dec
04
2009

PVV in de Kamer

SesamstraatPVVVragen in Kamer over lekke km-kastjes

De Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders heeft  minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat opheldering gevraagd over de fraudegevoeligheid van het kastje dat straks in elke auto de gereden kilometers moet registreren.

De PVV is fel tegenstander van de kilometerheffing die Eurlings wil invoeren. Volgens PVV-Kamerlid Richard de Mos is de fraudegevoeligheid een extra reden om af te zien van de invoering. ”Zeker nu blijkt dat de ingebouwde gsm-communicatie, die een belangrijk onderdeel van het kastje is, zo lek is als een mandje en gemakkelijk kan worden onderschept en gemanipuleerd,” aldus De Mos.

Gisteren stelde beveiligingsspecilist Peter Rietveld van bureau Traxion in deze krant dat zwaktes in het systeem hackers in staat stellen een kilometervreter de identiteit van een weinigrijder te geven en zo ongemerkt diens lage rekening te krijgen. Rietveld noemt de veiligheid van het kastje ‘knap beroerd’.

De Mos wil weten of die informatie ook op het ministerie van Verkeer bekend is en of automobilisten die hun auto slechts spaarzaam gebruiken, daardoor straks opgezadeld worden met extreem hoge rekeningen.

De PVV heeft Eurlings verder gevraagd of hij alsnog wil afzien van de invoering van de kilometerheffing, nu specialisten op voorhand al waarschuwen voor fraude en manipulatie.

Geert Wilders cartoon

47 Comments »

  • avatar Gert schreef:

    Als je je in het program van de PVV had verdiept, zal je zien dat ze moslims erg belangrijk vinden 😉

  • avatar Hummer schreef:

    Schuimbekkend komen de ratten weer uit hun holen.

    Die zitten gewoon te wachten of er iets over Wilders wordt gemeld, en dan branden ze los. Het verstand op nul en de blik op oneindig.

  • avatar T€rr0r schreef:

    Laat die wilders zich lekker met de buitenlanders bezig houden en zich niet bemoeien met zaken waar hij geen verstand van heeft. Wat een eikels die PVV’ers

    • avatar Asia schreef:

      Ach het was toch wel te verwachten. Ze zijn een oorlog tegen de Nederland bezig, maar ze zullen het nooit en te nimmer winnen.
      PVV heeft altijd al 2 gezichten gehad, dus daar moeten we niet raar van opkijken.

  • avatar Ima schreef:

    Hoor wie klopt daar kinderen?
    Het is Wilders zeker?
    Die verdwaald is zeker?
    Zal hem snel een vragen naar zijn naam.
    En hem dan schoppen naar de maan…..

  • avatar Colani schreef:

    Mischien is het wel de bedoeling dat er massaal tegen geprotesteerd wordt.. Nu gaan we massaal roepen om hogere brandstofprijzen en straks zijn we daar nog blij mee ook…
    Hoed u voor de volksmenners!

    • avatar SP schreef:

      Idd politiek wisselgeld
      Het moet gewoon blijven zoals het is en de overheid moet haar verantwoordelijkheid nemen en na meer dan 30 jaar eens beginnen met het aanleggen van snelwegen.

      Er is vraag naar mobiliteit voorzie de burger daar dan ook in!! Het kabinet zit er voor de burger, niet andersom!

  • avatar SP schreef:

    Hij had het beter partij voor de mierenneukers kunnen noemen, wat een stelletje eikels.

    Nou reageer maar stelletje blinde volgers van fuhrer Wilders

  • avatar SP schreef:

    Nee, mensen zijn voor het betalen per kilometer. Dat is ook elke keer wat er nu gezegd wordt. Maar de vraag hoeveel procent er voor een kastje is, wordt niet aangehaald. En ook ik ben voor een prijs per kilometer, maar niet op de manier zoals het nu geopperd wordt. Dat gaat nergens over.

    Iedereen weet dat er wat gebeuren moet. Dat is duidelijk. En op de vraag of iedereen het eens is dit per gereden kilometer te doen zal bijna iedereen ja antwoorden. Het is maar net hoe de vraagstelling is, want een complex systeem zoals hij er nu ligt, kan niemand wat zinnigs zeggen.

    Wat Wilders nu doet is gewoon iets pakken wat leeft onder het volk, is goed voor de peilingen, lekker schoppen maar weer eens geen oplossing, opzouten met die debiele PVV aanhangers club.

  • avatar Annie schreef:

    Hebben ze nu daar ook al verstand van? Ik dacht alleen van moslims pesten? Wat zijn ze toch slim die PVV mensjes

  • avatar Anoniem schreef:

    Wilders moet niet zo zeiken 🙁

  • avatar Je zus schreef:

    Overigens: een stomme kop op dit artikel over wederom een debiele opmerking van de PVV. Nog meer kamervragen die door ambtenaren moeten worden beantwoord waar die partij zo graag vanaf wil.

  • avatar iemand schreef:

    Met pijn in het hart besloot Kees uiteindelijk om zijn auto toch weg te doen. Hij kon zich nog goed herinneren hoe zijn eerste auto hem een gevoel van vrijheid had gegeven, maar dat gevoel was helemaal weg. Sterker nog, het was vervangen door het idee dat elke meter die hij aflegde verantwoord moest kunnen worden.

    Toen hij zijn auto net had hij deze graag gebruikt om er ’s nachts op uit te gaan, het natuurgebied in, om naar de hemel te kijken met zijn telescoop. Ook ging hij af en toe naar Schiphol om vliegtuigen te spotten. Met zijn auto was dit veel gemakkelijker geworden dan met het OV, bovendien was hij niet zo gebonden aan trein- en busdiensten die ’s nachts ophielden.

    Die vrijheid was echter afgenomen, terugkijkend, op het moment dat het rekeningrijden was ingevoerd in 2019. Hij was er eerst voorstander van geweest: betalen naar gebruik, betere verspreiding van het verkeer, beloningen als je buiten de spits reed. Na een aantal jaar viel het effect echter tegen. De kilometerheffing was fors omhoog gegaan, maar tevens was er wettelijk bepaald dat de werkgever voor woon-werkverkeer niet mocht compenseren voor de spitstarieven; de gedachte was dat werknemers dan gestimuleerd zouden worden om een baan met flexibele werktijden te zoeken, en dat meer mensen zich in de dunbevolktere gebieden van het land zouden vestigen. Het resultaat was echter dat de meeste mensen gewoon meer moesten betalen en nog steeds van 9 tot 5 werkten. Omdat er een krachtige symboolwerking van de wet uitging werd ze echter niet geschrapt.

    Financieel had hij nochtans niet zoveel te klagen, dus dat was allemaal overkomelijk. Zijn eerste negatieve ervaring was geweest toen hij twee dagen nadat hij weer eens met zijn telescoop eropuit was gegaan door de politie was ondervraagd over zijn aanwezigheid ’s nachts in het natuurgebied. Hij had gestameld ‘eh, ik keek gewoon sterren met m’n telescoop’. De politie had dat een heel hilarisch antwoord gevonden – hij snapte toen nog niet waarom. Het bleek echter dat er in de buurt waar hij bezig was ook een homo-ontmoetingsplek was waar juist die avond dat hij er was iemand was vermoord. Bij het verhoor hadden ze hem nog gezegd dat hij niet in eufemismen hoefde te praten, alhoewel ze ‘sterren kijken met z’n telescoop’ een prachtige omschrijving vonden.

    Zijn verweer dat hij dat écht bedoelde, en dat hij inderdaad een telescoop had, werd niet zo serieus genomen. Althans, het gaf aan dat het goed kon dat hij daar bekend was. Omdat er verder niemand, op het slachtoffer na, in de buurt geregistreerd was, bleef hij hoofdverdachte. Sterker nog, hij verdween in voorarrest. Zijn vrouw besloot dat ze ook niets met een homoseksuele moordenaar te maken wilde hebben en diende een echtscheidingsverzoek in. Met voogdij over de kinderen. Het onderzoek vorderde niet, maar hij bleef hoofdverdachte – gelukkig voor hem liep de echte dader alsnog tegen de lamp, bij een latere moordpoging: het bleek dat hij gewoon op de fiets was geweest.

    De schadevergoeding was een schrale troost; zijn vrouw kwam niet bij hem terug, wel kon hij voogdij over de kinderen krijgen. Het eerste weekeinde dat hij ze zag wilde hij ze meenemen naar de Efteling. In verband met fijnstof en luchtkwaliteit bleek dat het wegquotum voor die week vol zat: alleen degenen die vijf maanden van te voren gereserveerd hadden werden toegelaten op de wegen rond Kaatsheuvel. Deze wegquota waren ingevoerd om CO2 belasting en fijnstof terug te drinken, en om bereikbaarheid door Ambulances te garanderen. Eerst was het alleen op zomerse dagen geweest naar het strand: je kon dan bepaalde tijdvakken reserveren voor heen- en terugreis, wat erg vervelend was als het weer toch slechter werd, want je moest blijven totdat je terug mocht, ging je eerder dan was een automatische boete te verwachten.

    Gelukkig had hij bedacht dat zijn oude liefhebberij wel kon: Vliegtuigen kijken op Schiphol. De oudste was ook gefascineerd door vliegtuigen, en bovenal waren de aanvoerwegen naar Schiphol-quotumvrij om de Nederlandse economische positie internationaal niet in gevaar te brengen. Na een half uur op Schiphol werd hij echter door een agent op de schouder getikt: ‘Meneer Ter Braak?’. Het bleek dat hij, als ouder met bezoekregeling die naar Schiphol reed in een weekeinde waarin zijn vrouw had aangegeven dat hij de kinderen had, extra in de gaten gehouden werd: het kwam namelijk voor dat mensen hun kind meenamen naar het buitenland. Of hij zijn zakken en bagage wilde leeghalen om aan te tonen dat hij geen boardingpas of tandenborstels of andere zaken had die op een naderend vertrek duidden. Op zich zat dat wel goed, want hij had geen identificatie bij zich voor de kleinen, dus ze hadden niet eens het land uit gekund – wel leverde dat hem een boete op, ook kinderen moesten zich immers kunnen identificeren.

    Toen ook nog van de verzekering een mail bij hem binnenkwam dat hij geregeld bij de sigarenzaak in zijn dorp was gesignaleerd met de auto, terwijl hij aangaf niet-roker te zijn was de maat vol. Hij had actief moeten aantonen dat hij er alleen kwam om zijn haar te laten knippen. Het was nog een van de weinige zaakjes waar je zonder afspraak binnen kon lopen immers, iets wat hij de laatste tijd steeds meer kon waarderen. Soms was het er druk, en ging hij weer om een dag later terug te komen. Dat had er echter in geresulteerd dat hij er vaker dan driemaal per maand was geweest in april, wat de limiet was voor onverdacht bezoek aan etablissementen waar rookwaar werd verkocht.

    Dat hij voortaan alles per fiets zou moeten doen en daardoor een stuk beperkter zou zijn, dat was een nadeel, maar dat hij niet meer het gevoel had elke meter te hoeven verantwoorden en alles van te voren aan te vragen, dát gaf hem een ongekend gevoel van vrijheid dat hij met auto nooit zou hebben.

  • avatar Gast schreef:

    Ach het was toch wel te verwachten. Ze zijn een oorlog tegen de Nederland bezig, maar ze zullen het nooit en te nimmer winnen.
    PVV heeft altijd al 2 gezichten gehad, dus daar moeten we niet raar van opkijken.

    • avatar T€rr0r schreef:

      Als je je in het program van de PVV had verdiept, zal je zien dat ze dieren erg belangrijk vinden:
      1. Alle moslims het land uit…
      2. Alle moslims het land uit….
      3. Alle moslims het land uit…..
      4. Alle moslims het land uit……
      5. Enz.

      • avatar mopperkont schreef:

        Als jij je in het program van de PVV had verdiept, wat je niet gedaan hebt, had je heel iets anders gelezen.
        Maar je zal wel niet kunnen lezen, of je bezit de hersenen als die van een muis.
        Alle moslims hoeven het land helemaal niet uit.
        Ze moeten zich eens leren gedragen, en zeker niet volgens jouw normen en waarden.

  • avatar T€rr0r schreef:

    Wat Geert Wilders betreft, die mag toch wel dit weekend, bij wijze van uitzondering tijdens de jacht, wandelen in onze kroondomeinen !!!!

  • avatar Anton schreef:

    Jammer dat de PVV met dit stuntje komt: ik heb PVV gestemd , ben nog steeds van plan dat de volgende keer te doen. Maar als ze doorgaan met zeuren over futuliteiten denk ik er sterk over om naar Rita verdonk over te stappen.
    Bij de PVV moeten ze leren snappen dat het steeds maar opnieuw afspelen van hetzelfde plaatje zelfs de meest verfente PVV aanhangers gaat tegenstaan: ik vind het geen verstandige zet

  • avatar Snel ff schreef:

    Wat een gezeik over die kutkastjes, alleen omdat Geertje heeft opgemerkt dat hij hiermee een hoop toekomstigge stemmers kan winnen, hij is gewoon voor dit soort maatregelen, kan hij lekker controleren wat een nieuwe Nederlander aan benzine kost.
    Wilders begint nu toch echt een hele zielige schertsfiguur te worden. Jammer want het was een hele intelligente vent die echt wat had kunnen betekenen.

  • avatar Yuck schreef:

    Vannochtend op de radio hoorde ik dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking VOOR invoering van de kilometerheffing is.

    • avatar Fuck schreef:

      Les 1 in massapopulatie, als je iets door wilt drukken, zorg dan dat je vaak genoeg in de media voorbij laat komen de de meerderheid voor is….
      Geloof je echt al die zgn. onderzoeken nog? ik allang niet meer, elk onderzoek, iedere uitkomst kan gelogen, verdraait of verzonnen zijn

      • avatar Yuck schreef:

        De PVV stemmers waren ook voor. Helaas vermelden ze er niet bij dat het maar om 22% van de PVV-stemmer ging wat de mening van die andere 78% is, wordt niet vermeld.

        • avatar Anoniem schreef:

          Zeker als je de vraag stelt “wil je eerlijk betalen voor autorijden”. Dan vind ik het nog een wonder dat er mensen zijn die nee zeggen

          • avatar Hummer schreef:

            Precies, met de juiste vraagstelling kun je alle onderzoeken wel zo dusdanig manipuleren dat de resultaten precies zo zijn als je wilt dat ze zijn.

  • avatar Female schreef:

    Wat een misleidende titel zeg……

    Gaan we straks ook bespreken wat voor wc papier Geert Wilders wil gebruiken voor de tweede kamer?

    • avatar Zeur schreef:

      Zo doen Story en Prive het ook, die worden ook goed verkocht.

      Ik denk, laat ik het ook maar eens proberen en blijkbaar werkt het.

      Alleen als je goed onder dekop had gekeken was je er niet ingetrapt.

      • avatar Female schreef:

        nou vooruit dan maar een stem voor je eerlijkheid! Moet zeggen dat ik ook nooit geen privé en story lees… (behalve bij de tandarst)

  • avatar Arron schreef:

    Besnijdenis uit het zorgpakket Naar marokko
    Immigratie huwelijke tegen gaan Met geld koop je alles
    Ze zijn al bezig geweest met de niqaab en de hoofdoekjes Zo ver komt het niet
    En nu dit weer stelletje hypo’s zijn het !! Klopt
    Neef en nicht huwelijk verbieden Slim zijn, de wet overtreden
    en dit alles om ons tegen te werken Lukt ze niet.

    • avatar Nee schreef:

      en dit alles om ons tegen te werken Lukt ze niet.
      Hoe weet je dat ? Het kan zomaar gebeuren weet je hoeveel aardig Nederlanders vinden dat hoofddoek vrboden moet worden op school -werk . Laat staan Wilders en zijn aanhangers

      • avatar Ja schreef:

        Hahah, waar dienen die prachtige huizen in Marokko voor. Voor alles is een oplossing. Wie zegt dat we dan nog leven .. no stress 😮

  • avatar T€rr0r schreef:

    Ja Geert, Life is hard then you die (ik hoop snel)

  • avatar ouwe schreef:

    Gaat er eigenlijk nog wat gebeuren? Vanuit de politiek, het volk, vakbonden, etc?

    Naast de enorme inbreuk op de privacy door het kastje dat in elke auto wordt geplaatst voor kilometerheffing, gaat het hele project enorm veel belasting geld kosten, en – voor veel mensen het belangrijkste – de meeste mensen zullen straks twee, drie, vier of zelfs meer keer zo duur uit zijn qua autorijden dan dat ze nu zijn.

    • avatar Anoniem schreef:

      Er gebeurt een hele hoop. Telegraaf die een hoop ‘anti’ artikelen er aan wijdt. Discussie in Buitenhof. Handtekeningenacties op internet. Blogs van bezorgde of ontevreden burgers.VVD met de actie ‘Rekeningrijden – No way’ en ga zo maar door. De tijd dat we met zijn alleen massaal het malieveld op gaan is nog niet aangebroken.

  • avatar Geert schreef:

    Ik ben zelf wel voor

    • avatar T€rr0r schreef:

      Jij bent alleen maar voor omdat de rest tegen is. Noem eens één goeie reden kunnen zeggen waarom je voor bent, lukt je niet.
      Je gaat niet meer betalen voor een grotere auto, en je betaald zelfs als je geen auto hebt indirect mee. Maarja, jouw plan is alleen maar uitvoerbaar na de derde wereldoorlog. toch?
      Donder op troll

  • avatar Anoniem schreef:

    Mij god.
    Ik dacht dat het een geintje was maar het is echt..
    Wat een losers.

  • avatar Anoniem schreef:

    Jammer dat ie niet is ontploft van woede

  • avatar USA schreef:

    Leeft hij nog steeds? Volgende keer dan maar een bommetje bij de kapper.

    Ga eens dood Geert

  • avatar Info schreef:

    Walgelijke KOP, roept alleen maar op tot verder haatzaaien. begin en disucssie over de man.

    Of weer een rel erbij? zijn er al genoeg, lijkt mij.

  • avatar Fuck schreef:

    Weet je wat ze met Wilders zouden moeten doen! Met halal balletjes bekogelen hahahaa nou dan heb je hem echt waar je hem hebben wilt! Hahahaha na een paar tegen z’n hoofd gehad te hebben zal hij wel van gedachte veranderen.

    Sorry, maar ik zie de humor er wel in. Ik nam hem al niet serieus en dat gevoel versterkt hij met de dag meer.

  • avatar Jaja schreef:

    Genoeg mensen die het oeverloze gezeik, stigmatiseren en haat beu zijn van deze man en achterban.

    Ook hier op het forum.

    Discussie daar is behoefte aan merk ik, , helaas veel afgedaan door de bekende oneliners.

    Moest het ff kwijt. toch maar gestemd.

  • avatar T€rr0r schreef:

    ik ben volgen mij het meest “bemind” daar kan geen Nederlander met andere achtergrond tegen op 🙂

    de pest aan sterren. maar het “goud” wil ik wel 🙂

  • avatar Je zus schreef:

    Ik heb wel gelachen hoor in dit topic. Veel reageerders met een goed gevoel voor humor. Bedankt!

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl