feb
07
2017

NEDERLAND ONLINE SURVEILLANCESTAAT

De komende twee weken jast de Tweede Kamer er een wet doorheen waardoor straks onze communicatie massaal door de geheime diensten afgeluisterd kan worden. Het is de meest extreme surveillancemaatregel die Nederland ooit heeft gekend. Combineer dat met het feit dat we bijna alles tegenwoordig online doen en delen, en massasurveillance in onze eigen polder is een feit.

We vonden het toch niet oké toen bleek dat andere landen dit deden?
Dat klopt. Vlak na de eerste Snowden-onthullingen in juni 2013 zei Plasterk dat als zoiets in Nederland zou gebeuren, dat in strijd zou zijn met de wet. We dachten toen nog dat hij dit soort vormen van massasurveillance afkeurde, maar blijkbaar bedoelde hij iets heel anders: we passen de wet gewoon aan zodat de Nederlandse geheime diensten ook op grote schaal kunnen tappen.

“Zo worden onze mensenrechten gereduceerd tot een juridisch euveltje, om in de pas te lopen met buitenlandse geheime diensten.”

Bron lees verder: BOF.nl

Geen reacties »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl