jan
06
2010

Hero Brinkman – Ironie ondermijnt de samenleving

Hero Brinkman wil verbod op satire.

hero bzw

Alomtegenwoordige eerlijkheid, afgedwongen door de staat. Een einde aan alle vormen van ironie. En een wettelijk verbod op satire in de media. Dat is wat Hero Brinkman bepleit in zijn nieuwe boek Mijn Kamping: Geert heeft het zo niet gewild. Hiermee sluit Brinkman aan bij de groeiende aandacht voor morele vraagstukken van de laatste jaren.
Gevraagd naar een toelichting verwijst Brinkman naar Leviticus 19:11: Gij zult niet stelen, en gij zult niet liegen, noch valselijk handelen, en geen alcohol nuttigen. De parlementariër: “Dat lijkt me klare taal. Drinken.” Volgens de politicus zou het een goede zaak zijn als alcohol bij wet wordt verboden. “Alcohol en Ironie ondermijnen de samenleving. Iedereen in Nederland heeft baat bij duidelijkheid. We zijn hier niet voor de lol.”

1254674520712

Brinkman is pas sinds 2006 Tweede Kamerlid en de clown en alcoholist van het Parlement. Mijn Kamping is zijn eerste boek. Het was een moeilijke bevalling. “Ik zat al een tijd met het idee te spelen”, aldus Brinkman, “maar kon de goede vorm nog niet vinden.” Het uiteindelijke resultaat houdt het midden tussen een autobiografie en een politiek pamflet. Meest opvallend is het pleidooi voor een wettelijk verbod op satire, gebaseerd op NSB-teksten.
Zijn partij de PVV stelt zich vooralsnog afwachtend op. “Maar de boodschap onderschrijven wij van ganser harte: het is geen goede zaak zoals men overal tegenwoordig maar de spot mee drijft” fractievoorzitter Geert Wilders. “We wachten het wetsvoorstel met belangstelling af. Ik heb begrepen dat Brinkman en zijn collega Graus, tijdens de borreluurtjes druk bezig zijn om een document te schrijven dat niet voor tweeërlei uitleg vatbaar is.”

Written by in: satire | Tags: , , , , ,

5 Comments »

 • avatar Terry schreef:

  Kan niet wachten op dat boek 😉

  • avatar schoutje schreef:

   Brinkman is niet de enige alcoholist in het Parlement.
   Mevr. Guusje ter Horst reed al eerder met een stuk in haar reetje haar auto een gevel in, als burgemeester van Nijmegen.
   Tom de Graaf staat al jaren bekend als een zware drinker en heeft al zijn functie binnen de D66 aan de wilgen moeten hangen en is nu ook als burgervader er uit getrapt.
   Ook Piet Hein Donner is herkenbaar als zware drankgebruiker, gezien de kleur van zijn neus en zijn lallend taalgebruik.
   Tevens komt hij per fiets naar het binnenhof om zijn rijbewijs te behouden.
   Ernst Hirsch Ballin (CDA), wordt ook verdacht van zwaar drank gebruik daar 40% van zijn gesproken teksten bestaan uit hakkelen en stotteren en de woorden uhh en uhm worden meerdere keren in een zin gebruikt.
   Deze kenmerken zijn ook bij Femke Halsema zichtbaar en haar drankgebruik is nog omstreden.

   • avatar colani schreef:

    LOL, ik hoop dat Hero dit ook meeneemt in zijn boek 😉

    • avatar schoutje schreef:

     Ik ook, er zullen wel meer stevige innemers zijn maar daar is nog niet veel over uit gelekt.
     Aangezien onze overheid zo lek is als een mandje, zal dat ook wel gaan gebeuren.
     Heeft Brinkman wat te doen, is hij van de straat af en blijft hij uit de kroeg.

 • avatar Koffie schreef:

  Dit is pas echte satire…. Mijn Kamping geniaal gevonden…

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl