feb
01
2017

Belastingdienst is zo lek als een mandje

belastinglek-01De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de overheid, is een formeel onderzoek begonnen naar de Belastingdienst.

Vanavond komr Zembla op NPO2 met een uitzending over dit onderwerp.

Zembla kreeg anoniem een USB-stick met vertrouwelijke documenten waaruit blijkt dat het in gevaar brengen van onze samenleving een bewuste keuze was.

Uit de stukken blijkt namelijk dat de Belastingdienst al in maart 2015 gewaarschuwd is dat er een beveiligingslek was, stelt ZEMBLA. Er zou herhaaldelijk op zijn aangedrongen dat de leiding maatregelen moest nemen om aan de Wet bescherming persoonsgegevens te voldoen. Navraag bij de ondertussen EX directeur Hans Blokpoel leverde het volgende antwoord op “daar heb ik geen herinneringen aan”.

De privacywaakhond benadrukt dat het onderzoek gericht is op de beveiliging van de persoonsgegevens. „In zijn algemeenheid geldt dat belastinggegevens gevoelige gegevens zijn en dat de Belastingdienst er alles aan moet doen om die zo goed mogelijk te beveiligen door aan alle wettelijke eisen te voldoen”, aldus een woordvoerster.

Geen reacties »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl