediging, moet men bereid zijn ook die weg onder ogen te zien,” stelt de leider (fuhrer).”einde citaat”

 • avatar schoutje schreef:

  terror.
  De feiten zeggen dat je min of meer gelijk hebt.
  Het is jammer dat het grootste deel van de mensheid hun mening baseerd op wat ze vinden en niet naar de feiten kijken.
  En voor stanley
  Hee Schoutje, doe je huiswerk, natuurlijk zijn we bang voor de PVV, weet je nog: Hitler had ook wat volgelingen.
  Doe jij ook maar eens je huiswerk omdat Hitler een groot leger had, geheime politie, een luchtmacht, een marine, vernietegings kampen en ga zo maar door.
  Gaat Wilders ook dit oprichten?
  In Nederland?
  Laat jij je maar lekker inpakken door die fijne linkse ideen.
  We hebben tenslotte hiervan al jaren de gevolgen.

 • avatar Aanhang schreef:

  Ik heb geen zin om dat op te zoeken allemaal, zoek anders zelf eens op NVU demonstraties die verstoord worden, allemaal links tuig die dat doen en opgepakt worden.
  Maar waar haal je moorden op asielzoekers vandaan. En aanslagen op homo’s en joden zijn meestal moslims. En kijk eens naar de vernielde kerken.
  En waarom heb je het over joodse begraafplaatsen, wat heeft dat met de pvv te maken, dat zullen eerder neo-nazis gedaan hebben.

 • avatar schoutje schreef:

  admin.
  Kerk en staat gescheiden houden, helemaal mee eens.
  Maar dat neemt niet weg dat ik het recht heb om in een discussie god mag noemen.
  Dat maak jij nog iemand anders uit in een democratisch land als Nederland.
  Wat mij betreft is deze discussie gesloten.

 • avatar admin schreef:

  Goed idee, draadje is dicht.
  En gaat weer gewoon verder op: http://colani.nl/oppositie/2009/11/25/zeiken-over-wat-anders/

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl