jun
11
2010

Den Haag en Capelle in handen van legerleiding (Balkenende pleegt staatsgreep)

Vanmorgen om 6 uur hebben troepen van de landmacht de omgeving van het Binnenhof in Den Haag hermetisch afgesloten. In een persverklaring om 7:20 kondigde demissionair premier Balkenende de staat van beleg af. In een korte verklaring tegenover de pers stelde hij dat ‘het land niet langer onbestuurd mag blijven’. Balkenende: “Ik voorzag een lange onderhandelingsfase zonder duidelijke keuzes over de toekomst van het land. Om Nederland te redden, staat mij daarom geen andere keus open dan met onmiddellijke ingang het ambt van premier op mij te nemen voor de komende vier jaar.”

Naast Den Haag werden vanmorgen de haven van Rotterdam, Schiphol en de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel afgezet. Kranten verschenen niet, en sinds 7 uur vanochtend is de toegang tot Twitter, Facebook en Hyves voor Nederlandse IP-adressen afgesloten. Het Koningshuis geniet van een welverdiende vakantie in Londen. Het is nu tijd voor een ‘weldadige rustperiode’, aldus Balkenende. “We zijn met z’n allen veel te ver doorgeschoten. En als je het mij vraagt, dan zeg ik: dit volk is niet langer toerekeningsvatbaar. Het is tijd voor een sterke leider, die de rust terugbrengt in dit land.”

De CDA-leider heeft in de campagne al aangekondigd als een echte Zeeuw bij tegenwind gewoon iets harder te fietsen. Na de teleurstellende verkiezingsuitslag lijkt hij de daad bij het woord te hebben gevoegd. In een nationaal uitgezonden interview met Ferry Mingelen zei Balkenende: “Ik heb altijd gezegd dat de christen-democraten klaar staan voor Nederland. Bij de wederopbouw na de oorlog stonden we klaar. We hebben de puinhopen van Den Uyl en Paars opgeruimd. Nu Nederland in een formatiecrisis dreigt te komen staan we er weer. Het CDA is nog nooit voor problemen weggelopen. Nederland kan, mag en moet op ons rekenen.” Mingelen knikte bevestigend, waarna hij werd afgevoerd door een contingent commando’s.

In politiek Den Haag wordt opgelucht gereageerd. De nieuwe Minister van Waarheid Jack de Vries meent dat de kiezer ‘nu eindelijk weet waar hij aan toe is.’ “Nederland is bij het CDA in goede handen, dat hebben wij altijd gezegd.” Vanuit de gevangenis in Scheveningen laat verkiezingswinnaar Rutte weten ‘het grootste vertrouwen in de grote leider Balkenende te hebben’. Vanaf zijn onderduikadres meldt SP-leider Emile Roemer echter dat hij verwacht dat de minima het de komende jaren nog zwaarder gaan krijgen. Job Cohen is met onmiddellijke ingang benoemd tot burgemeester van Schiermonnikoog en heeft wegens een haperende telefoonverbinding nog niets van zich laten horen.

15 Comments »

 • avatar Koffie schreef:

  Briljant… Mooi te zien dat jullie nog in de lucht zijn, ondanks tegengestelde berichten…

 • avatar Koffie schreef:

  Een update: om 10.00uur hoorde ik dat Geert Wilders generaal buiten dienst Dick Berlijn heeft weten los te weken uit de militaire junta. Tezamen met zijn fractieleden en een groot aantal jonge aanhangers, de luchtmobiele brigade in Heerde (Ge), de Rotterdamse mariniers en alle politiekorpsen van Limburg schijnt Wilders een tegencoup te willen plegen.

 • avatar Kanarie schreef:

  Eindelijk. hier was het land aan toe. We dreigden met zijn allen als lemmingen van de rotsen te springen. Maar gelukkig hebben wij de tovenaarsleerling die ons land wederom zal redden van hel en verdoemenis.

 • avatar Rooie Rat schreef:

  Gefeliciteerd met onze nieuwe leider President Jan-Peter Balkenende… Het doet mij grote vreugd om dat deze betrouwbare man zijn verantwoordelijkheid heeft genomen want laten we eerlijk zijn: Het volk heeft zijn kans nu wel verspeeld… De verkiezingsuitslag raakte kant nog wal en dat geeft aan dat iemand anders de belangrijke beslissingen moet nemen…

 • avatar T€rr0r schreef:

  En dan snel de betrekkingen met de ouwe heer Zorreguieta normaliseren!

  (Zou JP nu eindelijk eens de vier jaar vol maken?)

 • avatar Liefje schreef:

  Juist! Duidelijkheid. Je verantwoordelijkheid durven nemen.
  Vier kabinetten lang is Balkenende net niet helemaal uit de verf gekomen, en het is heel moedig dat hij het vanaf nu heel anders aan gaat pakken. En eerder heeft hij heel duidelijk gesteld dat het zeer onwaarschijnlijk is dat hij het Torentje gaat verlaten, en dat gaat potverkoffie niet gebeuren ook!

 • avatar Schurfje schreef:

  Voor de zekerheid reageer ik maar onder een schuilnaam. Balk heeft het helemaal niet goed voor met Nederland. Hij doet dit alleen maar om Merkel, Sarkozy en Obama te laten zien dat hij heus ook wel wat betekent.

 • avatar Koffie schreef:

  Update 2: 11.30uur, de contra´s van Geert Wilders bevinden zich nu ter hoogte van Delft en rukken op naar Den Haag.
  Er dreigt een confrontatie met de Balkenende-junta over circa een half uur tussen Den Haag en Rijswijk.
  De Koninklijke familie is met alle leden en Shell-aandelen al naar Argentinië gevlucht, Zorrequita schijnt voorlopige huisvesting (een kampeerterrein in het Andesgebergte) voor Trix c.s. al geregeld te hebben.
  Hero Brinkman voert het voorlopige commando over de Wilders-contra´s. Ook Henk en Ingrid schijnen zich bij de Brinkman-commando´s gevoegd te hebben.
  Nader bericht volgt.

 • avatar Koffie schreef:

  Live op CNN, beelden van een zwemmende Job Cohen op weg naar Lauwersoog…

 • avatar Koffie schreef:

  In tegenstelling tot eerdere berichten is niet de gehele koninklijke familie Nederland ontvlucht….
  Een aantal prominente Oranjes, waaronder prins Bernhard en Willem van Oranje zelf, heeft zich ingegraven in het centrum van Delft….
  Op de vraag welke kant zij ondersteunen zijn ze vooralsnog stil….

 • avatar Koffie schreef:

  Iedereen die nu nog OranjeVVD vlaggetjes buiten heeft hangen wordt opgepakt… Dat je t vast weet…

 • avatar Koffie schreef:

  Update 3: 12.00uur, de situatie in Nederland wordt steeds onoverzichtelijker.
  Marianne Thieme heeft alle wilde roofdieren uit Artis en Diergaarde-Blijdorp naar Den Haag vervoerd en losgelaten op de nieuwe junta op het Binnenhof. Zij krijgt daarbij, naar verluidt, steun van de neo-nazi´s van de Nederlandse Volksunie (immers Hitler was ook dierenvriend en vegetariër).
  Zij hoopt op steun van de Brinkman-commando´s, maar Wilders zou deze steun afwijzen omdat de Nederlandse Volks unie tegen Israël is.

 • avatar Koffie schreef:

  De Veiligheidsraad is met spoed bijeengeroepen… Hier en daar worden linkse schuilkerken ingericht… NAVO in hoogste staat van paraatheid. Israël zegt Wilders blokkadeschepen toe… Brussel maakt zich voorlopig geen zorgen… Waterlinie nog in tact… Het Witte Huis meldt dat Obama nog slaapt… Zeeland voert dijkbewaking in… Het leger des heils zet de chocolademelk klaar…….

 • avatar Koffie schreef:

  Update 4: Angela Merkel zou Balkenende gefeliteerd hebben met “Die Machtsübernahme”. Zij verklaart echter alléén diplomatieke steun aan de nieuwe junta te verlenen, en beslist geen militaire, dit gegeven de recente commotie over uitspraken van de onlangs afgetreden Duitse ex-president Köhler.
  De berichten over samenwerking tussen Marianne Thieme en de Nederlandse Volks Unie schijnen toch niet te kloppen.

 • avatar Koffie schreef:

  Update 5, 12.30uur; Balkenende heeft alle troepen in Afghanistan per onmiddellijk teruggeroepen om zijn junta te ondersteunen. “We moeten daar nu eenmaal toch weg,” zei hij voor de staatstelevisie enigszins grimmig.
  Philip de Winter schijnt de jongeren van de Nationalistische Vlaamse jeugdbeweging opgeroepen te hebben om zich via de lijn Antwerpen-Roosendaal-Rotterdam bij de
  Brinkman-commando´s te voegen.

  Alle campagne-activiteiten voor de verkiezingen in België op 13 juni a.s. zouden stilgelegd zijn wegens de instabiele toestand bij hun noorderburen.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl