jun
17
2010

PVV introduceert nieuwe bewindslieden

Platenbaas en Surinaamse presentatrice geven kabinet kleur

Geert Wilders wil definitief afstand nemen van zijn status als politiek onaanraakbare. In een ingezonden brief aan De Volkskrant en De Telegraaf laat hij zien dat zijn PVV veel meer ‘politieke kanonnen’ heeft dan ‘alle gesubsidieerde media bij elkaar beweren’.  Om aan te tonen dat hij een volwaardige partner kan zijn bij de kabinetsbesprekingen presenteert hij daarom nu al zijn beoogde bewindsliedenploeg. Het blijkt een verrassend gezelschap met prominenten uit diverse hoeken. Zo presenteert de PVV een oud-platenbaas, een topeconoom, een CDA’er en een Surinaamse journalist.

De grootste troef van Wilders is Herman Heinsbroek. Een flamboyante zakenman en miljonair die platenmaatschappij Arcade tot grote hoogte bracht. Volgens Wilders ‘een man met visie die weet hoe hij de economie van een groot bedrijf of een land moet leiden’. Bovendien is hij beschikbaar. Toen PVV-onderhandelaar De Mos gevraagd werd wat Heinsbroek nu doet, luidde het antwoord ‘niets’. Over meer financiële kunde beschikt Wilders met Nyfer-econoom en voormalig PvdA-lid Eduard Bomhoff. Een man die graag voor de PVV aan de slag wil, met name om de marktwerking in de zorg eindelijk ‘fatsoenlijk te kunnen organiseren en moderniseren’. Bomhoff zou met zijn typische vergaderstijl met ‘voorzittersbelletje’ de eenheid en rust in het kabinet kunnen bewaren.

Verrassende nieuwkomer is voormalig RTV-Rijnmond eindredacteur en presentatrice Philomena Bijlhout. De vrouw van Surinaamse afkomst geeft aan beschikbaar te zijn als staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties omdat ze wel van ‘een verzetje’ houdt. Bijlhout steekt graag de handen uit de mouwen en zegt goed overweg te kunnen met ‘leiders’ en ‘informatie’. Bovendien heeft ze goede contacten met de nieuwe regering in Suriname. Een andere verrassing in het sterrenteam is oud-CDA’er en advocaat Hilbrand Nawijn. Als hoofd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft hij veel kennis van vraagstukken met ‘buitenlanders’, een thema dat bij de PVV hoog op de agenda staat.

Met zijn onorthodoxe keuzes geeft Wilders aan Den Haag ‘op te gaan schudden’. “De linkse kliek die al veertig jaar aan de macht is in Den Haag zal steil achterover slaan van de kwaliteit die deze ministersploeg met zich meebrengt. Na acht jaar garandeert de PVV hiermee eindelijk weer een kabinetsploeg die de rit uitzit.”

Written by in: satire | Tags: , , ,

1 reactie »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl