jan
05
2010

Skull & Bones

skull-bonesDe huidige politieke koers van de Verenigde Staten heeft de vraag opgeroepen wie eigenlijk de richting van de binnenlandse en vooral ook van de buitenlandse politieke bepaald? Handelen de VS gewoon vanuit hun nationale belang, of dient het enorme machtsapparaat van de laatste supermacht op deze aarde vooral een kleine machtselite?

Bij deze discussie duikt steeds vaker de naam Skull & Bones op (doodskop en botten), en het kabbalistisch aandoende getal 322. Het bestaan van deze loge-achtige groepering, gelieerd aan een tempel in de vorm van de doodskist op de Yale-universiteit, staat boven iedere twijfel verheven.

Lees en huiver bij dit bijzondere boek, waarmee Von Rétyi een donkere spelonk van onze moderne geschiedschrijving heeft blootgelegd.

Amerika’s geheime machtselite
Auteur: Retyi, A. von
Paperback
236 pagina’s | Uitgeverij Aspekt B.V. | januari 2008

1 reactie »

  • avatar E. Mutter schreef:

    Andreas von Retyi draagt met zijn boek ‘Skull & Bones’ bij aan de vele boeken die uitgaan van een complot van een geheime organisatie. Nu eens niet een complot van de Orde van Vrijmetselaren , maar van Skull & Bones. Skull & Bones is een organisatie in de Verenigde Staten, waarvan wordt verondersteld dat ze verbonden is aan de zeer pretentieuze Yale-universiteit. Voor het lidmaatschap van dit uiterst geheime genootschap worden slechts ‘Yalies’ uitgenodigd. Volgens de verhalen vormen de leden een Amerikaanse schaduwregering. Zij vormen met hun invloed en met hun geheime machinaties het eigenlijke Amerikaanse machtsapparaat dat uitsluitend een kleine machtselite dient. Dat deze groepering bestaat en dat de leden bestaan uit zeer machtige mannen in de Amerikaanse samenleving, staat vast. De samenzweringstheorieen echter zijn natuurlijk nooit bewezen. Ook Andreas von Retyi komt niet toe een sluitende bewijsvoering, ondanks zijn boeiend betoog. Het is blijkbaar het lot van besloten organisaties dat ze een gemakkelijk doelwit zijn voor complotheorieen. Met enkele afbeeldingen in zwart-wit en een literatuurlijst.

    (NBD|Biblion recensie, E. Mutter)

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl