mrt
12
2020

De scammers bespioneerd

Man bespioneert oplichters via hun eigen beveiligingscamera’s

Jim Browning (voorheen bij Boing Boing) draaide de tafels op een andere oplichtersoutfit. Maar dit is niet alleen een video die een slimme gebruiker laat zien die de tijd van een oplichter verspilt: hij kreeg toegang tot de computers van de criminelen en zelfs tot hun CCTV-systeem op kantoor. Het resultaat is ongelooflijk beeldmateriaal van hen die op het werk Jim proberen op te lichten terwijl hij ze opneemt met hun eigen beveiligingsinstellingen. Jim downloadde ook 70.000 opnames van zwendeloproepen die door de outfit waren gearchiveerd.

Toen een oplichter verbinding maakte met mijn pc, kon ik hun verbinding omkeren en ontdekte ik dat ze cameratoezicht hadden. Je zult de meest gedetailleerde exposities zien van een zwendel met technische ondersteuning die ooit op YouTube is gezien. Het bedrijf heette Faremart.com – Een reisbureau in Delhi dat hun gebouwen en VOIP-telefonie gebruikt om verschillende oplichting uit te voeren. Ze zijn een van de honderden oplichtingscallcenters in India en deze ene groep verdient meer dan $ 3 miljoen per jaar met oplichting.


Browning deelde zijn werk met de BBC, die er een documentaire van maakte – de trailer is hieronder ingesloten. De BBC beweert dat Browning illegale hacking heeft gedaan. Gezien het feit dat de oplichters eisten dat hij toegang tot hun netwerk kreeg in de hoop hem via dat verband het slachtoffer te maken, denk ik dat de BBC de rechtsgrondslag van die bewering en met name de waarschijnlijkheid van vervolging van Browning beter zou kunnen uitleggen.

Hieronder de vierdelige volledige hack van de scammers, tot met hun arrestatie!!!!!

Geen reacties »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl