jan
06
2010

PVV eist verwijdering satirisch artikel De Speld

hero-brinkman

De Partij Voor de Vrijheid wil dat de satirische site De Speld het artikel ‘PVV vestigt aandacht op donkere kant Ramses Shaffy‘ per direct offline haalt. Dit heeft een beleidsmedewerker namens kamerlid Hero Brinkman aan de hoofdredactie laten weten in een mail.

In het betreffende stuk laat De Speld Brinkman onder andere fulmineren tegen de overmatige aandacht voor de dood van Shaffy in de media. ‘Deze van een islamistisch Egyptische vader afkomstige hangjongere uit de jaren zeventig is te typeren als een wegbereider van de islamisering,’ valt er te lezen, maar ook dat het Kamerlid een verband legt tussen ‘het lied ‘Wij zullen doorgaan’ en de internationale Islamitische jihad’. Brinkman vindt de tekst ‘zeer kwetsend’, ’smakeloos’ en wil dat deze ‘zo spoedig mogelijk’ wordt verwijderd. Daarnaast vindt hij dat het met ‘goede satire weinig te maken [heeft]‘.

De Speld-hoofdredacteur Melle van den Berg is ronduit verbaasd. ‘De verdedigers van het vrije woord die eisen dat wij iets verwijderen, met als hoofdreden dat ze het ‘kwetsend’, ’smakeloos’, en ‘niet goed’ vinden? Dan hebben ze op hun eigen site ook nog heel wat werk te verrichten.’ Van den Berg weigert vooralsnog dan ook in te gaan op de eis van Brinkman. Wel is hij onder voorwaarden bereid een discussie met ze aan te gaan over vrijheid van meningsuiting. ‘Tuurlijk. Maar pas na een gemeenschappelijk trainingskamp van zes maanden. We willen wel zeker weten dat we met een PVV-er te maken hebben en niet een of andere HP/De Tijd-journalist.’

Vandaar dat wij het (voor het weg is) ook maar even plaatsen: http://colani.nl/oppositie/2009/12/26/bewieroking-chansonnier-verloochening-wortels-nederland/

61 Comments »

  • avatar Hummer schreef:

    SP eist verwijdering Hero Brinkman uit 2e kamer.

    • avatar SP schreef:

      Jij moet cabaretier worden!

      • avatar Hummer schreef:

        Over goede satire valt niet te twisten!

        • avatar Ria schreef:

          De PVV is van zichzelf één en al satire. Ze roepen zoveel onzin, dat bovenstaand satirisch artikel zomaar waarheid zou kunnen zijn. Brinkman vindt dat zelf blijkbaar ook, want hij wil dat het van internet wordt gehaald… De PVV zegt: “De Speld heeft een zeer kwetsend artikel geschreven en daarbij Tweede Kamerlid Hero Brinkman op een onjuiste wijze geciteerd.”
          Leve de vrijheid van meninguiting!!
          Meneer Brinkman, u mag wel van allerlei onzin roepen over alles en iedereen als een ander dat maar niet over u doet? Wat bent u toch een sneue, humorloze figuur…

  • avatar Hero schreef:

    Potverdriedubbeltjes, het is me allemaal wat.

  • avatar Klepzeiker schreef:

    kinderachtig

  • avatar Freek schreef:

    Ramses heeft ook geen 2de paspoort meer nodig.

  • avatar Tom schreef:

    Ach nee toch, de alcohol heeft zijn gevoel voor humor zwaar aangetast. Eisen dat iets wordt verwijderd, kunnen wij eisen dat deze hele beweging wordt verwijderd. Ga je toch eens bezig houden met echte zaken, alcoholist en doe waar je voor betaald wordt. Kom maar op met homo’s, ben err klaar voor.

    • avatar Anoniem schreef:

      De pvv doet niet aan dit soort satire… Brinkman zei in een intervieuw: ‘het laatste wat we willen in ons nederland is nog meer mensen zwart maken….’

      • avatar colani schreef:

        Met de nadruk op NOG MEER!

        Hmm, dat kan je vierledig vertalen.

        1. Dat ze mensen zwart maken(letterlijk)
        2. dat ze mensen zwart maken(figuurlijk)
        3. dat mensen zwart worden
        4. dat ze willen dat mensen blank worden

        Mooie uitspraak Hero.

      • avatar Hummer schreef:

        Ja natuurlijk,
        Partijen en ministers moeten worden beschermd tegen dit soort satire. Iedereen kritiek heeft moet maar worden opgepakt? Kritiek op de politiek? De gevangenis in!

        …. Ga lekker in Noord Korea wonen als dit is wat je wil. Met deze gedachtegang ben je zo geïntegreerd of ingeburgerd hoe noem je dat ook al weer?

  • avatar Fatima schreef:

    En maar blijven roepen dat ze zo voor de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid zijn. De PVV maakt zich met de dag ongeloofwaardiger.

  • avatar SP schreef:

    Beetje zielig hoor, continu op de bres staan voor vrijheid van meningsuiting en dan een beetje satire niet aankunnen. Meten met twee maten. Heel jammer

    • avatar Ramses schreef:

      In de bijbel noemen ze mensen als jou dwaas. Ik hoop dat je ooit nog op het rechte pad komt. Ik gun jou namelijk ook een eeuwig leven.
      En ja van de islam valt er weinig positief te maken.

    • avatar Dutch schreef:

      Denk in zulke gevallen maar gewoon (wel in een foute taal natuurlijk) aan de uitspraak van Goethe: “Gegen Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens”.

  • avatar Minima schreef:

    Geert Wilders riep ooit:

    *Ik wil discrimineren*

    En nu vinden ze een satirisch artikel opeens kwetsend…

    Serieus… er is echt iets mis met dat PVV-lui… ziekelijk gewoon.

  • avatar Voorzitter schreef:

    ‘Burp…meneer de v…v…voorzitter…’
    ‘Ik ben nog steeds een vrouw, meneer Brinkman !’
    ‘Sorry, me…mevrouw de voorzitter. Ik heb mijn le…le…leesbril niet op’
    ‘Volgens mij heeft u wel een slok op’
    ‘Ik ben absjoluut geen sjlok…sjlokop, mevrouw de voorzitter’
    ‘Laat ook maar. Maak uw betoog af’
    ‘Daarom voorzitter, wil de Partij voor de Vrij…Vrij…Vrijheid graag weten hoeveel alho…aclo…uh…alcohollochtonen de maatsjchappij de afgelopen jaren hebben gekosjt’
    ‘U bedoelt waarschijnlijk allochtonen, meneer Brinkman ?’
    ‘Preciesj. Alsj we de cijfersj nuchter bekijken…’
    ‘Deed u dat maar’
    ‘Enfin, blijken de kosjten de baten niet te zijn…uh…lopen de kosjten de batenpan uit…uh…kosjten die allo…allo…allotonen…uh…alle vreemdelingen gewoon te duur’
    ‘Heeft dat ook op u betrekking ?’
    ‘Burp…uh…hoe bedoelt u…v…voorzitter ?’
    ‘U drukt zich zelf nogal vreemd uit’
    ‘Ik erken een sjpraakprobleem te hebben, v…v…voorzitter. Maar ik ga er hard aan werken om dit sjnel tot het verleden te laten behoren’
    ‘Dat is goed om te horen, meneer Brinkman’
    ‘En mijn thuisjtap zet ik morgen op marktplaatsj’

  • avatar Max schreef:

    Vrijheid van meningsuiting is enorm belangrijk.

    Beledigen van de profeet Mohammed mag natuurlijk gewoon.
    Grappen maken over Moslims is prima.

    Maar als je iets zegt over “Het Partij Bestuur van de Partij van de VRIJHEID”, tja – dat kan natuurlijk niet. Dan moet je je bericht maar verwijderen. Dan geldt de vrijheid niet meer.

  • avatar Koffie schreef:

    Een groot goed die vrijheid van meningsuiting…..
    Ben blij dat de PVV daar nog voor staat…. 😉

  • avatar Anoniem schreef:

    Dat was hilarisch! Proost!

  • avatar Groen schreef:

    De PVV heeft wel de mond vol over “vrijheid van meningsuiting” als het over hun kritiek op de islam gaat, maar als ze zelf eens op de hak genomen worden dan moet het verboden worden.

    Zie hier de ware aard van de PVV.

  • avatar Adriaan schreef:

    De PVV kan alleen lachen om moslimgrappen. Triest. Nee, DIEP TRIEST.

    • avatar Koffie schreef:

      ZIJ kunnen niet lachen om het altijd maar verspreiden van leugens over de [PVV] onder het mom van ’satire’ net zolang tot de mensen die het lezen jullie zelfs gaan geloven.

      WIJ kunnen niet lachen om het altijd maar verspreiden van leugens over de [MOSLIMS] onder het mom van ’satire’ net zolang tot de mensen die het lezen jullie zelfs gaan geloven.

      PVV’ers hebben een heel eenzijdig gevoel voor humor.

      Mensen die vandaag een andere groep mensen demoniseren zijn de mensen die 15 jaar later, en miljoenen doden verder, als massamoordenaars en collaborateurs tegen de muur gezet moeten worden. En hun liefjes, vol van berouw en schaamte, kaalgeschoren over straat moeten.

      PVV, NSB, één pot vieze natte drek.

      • avatar Anita schreef:

        Dit geeft maar weer aan hoe de PVV écht zou moeten heten: de PVSV!

        Partij Voor Selectieve Vrijheid

        Waarbij Geert uiteraard het orakel is dat mag beslissen wie wel zijn/haar mond mag openen en wie niet!

        PVV’s opvattingen zijn dus extreem ver verwijderd van vrijheid dus & al helemaal ver verwijderd van de democratische principes die wij zo belangrijk vinden.

      • avatar schoutje schreef:

        Allah is met U…………….!

  • avatar PVVer schreef:

    Om de tekst heb ik aardig kunnen lachen alleen het nadeel, en het voordeel van de schrijvers van die bagger in een satirische jacket, is dat het een eigen leven kan gaan leiden en vervolgens door een groep voor waar aan gezien worden. Gezien het beeld wat sommigen inmiddels van de PVV hebben door het stelselmatig verdraaiien en uitvergroten van uitspraken gedaan door een PVVer, is het misschien de vraag of dit onder smaad valt. Kortom voor mij en de PVV volgens mij ook valt dit ruim binnen de grenzen van vrijheid van meningsuiting, alleen moet er duidelijk vermeld worden dat het om satire gaat. Zolang het op de orginele site staat is het duidelijk, maar als de tekst wordt overgenomen in een serieuze context kan het de internetreiziger ontgaan dat het hier om satire gaat en kan bij bepaalde extreem linkse labiele mensen de druppel zijn die hem aanzet tot geweldadige acties tegen een PVVer. Op dat moment is de schrijver van het stukje satire mede verantwoordelijk. Het verzinnen van gebeurtenissen en moedwillig mensen misleidden is namelijk iets anders dan het uiten van een mening. En heeft dus ook vrij weinig met vrijheid van meningsuiting te maken.

    • avatar Saskia schreef:

      En de PVV was zogenaamd voor “vrijheid van meningsuiting”? (tenzij de mening racistisch is, zijn de hypocriete PVVers weer tegen: alles verbieden wat niet extreem-rechts en blank is)
      Gegoten in geestige satire, toont de ware aard van de PVV. Geniaal gedaan!

    • avatar colani schreef:

      Kan dan bij alle voorstellen van de PVV óók vermeld worden dat het satire betreft? Gewoon, voor de zekerheid?
      Er zijn namelijk ook mensen die het gitzwarte en xenofobe wereldbeeld van de PVV voor waar aannemen.

    • avatar 2 maten schreef:

      De PVV het blijft een opmerkelijke beweging partij. Als het om moslimbashen gaat moet natuurlijk alles kunnen, maar wordt er een grapje over Wilders gemaakt, dan pleit de club direct voor censuur.

  • avatar 2 maten schreef:

    PVV, een zeer, zeer, zeer gevaarlijke partij voor de vrijheid van ons allen.

    • avatar joris schreef:

      Juist. 2M heeft helemaal gelijk. Een hele gevaarlijke partij. Begin jaren 30 van de vorige eeuw werd bij onze buren ook iemand heel populair. Vervolgens heeft hij ook alles iedereen die niet voor hem was verboden. UITKIJKEN dat de geschiedenis zich niet herhaald.

    • avatar Koffie schreef:

      Poe’s Law:
      “Without a winking smiley or other blatant display of humor, it is impossible to create a parody of Fundamentalism that SOMEONE won’t mistake for the real thing.”

      Denk eens “PVV” waar nu “Fundamentalism” staat…

  • avatar Geen stijl schreef:

    Ah, Colani had graag De Speld willen zijn en doet alsnog een poging om de PVV kwaad te krijgen.

  • avatar GW schreef:

    Lezers, laten jullie zich niet ophitsen!! Deze website maakt van alles een grap. Als u deze site niet kent neemt u hun tekst voor waar aan!
    Dit is een manier om de PVV een hak te zetten.

  • avatar Man schreef:

    Ik moet bekennen, dat ik dit artikel niet als satyrisch herken, gezien de buitengewone onzin die Wilders en zijn partijmaatjes gewoon zijn uit te kramen. Het verbaast me trouwens buitengewoon, dat de PVV zich niet kan vinden in de strekking van het artikel; de gedachtengang past namelijk naadloos in de lijn van de drekspugerij van deze partij. Wanneer gaat de PVV eens aan gezonde zelfcorrectie werken?

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl