jul
03
2005

De Codex

 ‘Groeten van gene zijde!’ galmt de stem van schatzoeker en grafrover Maxwell Broadbent vanaf een videoband naar zijn drie zonen, Philip, Vernon en Tom. Maxwell weet dat hij binnenkort zal sterven en heeft zich ergens in de jungle van Midden-Amerika teruggetrokken om zich mét al zijn rijkdommen in een tombe te laten begraven. Als zijn zonen hun miljoenen willen, zo zegt hij op de videoband, zullen ze hem en de tombe moeten vinden. De rivaliserende broers gaan ieder voor zich op zoek naar hun stervende vader en zijn fortuin. Maar ze blijken niet de enigen. Maxwell Broadbent bezit ook de Codex, een oeroude Mayatekst over de helende werking van planten. En de Codex kan een farmaceutische revolutie ontketenen en is miljarden waard…

Auteur: Preston , Preston & Child
Vertaald door: Marjolein van Velzen
ISBN10: 9021003961
ISBN13: 9789021003962

2 Comments »

 • avatar Colani schreef:

  Een zieke, excentrieke Amerikaan, bezitter van talloze, geroofde kunstschatten waaronder een codex, een oude mayatekst over de geneeskundige werking van inheemse Midden-Amerikaanse planten, heeft zich in een verborgen graftombe laten ingraven. Zijn zonen, en enkele anderen, maken jacht op deze artefacten. Na vele avonturen en een tocht vol ontberingen door de jungle van Honduras vindt in een oude, versteende mayastad een spectaculaire ontknoping plaats. Een vlot geschreven, boeiende thriller met goede dosering van spanning, avontuur, een vleugje romantiek en interessante beschrijvingen van oude, indiaanse geneesmethoden en het regenwoud. Ondanks de wat gechargeerde ontknoping een roman die men in een adem uitleest.

 • avatar Biblion schreef:

  Als grote fan van Preston & Child koesterde ik grote verwachtingen van dit boek. Als de helft van dit bekende duo zich, net als zijn spitsbroeder trouwens, aan het solo-schrijven waagt, kan het niet anders dan in dezelfde stijl…en dus goed zijn.
  Maar na het lezen van het boek bleef ik toch wel wat teleurgesteld en op mijn honger zitten.
  Het verhaal zit qua originaliteit goed. De zoektocht van 3 broers naar hun erfenis – erfenis die zich samen met hun overleden vader ergens in een Midden-Amerikaanse tombe bevindt – klinkt als verhaallijn veelbelovend. En over de schrijfstijl valt ook niet te klagen. Het boek leest vlot, volledig in de traditie van de Preston & Child boeken.
  Het enige teleurstellende is dat de spanning-factor in dit boek totaal ontbreekt. Niet dat het een flauw verhaal is, dat niet. Maar ik zou het boek meer omschrijven als een geslaagde avonturenroman dan als een thriller.
  Daarom ook die teleurstelling en die 7/10. Misschien verwachtte ik, na door het duo zo vaak aangenaam verrast te zijn geweest, te veel.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl