Gebraden eend met single malt Schotse whisky
- Koop een eend van ongeveer 5 kilogram voor 6 personen, twee grote flessen Lagavulin (single malt schotse whisky), fijn gerookt spek en een fles olijfolie
- De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper.
- De oven voorverwarmen op 180 graden.
- Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky, uitdrinken tijdens het opwarmen van de oven.
- De eend op de mu….vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
- Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven blaatsen.
- Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met bwisky .
- De klasen opdlinken en de scherven van et eelste klas oplaapen.
- Nog een aalf klas insjenke en opdlinke.
- Na en alf uul de hoven opedoen om deent te sjekke.
- Blantwondezalf in de padkamer gaanaale en oop de povekant van de rinkeland doen.
- Denove nesjot geve.
- Twi glose insjenke ven de twie vlesse bisky en tmiddelste glas opsupe.
- Denove opedoen na da dieste bles bieskie leegis en de sjotel vaspakke.
- De blandwondesalf op de binnekand van de twie ande doen en deent oeprape.
- Dander glase bisski opdrinke.
- Deent nogis oeprape en mee nen nantdoek de blantwondesalf fan deent vege.
- Zen ande ontvette mee bissky en de tuup salf twwee kier oprape.
- ’t Kapot gllas opvege een deent terug inden ove zette.
- Deent oprape en den ove opedoen.
- De twiede vles bisky opedoen en oeprape van de keukebloer.
- Opstaan van de bloer ent vettig spek onder dekas vege.
- Nogis oepstaan van de bloer en dan tochma blauve zitte.
- De bles oep de gront sette.
- Ban de teut drinke : de klase zen oep of kapot.
- Denove afzette, dooge toedoen en deneele nacht ronke.
- De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroenmayonaise.
- De gehele namiddag en vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en de plafond afwassen
- De twee lege flessen naar het containerpark brengen en op de terugweg, even stoppen bij de apotheek om aspirine kopen.
Eet smakelijk.
isz jie nog ljekker gewjrorden djie eejnd? *hips*
aljs jie ljekker wasj dan kjom ik um volgjende kjeer wel evejes proejfen. keej?
Laat die eend maar zitten, maar een flesje Lagavulin gaat er wel in 🙂