jul
03
2007

De Berlijnse Muur / druk 1

De-Berlijnse-MuurEen ongelooflijk verhaal eigenlijk: een regering die een muur dwars door een wereldstad bouwt om de bevolking van het door hen gecontroleerde deel van het land ervan te weerhouden naar het vrije westen te vluchten.
Wat gebeurde er waardoor die Muur werd gebouwd? Wat deden de mensen aan beide zijden van de Muur? Hoe kwam het dat hij op 9 november 1989 werd neergehaald? Dit boekje geeft antwoord op al deze vragen en geeft ook informatie over bv. de Koude Oorlog en de Cuba crisis.

 

Auteur: Ton Vingerhoets
Paperback
61 pagina’s | Uitgeverij Ellessy | juli 2007

1 reactie »

  • avatar colani schreef:

    In zes hoofdstukken wordt een schets gegeven van de geschiedenis van de Koude Oorlog en de Berlijnse Muur en het leven na de val van de Muur in 1989. Na een korte inleiding wordt in het eerste hoofdstuk ingegaan op de geschiedenis van Duitsland vanaf halverwege de negentiende eeuw tot de opdeling na de Tweede Wereldoorlog. In de volgende hoofdstukken worden het ontstaan van de Koude Oorlog, het leven met de Muur, de ondergang van het communistische Oost-Europa, de val van de Muur en het leven sindsdien in Duitsland behandeld. Ten slotte volgen tips voor meer informatie in de vorm van een literatuur- en bronnenopgave en enige internetlinks. Met enkele simpele zwart-wit- en kleurenfoto’s. Dit boekje is met name bedoeld als eerste orientatie voor scholieren in het voortgezet onderwijs bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl