sep
27
2013

Wijverstrouwenstemcomputersniet is er weer..

In het kader van ‘terugschrijdend inzicht’ moeten we, kennelijk, de hele stemcomputer-exercitie van 2006-2008 nog een keer over doen. Zucht…

Het lijkt wel alsof iedereen weer stemcomputers in wil voeren. Gemeenten, Kiesraad, de minister, een hele reeks Kamerleden. Terwijl de stemcomputer internationaal op zijn retour is en ict-beveiliging meer hoofdpijn geeft dan ooit, wordt vrolijk geroepen dat ‘de techniek nu zoveel verder is’ dat stemcomputers wel weer zouden moeten kunnen. Als je de voorstanders hoort praten zou je bijna denken dat er met stemcomputers nooit iets mis is geweest.

Een enkeling roept zelfs letterlijk op om op korte termijn alle beleidsfouten uit het verleden nog een keer te maken. Er is nu een nieuwe commissie (de zoveelste) die moet gaan bekijken of, maar toch vooral hoe, we weer snel stemcomputers kunnen invoeren. Jan en Alleman heeft een mening, meestal niet gehinderd door kennis van de techniek of historisch inzicht. De troepen maken zich op om terug het moeras in te trekken.

Wij gaan daar natuurlijk weer van alles van vinden en we hebben deze site alvast maar weer een beetje geactualiseerd. Binnenkort versturen we weer een e-mail aan de abonnees van de nieuwsbrief, en we maken achter de schermen de boel wat moderner. U hoort binnenkort nog veel meer van ons… (site)

Geen reacties »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl