jan
16
2010

Rechtszaak tegen Wilders

PVV-leider Geert Wilders moet voor de rechter komen wegens het aanzetten tot haat jegens en discriminatie van moslims, niet-westerse allochtonen en Marokkanen.

In eerdere procedures ging het voornamelijk over discriminatie van moslims. De stichting Nederland Bekent Kleur is blij dat de dagvaarding is uitgebreid naar discriminatie van andere bevolkingsgroepen op basis van afkomst en etniciteit. Volgens de antiracismeorganisatie bevestigt dit nogmaals dat de uitspraken van Wilders geen godsdienstkritiek zijn maar vreemdelingenhaat.

Nederland Bekent Kleur vindt dat de dagvaarding van Wilders zich ten onrechte beperkt tot omstreden uitlatingen die de PVV-leider gedaan heeft tussen oktober 2006 en maart 2008. Volgens de antiracismeorganisatie had de officier van justitie naar alle uitingen van vreemdelingenhaat van Wilders van de afgelopen vijf jaar moeten kijken. Omstreden uitspraken van Wilders over bijvoorbeeld het uitzetten van tientallen miljoenen moslims en de invoering van een kopvoddentax worden nu door Justitie niet aan de rechter voorgelegd.

Nederland Bekent Kleur heeft op deze website honderd omstreden citaten van Wilders verzameld. Je kunt ze ook downloaden als pdf. Bekijk ook het filmpje hierboven met een aantal van de omstreden uitspraken van Wilders.

32 Comments

 • avatar jos schreef:

  Rechtszaak tegen Wilders op 20 januari van start.

  Antiracismeorganisatie Nederland Bekent Kleur is blij dat PVV-leider
  Geert Wilders 20 januari 2010 voor de rechter moet komen wegens het
  “aanzetten tot haat en discriminatie”. Daarmee wordt duidelijk dat
  moslims en andere minderheden in ons land tegen vreemdelingenhaat
  worden beschermd door de wet. Tijdens de zaak in januari worden door
  het OM zeven uitlatingen die Wilders in de pers heeft gedaan aan de
  rechter voorgelegd. Nederland Bekent Kleur zal in de rechtszaak daar
  een lijst van 100 andere haatcitaten van de PVV bijvoegen. Zie http://colani.nl/oppositie/2010/01/16/100-haatcitaten-van-de-pvv/

  • avatar Ronald schreef:

   Jos jij hebt het over de haat van mensen die zich druk maken over kruizen op mijters, kerstbomen in scholen en het al dan niet dragen van kruizen in de tram. In nederland maakt men zich druk over de fysieke tereur van moslims. De vervolging van homo’s en vrouwen en dergelijke. De criminaliteit onder hen. Die petitie die jij wilt laten ondertekenen is er een uit een reeks van velen die kunnen we overal krijgen, maar kunnen we ook ergens een petitie ondertekenen tegen moslimterreur in Nederland en de rest van de wereld?

   • avatar Koffie schreef:

    Welke terreur in Nederland….?

   • avatar Aafke schreef:

    Ok, wij zijn opgevoed in de calvinistische leer, ons is verdraagzaamheid gepreekt, maar wordt dit alles nu ons eigen graf? Is dit nu de dank voor verdraagzaamheid, voor wens om te delen? Nog steeds denken mensen dat de grootste schreeuwer gelijk krijgt. Gelukkig weet een groot deel van onze bevolking dat uiteindelijk de rede overwint. Laten we onze gasten voorhouden dat we hier in Nederland leven en dat ieder hier het recht heeft om zijn eigen mening te verkondigen, zonder daarom vermoord te worden!!

 • avatar hummer schreef:

  Ik ben blij dat het een beetje buiten het centrum wordt gehouden en niet op de Prinsengracht bijvoorbeeld. De Parnassusweg is een beetje moeilijk te bereiken en ook een beetje ver met de fiets. In Groot Brittanie zijn dit soort demonstraties pas geleden uitgelopen op ware veldslagen.

 • avatar P.V.Vaderland schreef:

  Ik heb het in mijn agenda gezet. Wel wacht ik nog even af of er nog iets van een organisatievorm ontstaat en wat die gaat voorschrijven. Er moet worden voorkomen dat ik straks meeloop in een demonstratie waar òòk vrijelijk enkele neonazi’s mee blijken te lopen. Die komen dan met foto dik in de krant, zal je zien. Alleen een organisatie kan dat voorkomen.

  • avatar sensatie schreef:

   ik ben humanist, agnost. nog nooit een imam ontmoet, volg geel leider en geef mijn persoonlijke mening en gevoel weer over hetgeen gebeurd.

   u bent alleen weer bezig met het persoonlijk te maken.

   mag ik nu zeggen dat ik iets anders ga doen? ik heb er even genoeg van.

   wezenlijke oplossingen? wel dat schrijft ik genoeg. de problemen aanpakken en niet stigmatiseren. en jongeren gelijk behandelen. dus ook de voetbal hooligans en anderen die zich misdragen.

   maar in deportatie waar uw leider in gelooft dat vind ik geen oplossing maar een volstrekt idiote gedachte waar hij Nederland al veel schade mee toegebracht heeft. de polarisering hebben wij mede aan hem te danken.

   geen oplossingen van de pvv die uitvoerbaar zijn tot nu. verder heeft de Stichting maar one item.

   fijne avond verder.

  • avatar Koffie schreef:

   Alleen maar Nazi’s, dat is de PVV…..

 • avatar Paul schreef:

  Tis wel demonstratie ehj… ik ben voor volledige vrijheid van meningsuiting en ook voor het recht op beledigen, maar tegen Geert Wilders 🙂

  • avatar Koffie schreef:

   Hier sluit ik me bij aan….
   Vrijheid van meningsuiting mag, misbruik van meningsuiting nooit….

  • avatar Beheerder schreef:

   Wilders is bijna de uitvinder van die emotionalisering van het publieke debat en op zijn minst de katalysator ervan in het laatste decennium.

   Wilders vaart niet gewoon mee maar steekt het vuurtje voortdurend op en ja dat is populisme, extreem rechts en demagogisch.

   • avatar schoutje schreef:

    Waar heb je deze onzintekst nou weer gevonden, ergens bij je extreem linkse vriendjes op het internet zeker?

 • avatar jammer schreef:

  Het wordt in ieder geval een politiek proces. Ik denk niet dat er nog een rechter of aanklager is te vinden die eigenlijk niet al lang een oordeel heeft en/of onder omgevingsdruk staat..
  Wat aan de orde is komt voort uit de aanmoediging van moslims om de juridische weg te bewandelen. Nu die van dat recht gebruik maken is het nog maar af te wachten of ons recht zich voldoende heeft ontwikkeld en uitgekristalliseerd om deze uitdaging aan te gaan.

  Niet de vrijheid van meningsuiting staat m.i. op het spel, het is de rechtsstaat zelf die de burger dient te beschermen in zijn recht op vrije meningsuiting én zich af dient te vragen in welke mate de burger beschermd dient te worden tegen hem onwelgevallige uitingen van dat recht op vrijheid van meningsuiting.

  Dat wordt een lastige knoop, vooral gezien het gegeven klimaat waarin de rechtsspraak moet functioneren.

  • avatar Zonde schreef:

   Gewoon de feiten en niets anders dan de feiten achter en voor de hype, dat zou al een stuk schelen. Natuurlijk is niet iedereen daarvan gediend: er blijven lui genoeg over die liever zelf hun eigen sprookjesboek schrijven. Vooral negeren: die oproepen om iemand de mond te snoeren, waarom? Wilders is er nou eenmaal, en met hem nog aardig wat lieden die ook niet tot mijn favorieten behoren. Liever argumenteren dan struisvogelgedrag. En eens beseffen dat die enige echte waarheid al net zo’n menselijke fictie is als die enige echte god. Dat het er na een uitspraak alles ineens anders is en er schone lei ligt, nee. Daarom U een positief voortschrijdend 2010 toegewenst.

  • avatar Koffie schreef:

   Hij krijgt gewoon een veroordeling aan zijn broek…….

 • avatar Koffie schreef:

  Ik zou op zich wel willen, maar die dag regent het te hard…. 😉

 • avatar Liefje schreef:

  Een kritische houding tegenover elke vorm van extremisme lijkt me een open deur. Terecht noemt u in dit kader de islam, omdat die godsdienst in zijn bronnen hemelsbreed verschilt van andere, modernere wereldgodsdiensten: de koran staat bol van de haat tegenover alle andersdenkenden, en Mohammed was volgens zijn klassieke islamitische biografie een roverhoofdman en massamoordenaar die kritische dichters liet afmaken door sluipmoordenaars. Maar de grootste dreiging voor onze liberale cultuur komt niet eens van deze criminele, openlijk agressieve islam, maar van de ‘gematigden’ die langs demografische weg de macht over willen nemen. De cruciale opdracht voor de westerse media moet dan ook zijn om iedereen, ook veel moslims zelf, bewust te maken van de gevaarlijke en misdadige kanten van de bronnen en geschiedenis van de islam. Stel elke dag of week een haatcitaat uit koran of hadith ter discussie, en bespreek het werk van critici als Ibn Warraq, Bat Ye’or, Trifkovic, Spencer enz.!!!

 • avatar Oppositie schreef:

  kijk ook even naar mijn volgende posting over de haatcitaaten dan weten we weer uit welke hoek een zekere wind waait. http://colani.nl/oppositie/2010/01/16/100-haatcitaten-van-de-pvv/

 • avatar sensatie schreef:

  Opgeblazen verhaaltje, door hemzelf en aanhang nog wat aangedikt, weer lekker veel aandacht in pers en media na het zomerreces, justitie bang om slecht over te komen doet net alsof ze de zaak in de hand hebben, iedereen bemoeit zich ermee…

 • avatar Hamas schreef:

  dit is klaar sluiten maar

 • avatar Oppositie schreef:

  Ik wil duidelijkheid. Er wordt vanalles verboden, maar de precieze regels ontgaan mij.
  Ga ik de gevangenis in als ik een plaatje van Geert Wilders fotosjop zodat ie er morsdood uitziet?
  Het internet staat vol met allerlei “humor”, en er wordt heel wat af gefotosjopt.
  Noem het maar kunst of zeg dat het valt onder de vrijheid van meningsuiting.
  Het gebeurt wel.
  En er wordt nog niet tegen opgetreden (gelukkig, want dan is het hek van de dam – waar houdt het dan op?)
  Nederlandse politici zijn misschien ook wat snel op de tenen getrapt.

  • avatar schoutje schreef:

   Ik wil ook duidelijkheid, maar die kan ik ook nergens vinden, zelfs op dit forum niet alleen dat die anti Wilders is.

   • avatar Oppositie schreef:

    Waarom zou je deze informatie op dit forum vinden? Het is geen wetboek.

    Anti-Wilders, nee dat zijn we niet!
    We proberen iets waar we het niet mee eens zijn te weerleggen, mocht dat niet stroken met uw overtuiging dan mag dat ook hier.
    Argumenten zijn altijd beter dan klachten!

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl