okt
26
2012

De 25 slechtste wachtwoorden volgens hackers

De lijstjes met slechtste wachtwoorden ooit zijn al eerder gepubliceerd. Je zou toch denken dat mensen daarvan leren, en hun wachtwoord ‘password’ inmiddels wel hebben aangepast. Nou niet dus. Password blijkt nog steeds het slechtste wachtwoord ooit, en dus nog steeds door velen in gebruik.

Je moet er niet aan denken, dat iemand anders jouw digitale leven kan overnemen, door heel simpel je wachtwoord te hacken. Het secuur kiezen van je wachtwoorden is dus van groot belang. SplashData heeft nu de nieuwste lijst gepubliceerd van de 25 slechtste wachtwoorden, wat aangeeft dat we nog een lange weg te gaan hebben.

De top 3 is onveranderd, even slecht als vorig jaar dus.

Een goed wachtwoord kiezen is echt niet zo moeilijk. Zolang je je naam, geboortedatum of naam van je partner of kinderen achterwege laat, en een paar willekeurige cijfers toevoegt, is je wachtwoord al een stuk veiliger. En gebruik ook niet één wachtwoord voor alles. Dan is je digitale leven een stuk veiliger!

1 reactie »

 • avatar Dolf schreef:

  Goed dat dit wordt uitgelegd.

  TopSecret staat nog niet in het lijstje, en ligt erg voor de hand 😉
  maar als
  T*PSec1ret!, leest nog steeds als topsecret, maar is als wachtwoord veel moeilijker te achterhalen; 11 tekens, hoofd-, kleine letters, cijfer en diakritische tekens.

  DE

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl