mei
24
2012

Big Brother comes to Europe: EU wil internetidentiteitskaart voor elke Europeaan

De Europese Commissie heeft plannen om om het gedrag van internetgebruikers te controleren en aan banden te leggen aan de hand van een verplichte elektronische identificatie op Internet. De nieuwe ‘internet-identiteitskaart’ zou alle burgers van de EU verplichten om zichzelf te identificeren voordat ze toegang krijgen tot internet, online informatie en de meeste online winkels. De identiteit van elke internetgebruiker blijft zo via een ‘elektronische handtekening’ steeds onder toezicht, en zijn gedrag onderhevig aan controle van Europa.

De poging van de politiek om internet onder controle te krijgen gebeurt natuurlijk in ons eigen belang en dat van de ‘veiligheid’. Het voorstel probeert zelfs steun te winnen door de flagrante vrijheidsbeperking te omlijsten als een manier om “een echte Europese eenheidsmarkt” te creëren.

Alles bij de bron; express.be

Geen reacties »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl