okt
12
2009

Open brief aan onze MP – Bijstand voor ZZP-ers

Bijstand voor ZZP-ers

ZZP-erMaar toch wil ik dat u mij eens uitlegt dat als je als land vreemdelingen die de taal niet eens machtig zijn de kans geeft om hier een leven op te bouwen, en we zo kortzichtig kunnen zijn dat we dat voor iemand van eigen bodem, die al tientallen generaties Nederlander is als zelfstandige door het leven wil, nauwelijks een kans geven en als het even (economisch) tegenzit, van onze Sociale Dienst de opmerking krijgt dat hij zijn idealen maar op moet geven, waarna ze, “eventueel” een bijstandsuitkering kunnen krijgen, daar sta je dan,  45 jaar,  half versleten, geen eerlijke kans meer op de arbeidsmarkt en toch moeten blijven solliciteren tot als het even kan 67e jaar.

Terwijl er in Nederland nog niet zo gek lang geleden een mogelijkheid is gecreëerd om kleine zelfstandigen die het net niet redden als gevolg van de economische crisis, tijdelijk een aanvullende bijstandsuitkering te verstrekken. De molen waar je dan in terecht komt is een levensgevaarlijke machine, de regelgeving is zelfs bij de gemeente niet duidelijk.
Naar mijn idee is deze uitkering nog nauwelijks of niet aan wie dan ook uitgekeerd.

Ik weet niet door welke “democratie” en met medeweten van wie deze (on)mogelijkheid geschapen is maar de uitvoering van deze wet mag door de betreffende gemeente zelf al dan niet gehonoreerd worden, het probleem is dat deze gelden uitgekeerd worden onder het mom van extra sociale voorzieningen waaronder deze mogelijkheid bestaat, maar dat de gemeente zelf mag uitmaken aan wat of wie ze dit geld besteden, met andere woorden het geld gaat wel naar de gemeenten maar niemand weet meer waar dat geld voor was, het heeft namelijk geen label waardoor het geld een werkelijk doel zou krijgen.
Je zou kunnen zeggen dat het geld door een democratisch gekozen regering toegekend wordt aan een gemeente die het stort in een soort van dictatoriale afdeling, de sociale dienst. Het is aan de willekeur van de (dictator) ambtenaar of een burger daarvoor in aanmerking komt of niet. Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn, die macht om iemand te maken of breken. Ik snap niet dat dit soort mensen daar mogen werken!

Sociale Dienst laat me niet lachen, het is eerder hulp bij zelfdoding en dat is volgens mij bij de wet verboden. En dat maakt u dus ook medeplichtig, u kunt niemand meer recht in de ogen kijken en zeggen “ Wir haben es nicht gewußt”. Daar komt nog dat u ook nog lid of leider bent van een criminele organisatie, of georganiseerde misdaad, zo heet dat toch als je terreur op je bevolking toepast?

Het zal voor u niet tot een veroordeling komen vrees ik, dat heeft u goed ingedekt. Ik ben niet echt gelovig, en politiek en geloof moet dus ook echt gescheiden blijven, maar wat ik wel weet is dat als u straks bij Petrus aan de hemelpoort staat hij u met dezelfde vaart weer naar beneden zal trappen en u daar de rekening gepresenteerd krijgt voor uw misdaden tegen het volk.

Want daarboven is wel iedereen gelijk!

Geen reacties

Comments are closed.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl