mrt
18
2010

Verpleging nu ook handen in het bed

Seksuele handelinge horen bij het vak

nurse

Verpleegkundigen en verzorgenden moeten seksuele verzoeken van patiënten altijd uitvoeren. Dat vindt patiëntenvereniging De Rosse Buurt", die vandaag een campagne beginnen om verpleegkundigen beter te selecteren op uiterlijk en ervaring. ‘Seksuele handelingen behoren gewoon bij het vak’, zegt woordvoerdster Fleur Agema.

 

Aanleiding is een incident met een studente verpleegkunde (24), die samen met een verzorgster naar een gehandicapte man ging. Tot haar verbazing begon de verzorgster de man na het wassen te oraal bevredigen, zo vertelde ze. Ook zou zijn gezegd dat dit normaal was en dat al zijn verzorgsters dit deden.

Geweigerd

nurse-1‘Twee dagen later was ze weer bij de man en zag ze een andere verzorgster hetzelfde doen’, zegt Fleur Agema. ‘Toen ze vroeg of zij het ook mocht doen werd ze geweigerd door de man: Die zei: Ga eest maar eens wat ervaring opdoen en laat je borsten vergroten, dan ben jij pas een goede verzorgster.’

Daarmee was het meisje ook meteen haar baan kwijt, vertelt zij, omdat de man haar in had wegggestuurd zonder ervaring en met te kleine borsten. Fleur Agema ‘Het is te gek voor woorden dat dit gebeurt. Hoe moet dit meisje ooit aan ervaring komen als ze overal word afgewezen? Haar borsten wil ze graag laten vergroten, maar door de enorme vraag van verpleegkundigen is er een wachtlijst.

 

 

 

 

 

 

 

Sneaky

nurse-2Volgens de vakbond worden er vaak extreme seksuele verzoeken gedaan door patiënten. ‘We krijgen dagelijks honderden telefoontjes van vrouwen die ook in het vak willen omdat ze thuis zo veel tekort komen. Helaas nemen we momenteel alleen blondines onder de 30 met minmaal een D-cup en ervaring aan.

Een vrouw die ik sprak was zo blij dat dit nu in het nieuws komt, bij haar eigen man komt ze al jaren niet meer klaar. Nu ze in de verzorging werkt, kan ze op elk moment van de dag geneukt worden en ze word er ook nog voor betaald. Volgens haar gebeurde het vroeger sneaky. Patiënten vragen elke dag iets meer, het begint bij strelen, maar voor je het weet zit je in een gangbang op de psychiatrische afdeling. Achteraf denken mensen: o jee, ik ben te ver gegaan, maar ik kan er alleen maar van genieten. Maar het is wel moeilijk om er dan mee naar buiten te komen.’

nurse-3

Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb, vindt echter dat patiënten wel degelijk mogen vragen om seksuele handelingen, mits op de juiste plaats en tijd. ‘Het hoort tot de taken van verzorgenden, alleen anale sex zonder condoom mogen ze weigeren als is aangetoond dat de patiënt HIV heeft, andere SOA’s zijn eenvoudig te genezen en horen bij het risico van het vak zegt woordvoerster Fleur Agema. ‘Een verpleegkundige mag nooit weigeren.’ Vandaar dat ik altijd met Geert mee mag, ik mag hem "verzorgen" sinds hij door beveiligingszaken in een fort moet verblijven en zijn vrouw maar een keer per maand mag bezoeken. Ook een groot politiek leider heeft ontspanning nodig.

nurse-4Het gaat om mensen met vreselijke beperkingen. ‘Ze zijn volledig afhankelijk. Als je de hele dag fysiek wordt verzorgd en je kunt heel weinig, dan is het begrijpelijk dat het verzoek er is. Natuurlijk bestaan er gespecialiseerde bureaus, maar deze mensen zoeken dat niet even snel bij elkaar via Google als je handen in het verband zitten 😉

De vraag naar blonde vergzorgenden met een cup D zal blijven komen.

Onze huidige werknemers kunnen een aanvullende cursus volgen, en via een spaarplan hun borsten laten vergroten, ook is er een vergoeding in ons CAO opgenomen voor schaamlipcorrectie, anusbleken, piercings & tatoeages (alleen op/in erotische zone werkgerelateerd)

nurse-5

58 Comments »

 • avatar Nico schreef:

  Van het ANP: 2007 Gehandicapte mensen hebben ook behoeft aan seks, dat is nu eenmaal zo. Hoe graag ‘normale mensen’ dat ook proberen te ontkennen, mensen die bijvoorbeeld bijna volledig verlamd zijn, hebben er ook behoefte aan. Nog steeds is dit echter een taboe. Maar daar komt verandering in! Er is een nieuw bemiddelingsbureau in de maak. Het bureau dat gehandicapten dus zal voorzien in hun behoeften zal Hot Item gaan heten. Het hoofd van de organistatie is Fleur Agema, die tot voor kort zelf in de gehandicaptenzorg zat. Eind dit jaar moet het bedrijf van de grond komen.

  Het probleem met het bezoek van reguliere prostitutie is vaak dat de dames te weinig tijd hebben voor hun gehandicapte klanten: na een half uurtje is de tijd van de prostituee om, maar heeft de gehandicapte misschien net zijn broek uit. Hot Item moet daar verandering in brengen. Ze bieden namelijk niet alleen seks, maar ook zorg.

  • avatar Josje schreef:

   Ik vind dit een hele goede ontwikkeling! Het is vreemd dat dit soort ‘zorg’ niet eerder tot stand is gekomen… gehandicapte mensen hebben namelijk net zoveel behoefte aan seks en genegenheid als iemand anders. Daarom wil ik Fleur dan ook een compliment geven met dit initiatief en veel succes wensen!

   • avatar Groen schreef:

    Tjongejoge, wat een hallelujastemming! Maar laten we eerst eens even goed nadenken over deze “goede” zaak.

    Met het initaitief lijkt me niets mis inderdaad. Maar ik vind wél dat deze “extra” zorg op integere én respectvolle wijze moet plaatsvinden. En ook dat daar controle op moet komen. Gehandicapte mensen zijn namelijk al zo kwetsbaar!

    Want je kunt dan wel leuk zo’n bureautje oprichten, maar welke ervaring(en) met haar gehandicapte medemens heeft deze mevrouw de Graaf dan precies? Ze heeft in de gehandicaptenzorg “gezeten”, maar misschien wel als voedingsassistente of huishoudelijke hulp.
    En dan nog dit: als extra service zullen de prostituees van Hot Item ook hun klanten moeten gaan aan- en uitkleden. Nou, ik hoop dat ze daar grondig onderricht in krijgen, want ik kan me wel voorstellen dat dát geen eenvoudige zaak is bij iemand die bijvoorbeeld geheel verlamd is!

    Los van dat laatste vraag ik me oprecht af of er bij die volledig verlamde mensen wérkelijk sprake is van een behoefte aan seks. In de wáre zin van het woord dan, hè…
    Ik bedoel maar, genegenheid hoeft toch niet per se van een prostituee te komen..of zie ik dat verkeerd?

    • avatar Anita schreef:

     Groen, toch fijn dat jij altijd in staat bent de positieve kant van de zaak naar voren te halen!

     • avatar Groen schreef:

      Anita, ik proef een licht sarcastische ondertoon in jouw bericht.

      Maar goed, mijn opmerkingen betreffende de praktische invulling van dit initiatief waren goed bedoeld. En daarmee bedoel ik niet de verrichtingen van de prostituee, maar het voorbereidende werk en de verzorging achteraf. Tja, hoe duidelijk moet ik nog zijn…

      En wb mijn laatste opmerking: ik zou het écht schandalig vinden als een volledig verlamd persoon zou moeten betalen voor een beetje genegenheid en wat knuffels.

      Sorry, dit komt wellicht een beetje cru over, maar ja, duidelijkheid voor alles. Zijn die mensen trouwens ook het meest mee gebaat…

     • avatar Koffie schreef:

      Ik denk dat het gewoon een goedkope vorm van prostitutie wordt op deze manier….
      Betaald van onze zorg-premie….
      Op recept naar de hoeren kan toch ook niet….

  • avatar bigweels schreef:

   voor de meesten een onderwerp waar niet over nagedacht wordt,en om eerlijk te zijn ook ikzelf had er nog nooit bij stilgestaan tot december 2004. door een “medisch probleempje” ben ik in 2004 in de rolstoel terecht gekomen, verlamd landingsgestel zonder kans op genezing. eenmaal uit het ziekenhuis is mijn sexuele hongerdieet eigenlijk pas echt begonnen, en dan kan ik best halflachend zeggen. dat ze me niet meer zien staan, wat dus wel klopt, maar blijkbaar zien ze mij ook niet meer zitten?? en dat terwijl het echt alleen mijn benen zijn die niet meer functioneren, verder ben ik nog altijd dezelfde als vroeger.
   wel leuk om de satirische aanpak op dit weblog te lezen, maar het probleem is echt.
   verder ben ik erg blij dat ik slechts een lichamelijke beperking heb, in tegenstelling tot een aantal schrijvers op dit weblog.

   • avatar Abdul schreef:

    Ik denk dat jou probleem heel goed met je handen is op te lossen.

    • avatar bigweels schreef:

     jullie snappen het niet, hoe vaak ik niet die geil uitziende jonge meiden heb moeten wegsturen weet ik al niet meer, kan er gewoon niet tegen, ze zitten aan je lijf, hangen over je heem met een flinke inkijk en ik mag niets, daar kan ik niets mee, stuur dan lelijke wijven uit het oostblok of zo.

   • avatar T€rr0r schreef:

    sex zonder liefde is nooit lekker, dat is zoiets alsof je vrouw je plezierloos pijpt, alsof ze de ramen zeemt, dan wil je ook de tanden uit d’r bek slaan.
    zuigen kreng

 • avatar Liefje schreef:

  Neem dan ook in de CAO op dat ALLE sexuele handelingen zonder uitzondering tot het takenpakket van de verzorger behoren. 😉 Ik vraag me hardop af waarom ik nog niet in de zorg werk. 🙁
  Is trouwens wel een goedkope hoer op deze manier. 🙂

 • avatar Puma schreef:

  Daarom hebben ze toch die geile verpleegsterspakjes aan?

 • avatar Theemuts schreef:

  Tussen de “huis” regels door kan je lezen dat Colani zeer vrouwvriendelijk is…. 🙂

 • avatar Gregorius schreef:

  Deze trend had zich veel eerder moeten manifesteren. Dan had Natasja Froger niet al die mannen in haar “hulp” programma af hoeven te werken. 🙂
  Ik zie de titel van haar nieuwe serie ook al voor me: Geen pik te likken, of wat kan Natasja met 80 mannen en tissues.
  Waarom staat bij dit artikel eigenlijk een foto van mijn vriendin 😉 die ik aan jou ben kwijtgeraakt tijdens die lanparty?

 • avatar Oppositie schreef:

  Ondertussen is de verkiezingsleus van Groen Links zelfs aangepast aan deze nieuwe trend. Femke Halsema overweegt ook te stoppen met de politiek en na een borstvergroting en een hoop waterstofperoxide in de zorg te gaan werken.
  Waar die partij tot voor kort ‘Zin in de toekomst!’ had, heeft dat inmiddels plaats moeten maken voor ‘Zin in de zorgbehoevenden!’

 • avatar Witte Kuif schreef:

  Ik ben blij dat ik Fleur nog bij me heb, zonder mijn vrouw om me heen moest ik anders alleen de kar trekken.

 • avatar Oppositie schreef:

  Hoor net dat Fleur niet blij is 😉

 • avatar Ria schreef:

  Voor al diegene met hun stoere reacties. Leuk als ik thuis kom en mijn man vraagt hoe was het op je werk? Moet ik dan antwoorden nou ik heb 14 mensen uit de poep gehaald en 4 kerels afgetrokken ene o ja ik heb er ook nog 2 gepijpt. En morgen mogen er 3 op. Wat denk je dat ik verdien, dan had ik wel een Hoer geworden.

 • avatar Cup A Soup schreef:

  Colani, een leuk verhaal, maar in werkelijkheid gaat het op alle fronten mis, de hulpverlening in het algemeen weet gewoon niet goed om te gaan met seksualiteit. Het wordt als probleem genegeerd of men schiet in de erkenning ervan door, wat jouw schrijven prachtig illustreert.

  Men kan er ook niet mee overweg als het gaat om cliënten onderling. Bij de meeste klinische behandelingen is het niet toegestaan, maar het gebeurt natuurlijk toch.
  En nog bedankt voor het plaatsen van mijn avatar.

 • avatar T€rr0r schreef:

  wat een hoax 😉

 • avatar W Bos schreef:

  Het is bij deze aangetoond dat humor overal aanwezig is en dat al het lijden zinloos is.

 • avatar Oppositie schreef:

  Dames en heren, mag ik de gesprekspartners erop wijzen dat wij hier (na het debakel “Schoutje”) niet meer zo met elkaar omgaan. 😉
  Matig uw toon!

 • avatar Waltherus schreef:

  Typisch Nederlandse middenstands mentaliteit ook bij verzorgenden: Nu het wat slechter gaat in de gehele economie is het eerste wat er aan de patiënt wordt gevraagd: Goedemorgen mijnheer Janssen, zal ik U voor het aankleden eerst even lekker pijpen.

  Zodra het economisch weer wat beter gaat en er werk genoeg is regent het klachten en schadeclaims over ongewenste intimiteiten door patiënten.

  (Let maar eens op)

 • avatar Fleur schreef:

  Wat een schandelijk verhaal, ik geloof niet dat Geert hier blij mee is!
  —Admin Edit—Rest van dit bericht is verwijderd—

  • avatar Puma schreef:

   Tja, Fleur Agema van de PVV. Je weet wel het ‘meisje’ in de roeiboot naast Geert Wilders in het TV-spotje van die partij. Zij is iemand die mij heel even stootje heeft gegeven als het gaat om mijn eigen vooroordelen. Ik vind namelijk alle PVV-ers enge mensen met enge ideeen en enge gezichten. De één slaat zijn vrouw en zuipt zich een stuk in de kraag, maakt een hoop amok en vertelt de andere dag doodleuk op de TV hoe ik mijn leven hoor te leiden. De ander boert onbeschofte zinnen jegens collega’s en samenleving in een microfoon van de tweede kamer en beschuldigt hele bevolkinsgroepen van zaken waar individuen schuld aan hebben. Maar Fleur is anders. Althans, wat betreft uitstraling. Ze is leuk, knap, intellegent, lijkt soms heel even voor rede vatbaar en kan wat mij betreft zo in de rubriek ‘leukste meid van de maand’. Ware het niet dat uit haar mond dezelfde tweedracht zaaiende onzin komt.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl