nov
28
2009

BREIN neemt servers in beslag bij hostingprovider

piraat_29Vandaag heeft stichting BREIN met instemming van de rechter de servers in beslag genomen van een zogenaamde ‘ranked topsite’.
banner

Een topsite is een besloten website die door ‘release groepen’ gebruikt wordt om illegale bestanden op te slaan van de allernieuwste content, met name films, muziek en games. Een ‘ranked’ topsite behoort tot een relatief kleine selecte toplaag. Dergelijke topsites staan aan de bron van piraterij op internet en zelfs daarbuiten. De topsite werd in Amsterdam gehost door een Nederlandse hostingprovider. Het ging om twee servers met 28 harde schijven, de geschatte capaciteit van de site is ongeveer 40 Terabyte, dat staat gelijk aan rond de 8.500 dvd’s of 57.000 cd’s.

Om te voorkomen dat de content van de servers verhuisd zou worden en bewijs zou verdwijnen, heeft BREIN aan de rechter ex-parte verlof gevraagd tot inbeslagname van de server. Dat wil zeggen dat het verlof beoordeeld is op basis van bewijs van BREIN en zonder de tegenpartij te horen.
piraat

22 Comments »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl