jul
31
2013

Manning schuldig aan het onthullen van misdaden!

Wanneer een burger getuige is van een misdaad is hij medeplichtig indien hij dit niet aangeeft bij de politie.

Als een burger (in dit geval een soldaat) in de VS talloze misdaden van zijn regering naar buiten brengt (via Wikileaks) omdat hij daarvan getuige was, wordt hij schuldig bevonden aan spionage, diefstal en computer criminaliteit.

Dat is nu precies het gevoel dat bij de meeste burgers overheerst: voor de burger gelden niet dezelfde wetten als voor de overheid. De overheid kan er op los moorden onder het voorwendsel het ´terrorisme´ te bestrijden, maar (gelukkig) wanneer een burger hiervan getuige is MOET deze zijn mond houden anders wordt hij schuldig bevonden aan spionage! Terwijl bij andere gebeurtenissen diezelfde burger juist wel moet getuigen omdat hij anders medeplichtig aan misdaden is.

De burger is als een pluisje in de wind, hij waait daarheen waar de overheid hem wil hebben.

Dit geldt ook in ons land.

secret

Written by in: Oppositie | Tags: , ,

Geen reacties »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl