jan
21
2010

Bij politicus Geert W. kun je niet onderduiken… voor hem moet je onderduiken!

proces-wildersAls er één principe is wat ik als misdaadverslaggever onderschrijf, is het wel dat ook de grootste schurk, de meest gewetenloze crimineel, recht heeft op een goede verdediging, zo niet de beste. Dat is iets wat de strafrechtspleging en de waarheidsvinding alleen maar ten goede komt. En als zo’n boef, ondanks zijn topadvocaat, toch veroordeeld wordt, kun je over het algemeen veilig aannemen dat hij ook werkelijk schuldig is.

 

Uitgerekend Abraham Moszkowicz

MoszkowiczDit uitgangspunt geldt dus ook voor Geert W., de politicus die vandaag in Amsterdam terecht staat. De man heeft recht op een uitstekende advocaat, die het de officier van justitie en de rechtbank buitengewoon moeilijk maakt. Maar dat gezegd hebbende voeg ik er direct aan toe dat het mij zeer bevreemdt dat de PVV-er wordt verdedigd door mr. Bram Moszkowicz. Uitgerekend Abraham Moszkowicz, zeg ik dan. Dat Geert W. zijn toevlucht heeft genomen tot Moszkowicz snap ik wel, maar dat Moszkowicz hem als cliënt heeft aangenomen vind ik eerlijk gezegd onbegrijpelijk. Iedere andere topadvocaat had hem van mij mogen verdedigen, desnoods drie tegelijk, maar dat Moszkowicz de uitvinder van de ‘kopvodden-tax’ bijstaat, is vloeken in de kerk.

 

motivatieAbraham Moszkowicz zal ongetwijfeld een heel legitiem verhaal hebben waarom hij dit doet. In diverse kranten heb ik interviews met hem gelezen, maar in geen van die verhalen kan hij mij overigens overtuigen waarom uitgerekend hij dit doet.

Demagoog en volksmenner

KopvoddentaksIk vind Geert W. zelf een gevaarlijk man, een demagoog met de potentie van een volksmenner. W. is ronduit kwaadaardig. Iemand die een begrip als de ‘kopvodden-tax’ lanceert, deugt niet. Ik probeer me wel eens voor te stellen hoe zoiets gaat. Eerst bedenkt hij de term ‘Hoofddoeken-belasting’, wat op zich al verwerpelijk is en een normaal mens het schaamrood op de kaken bezorgt, maar dat was W. niet boosaardig genoeg.

wie-denkt-geert-wel-dat-hij-isEn dus piekerde hij over een meer grievende, meer beledigende aanduiding: Mmm… als ik nou van het woord hoofd nu eens kop maak… alsof het om dieren gaat… kop-doekjes-belasting…ja, dat klinkt al beter… Maar doekjes klinkt nog te deugdelijk… wat kan ik daar van maken? O, wacht, als ik van doekjes nou eens vodden maak, want dat zijn het natuurlijk… aha, ja,eureka! Dat is het: kopvodden-belasting, geweldig!

Abject en infaam

Wilders begroet zijn advocaat MoszkowiczZo moet dat ongeveer zijn gegaan. En dat is abject en infaam, om die woorden ook maar eens te gebruiken. Afschuwelijk, dat we zulke mensen in ons parlement hebben.

Aanvankelijk kon ik dan ook niet geloven dat uitgerekend Abraham Moszkowicz deze man, met deze denkbeelden, wilde verdedigen. Ik heb Bram hierover een aantal weken geleden een sms’je gestuurd, maar hij heeft daar nooit op gereageerd.

Goed en fout

Max-MoszkowiczHet verbaast mij temeer omdat ik Bram Moszkowicz goed ken. Zijn vader Max, de eminente peetvader van de strafpleiterij in Nederland, beschouw ik zelfs als de belangrijkste leermeester van mijn juridisch gedachtegoed, in die zin heb ik iets belangrijks gemeen met Bram. Toen ik als jong journalist bij de Telegraaf werkte, zag mr. Max wel wat in mij en jarenlang hebben we zeker één keer in de week geluncht of gedineerd samen. Ik bewaar daar dierbare herinneringen aan. Het waren bijeenkomsten waarin mr. Max mij op bijzondere wijze de nuance tussen goed en fout bijbracht en mij spelenderwijs voorzag van vele levenslessen waar ik ook nu nog vaak gebruik van maak.

Onderduiken?

wilders-geertLater kwam de toen nog rechten studerende Bram ook vaak mee met deze college-lunches. We voerden boeiende gesprekken met elkaar en ik kan me nog goed herinneren dat we bij de beoordeling van personen ons vaak afvroegen of je bij hem of haar ‘zou kunnen onderduiken’, als dat nodig was. Want dat zei eigenlijk alles over iemand.

En juist als ik aan die tijd, die gesprekken en die opvattingen terugdenk verbaast het mij dat uitgerekend Abraham Moszkowicz deze Geert W. verdedigt. Want Geert W. is fout. Goed fout. En bij Geert W. kun je niet onderduiken. Nee, het is veel erger, nog even en voor Geert W. moet je onderduiken…

Na deze publicatie kreeg Peter R de Vries honderden haat en dreigmails, over de vrijheid van meningsuiting gesproken.

131 Comments

 • avatar Arto schreef:

  vuile viese flikker kanker kun jekrijgge

  • avatar An oniem schreef:

   Uiteraard, de PVV aanhang ten voeten uit. Het geteisem kan alleen maar haatzaaien, schelden en schoppen. Constructief (oei, moeilijk woord) kritiek leveren heb ik ze nog nooit zien doen

   • avatar Anita schreef:

    Ongelooflijk sommige reacties hieronder…. Alles wat gezegd wordt en anti PVV is mag niet , kan niet , is haatzaaien tegen wilders blah blah blah , maar als de PVV het zelf doet is het geen enkel probleem !!?? Als Geert morgen zegt dat al zijn aanhangers in de sloot moeten springen doet men dit zonder zich ook maar af te vragen waarom…zielig tokkie volk is het…

   • avatar Johan schreef:

    Vrijheid van meningsuiting tot de pvv en niet verder, zo goed staan deze mensen nou ahcter hun punt. Weet waar je op stemt.

  • avatar Anoniem schreef:

   Tja, dat is vragen om petertje!!

  • avatar Puma schreef:

   Als dit een weergave is van de PVV aanhang houd ik mijn hart vast.Als men zich verbaal alleen met dit soort woordkeuzes kan profileren,is het diep triest gesteld met Nederland.

 • avatar Rooie Rat schreef:

  Pauw en witteman gezien? Wat een grote aanhang was er op de been voor Geert 😉
  Zeker 150 mongolen uitgerukt in taxibusjes 🙂 🙂

  • avatar olaf schreef:

   Even dimmen kutrat

  • avatar Oppositie schreef:

   Waarvan de helft kaalkoppen en de rest de verstandelijk minder bedeelden uit onze samenleving, nu snap ik dat de PVV geen leden wil, daar wil je niet mee gezien worden. De hele “zooi” liep netjes rond met de door Geert overhandigde spandoeken, wat een zielige vertoning.
   LOL wat een aanfluiting die aanhang. 🙂

   • avatar schoutje schreef:

    Generaliseren is hier wel duidelijk en dat is wat de anti Wilders lobby op dit forum constant doet.

    • avatar Koffie schreef:

     Och en wee, en wie is daarmee begonnen……

    • avatar Fatima schreef:

     Jij snapt het.

    • avatar Oppositie schreef:

     Ik snap alle klachten van de PVV en extreem rechts bijzonder goed, dus wil ik bij deze invoeren dat allen die zo op links lopen te vitten, alle linkse uitvinden te ontzeggen, zoals daar zijn het CAO stelsel, WAO, AOW, ziekenfonds en pensioenrecht.
     Allemaal linkse verzinsels.
     Als je daar dus van profiteert meet je met twee maten.
     Dus alle links-is-overal-de-schuld-van roepers: stel een daad en zeg morgen nog deze verworvenheden op.

     • avatar Anita schreef:

      Go Oppositie! Go! hij heeft helemaal gelijk!

     • avatar schoutje schreef:

      Hoe durf je, je wreet zelf van alle waletjes mee!

      • avatar Oppositie schreef:

       Ho even schoutje, gaan we het nu persoonlijk maken? Dit was een algemene stelling, je HOEFT je niet aangesproken te voelen, maar het mag wel, iedereen is daar vrij in, bij ons wel!

       • avatar schoutje schreef:

        Nee zo ver ga ik niet, maar nu ben je wakker.
        Maar jij moet niet te ver gaan om mensen aan te vallen die zoals jij dat noemt “profiteren” van linkse verworvenheden.
        We hebben daar allemaal recht op links of rechts.
        Zoals duidelijk is maak ik daar ook gebruik, dat is mijn recht en heb ik daar genoeg aan bijgedragen.
        Tevens maak ik daar geen misbruik van.
        En ik voel me WEL aangesproken als jij steld ” dus wil ik bij deze invoeren dat allen die zo op links lopen te vitten, alle linkse uitvinden te ontzeggen, zoals daar zijn het CAO stelsel, WAO, AOW, ziekenfonds en pensioenrecht.
        Allemaal linkse verzinsels.
        Als je daar dus van profiteert meet je met twee maten.”
        Ik vind dit minderwaardig!

        • avatar Oppositie schreef:

         Jij hoeft mij niet wakker te maken schoutje, mijn ogen zijn wat jou relativeringsvermogen betreft geheel open gegaan, maar je moet ook niet denken dat ik er een seconde minder om slaap. Dat jij het op jou persoonlijk betrekt geeft al aan dat je totaal niet kan discussiëren over dit soort onderwerpen.

         Dus als ik het goed begrijp uit onze eerdere discussies (correct me if i’m wrong) mogen alle mensen die roepen minder energie verbruik, meer groene energie, minder asfalt enz. gelijk afgesloten worden van alle NUTS voorzieningen en moeten deze per direct hun auto en rijbewijs inleveren.

         En alle mensen die roepen het is de schuld van links, mogen alle voorzieningen die links heeft verzonnen en gerealiseerd behouden?

         Dat is toch wel heel erg hypocriet, dus dat is nu de PVV mentalteit?

         Ik wil het NIET over minderwaardig gaan hebben met een PVV aanhanger, die snappen dat hele woord totaal niet.

         Jij mag hier nog op reageren. voor de rest is het over, ik heb geen zin meer om de hele dag dreigementen en discriminerende uitlatingen van de PVV te verwijderen!

         • avatar Puma schreef:

          Volgens mij zit Schoutje in een spagaat. Ik hoop dat hij daaraan geen liesbreuk overhoudt. 😉

          • avatar Oppositie schreef:

           Ik snap uw bezorgdheid. 😉
           Ik was mij er nog niet van bewust dat ik op verbale wijze de balletkunst met schoutje aan het bedrijven was. Normaliter is dat mij namelijk vreemd. Ik zal uw waarschuwing dan ook ter harte nemen, en er voor waken dat ik schoutje niet verder in de split druk (voor je het weet loopt er weer een aanklacht).
           En het zou ook wel een stuk moeilijker zijn om het Marrokaanse tuig het land uit te schoppen met een liesbreuk, wat dan weer een voordeeltje op zou leveren.
           F*ck nu zit in in de spagaat!
           We wachten het maar af.

          • avatar Hero Brinkman schreef:

           Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels….

         • avatar Liefje schreef:

          Zonde dat dit ook hier moet voorvallen, ik snap niet dat mensen zo onnozel kunnen zijn!

         • avatar schoutje schreef:

          Ik kan alleen maar zeggen, beter lezen!
          Voor de rest ben je in mijn optiek volkomen doorgeslagen en haak ik helemaal af, punt.

          • avatar Fatima schreef:

           Wilders is het einde. Voor zowel voor- als tegenstanders.
           Btw, is die zak hooi van een SCHOUTJE met z’n PVV-complex eindelijk weg die enkel komt trollen vanonder z’n verontwaardigde steen des aanstoots? Ja? Mooi!

          • avatar Groen schreef:

           Tja, geen weerwoord op nodig. Dit soort statements en holle frasen diskwalificeren zichzelf.

          • avatar Oppositie schreef:

           Ik heb het nog maar eens heel goed gelezen, maar volgens mij zie je dingen die er niet staan. Ofwel je lijdt aan ernstig geheugenverlies of je speelt een spelletje. Beiden lijken me niet aantrekkelijk.
           Het is zo jammer dat je elke keer als het te moeilijk wordt het debat of de discussie net als de grote leider ontloopt, hiermee los je geen problemen op, je maakt ze persoonlijk en dat kan nooit de bedoeling van een discussie zijn! Het gaat jou niet om de discussie, maar te vaak om een potje schoolpleinpesten.
           Nu haak je voor de zoveelste keer al weer af! Ga je nu me nu ook al digitaal ontlopen? Ook dat is je goed recht, maar zonder onderbouwde tegenargumenten zie ik dat als “met de staart tussen de benen”.

          • avatar Koffie schreef:

           Belofte maakt schuld, het ga je goed schoutje…..

         • avatar schoutje schreef:

          Je hebt me over de streep getrokken, nu ga ik PVV stemmen terwijl ik dat eerst anders zag.
          Door mensen zoals jij en anderen op dit forum, wordt de realiteit totaal uit het verband getrokken.
          Iedereen heeft recht op een mening, maar jullie willen schijnbaar anderen uitlokken
          provoceren en demoniseren omdat ze een andere visie hebben.
          Nu wordt zelfs het feit dat jou server de geest had gegeven dit toegeschreven aan de PVV.
          Belachelijk, denk je dat de PVV zich bezig houd met een volkomen onbelangrijk forumpje….
          Nou zo belangrijk is dat niet voor de gemeenschap.
          Misschien begint je obsessie tegen de PVV jou een beetje door te laten slaan.
          Laat het maar niet te ver gaan anders heb je straks nog professionele hulp nodig.
          Doe maar wat je wil met die obsessie, maar die gaat je vroeg of laat opbreken.
          Dit zal wel weer een onzinverhaal zijn in jouw ogen, maar dat is niet mijn probleem.

          • avatar colani schreef:

           Dat jij mij nu ervan gaat beschuldigen jou over de streep te hebben getrokken om PVV te stemmen! LOL, het lijkt mij dat je zelf kiest aan de hand van goede argumenten van een partij of je erop stemt of niet. Niet omdat een ander er tegen is, dat is een regelrechte dooddoener, en geeft precies veer hoe onstabiel je in deze bent. De realiteit waar je nu over spreekt heb je zelf totaal uit het oog verloren, je maakt alles persoonlijk wat hier geschreven wordt en kijkt mij daarop aan.

           Voor wat betreft de bedreigingen en aanvallen:
           1.Jij hebt totaal geen inzage in wat er op de server aan de hand is, en al had je inzage in de logfiles kan je daar nog niets mee want je hebt er geen bal verstand van.
           2. Ik heb geen obsessie tegen de PVV, ik probeer onder de aandacht te brengen wat mij tegenstaat aan de PVV, iedereen is vrij daar anders over te denken en mag dat hier zelfs schrijven, ja hier wel!
           3. Hoe belangrijk kan een forum zijn? maar gaat het daarom?
           4. Het forum is mijn eigendom en ik heb niemand gevraagd hier te komen om de boel te verzieken of te vernielen.
           5. Professionele hulp heb ik nog niet nodig, en ik ga er vanuit dat justitie de rest naar beste kunnen afhandelt.
           Ik wil je reactie niet als onzin afdoen, maar gezien het feit jij geen inzage in de logfiles van de server hebt spreek je wel een beetje voor je beurt

          • avatar Koffie schreef:

           Jij stemde altijd al PVV, dit is gewoon een excuus…..

          • avatar schoutje schreef:

           Aanvulling:
           Je gaat nu zelfs zover om bewust een “verklaring” te geven over mijn zogenaamde gedrag, op een wijze die voor mij onleesbaar is (geen donatie gedaan).
           Slim zou je zeggen, maar deze achterbakse wijze zegt gelukkig meer over jou dan over mij en geeft tevens je democratische houding aan.
           Een goed lezer zal begrijpen wat ik bedoel.
           Ik wens je veel plezier met deze zooi.
           ***Admin Edit***
           Dat wachtwoord is meer ter bescherming van jou dan van enig ander democratisch proces.
           Het wachtwoord is heel-geheim.
           Veel plezier met lezen.
           ***Einde Edit***

         • avatar Hero Brinkman schreef:

          Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels…

         • avatar Anoniem schreef:

          Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels..

        • avatar Liefje schreef:

         Haha schoutje, that may be! Je kunt als kritisch rechts niet vaak genoeg protesteren 😉

      • avatar Annie schreef:

       Goeie zet Oppositie: Pats die was raak volgens mij gezien de reactie 😉

      • avatar Kafka schreef:

       Wat eten we vandaag? PVV-soep?

      • avatar Anoniem schreef:

       Huppa weer een PVVer van zijn geloof gevallen 🙂

      • avatar T€rr0r schreef:

       Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels.

    • avatar moslima schreef:

     De pvv over 1 kam scheren dat mag niet. Maar moslims zijn allemaal niet goed en moeten weg. Er is een groep mensen die fout bezig zijn dat is gewoon zo. Maar niet alle moslims zijn tasjes dieven en en uitkerings trekkers. Het doet mij pijn om telkens aangesproken te worden op dingen waar ik niks mee te maken heb. En ook niks met de islam te maken hebben.

    • avatar Abdul schreef:

     Een goed voorbeeld dat aangeeft hoe hypocriet het gedachtegoed van de doorsnee PVV aanhang is.Veroordelen van alles wat anders is dan hun,geen respect voor andere mensen,ontollerant,daden van 1 bepaalde extremistische groep gooien op de hele groep,haatdragend…zelf iemand kwetsen en als iemand hun op hun normen en waarden wijst schelden en dreigen en haten en ga maar door.Jullie gedachtengoed is geen haar beter dan een van een extremistische moslim.Jullie passen in dezelfde groep.Haat is jullie motto.Zielig gewoon.

    • avatar T€rr0r schreef:

     Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels.

  • avatar Trust schreef:

   Ik ben ook aanhanger van de PVV, het proces dat nu gaande is vind ik volkomen onterecht. Maar desondanks vind ik het verschrikkelijk flauw dat mede PVV-aanhangers boos zijn op Peter R. de Vries. Wij zijn toch de mensen die voor de vrijheid van meningsuiting staan? Laat Peter dan ook zijn zegje doen.

   • avatar Puma schreef:

    PVV aanhangers bestoken de Vries met hatemail. Daar zijn PVV aanhangers heel goed in. Ik walg van deze PVV aanhangers en van mij mogen ze allen door de sront zakken.

   • avatar simon schreef:

    Hoe ironisch is dat? Pleiten voor de vrijheid van meningsuiting , achter een politicus staan die zn leven daarvoor wilt geven, maar het niet willen accepteren dat een ander die mening niet deelt. Ik zou zeggen pvv meets lpf. En dan maar zeuren opde “linkse kerk “.Goed van Peter om die mails te laten zien, want nu wordt het duidelijk dat de achterban van de pvv vrijhypocriet is. Exposed!!

   • avatar Leen schreef:

    Het is ongeloofelijk. Dhr P.de Vries heeft neem ik aan toch ook recht op vrijheid van meningsuiting.En dan komen er plotsklaps haatmails naar voren.Wat een beweging is deze groep. Het is te hopen dat deze PVV nooit plaats neemt in een regering.Want dan gaat Nederland er wel heel hard op achteruit.

   • avatar utopia schreef:

    Zielig volk, die haatmailschrijvers! De Vries heeft ballen en komt openlijk en oprecht voor zijn mening uit, en durft daarover de discussie aan te gaan. Kennelijk mag dat niet van sommige aanhangers van de partij voor de vrijheid, die het recht op vrije meningsuiting blijkbaar alleen voor zichzelf vinden gelden.

  • avatar Peter schreef:

   Ik had nooit verwacht dat ik het ooit eens zou kunnen zijn met Peter R. de Vries, maar nu is het dan toch zover. Ook ik vind wilders een gevaarlijke idioot

  • avatar Puma schreef:

   Als dat de PVV stemmers en aanhang is hebben we niets te vrezen 🙂

 • avatar Liefje schreef:

  Het gaat hier weer helemaal de goede kant op, we gaan Geert discrimineren!

 • avatar Hummer schreef:

  EEN nul voor Peter R

 • avatar Valk schreef:

  Vieze landverrader

 • avatar Valk schreef:

  Jood

 • avatar Valk schreef:

  domme dimmy

 • avatar olaf schreef:

  Wat een waardeloos stukje, het is zo gemakkelijk om iemand op deze wijze zwart te maken.

 • avatar Anoniem schreef:

  lingse eikel

 • avatar colani schreef:

  En de PVV staat voor de vrijheid van meningsuiting? Ja alleen de vrijheid van PVV uiting zal men bedoelen.
  Zowel Geert Wilders als Peter R. de Vries heeft recht om zijn mening te uiten.Ga een inhoudelijke discussie aan en toon aan dat de ander fout zit in plaats van met modder te gooien of haatmails te sturen.
  Dat Peter R honderden haatmail heeft ontvangen van de PVV-aanhang zegt genoeg over de vrijheid van meningsuiting!
  Lees dit voor je gaat reageren: http://colani.nl/oppositie/regels/ 😉

  • avatar Freddy Krueger schreef:

   Neen, Colani. De mails zijn niet alleen van PVV aanhangers. Meneer de Vries heeft zijn ware gezicht laten zien! Ik twijfelde al langer aan zijn integriteit. Maar na de expeditie van Joran v.d.Sloot, waarbij Peter een hulper inzette met een duister verleden, is hij voor mij door de mand gevallen. Ook siert het Peter niet dat hij gisteren in een adem Wilders noemde met de jodenvervolging. Misselijkmakend vind ik dit. Zijn blik was gisteren ook zeer haatdragend t.o.v. Wilders. Peter zette gisteren bevolkingsgroepen aan tot haat!

   • avatar Oppositie schreef:

    Beste Freddy, dus dit voer jij aan als verdediging voor een man die aldoor roept de vrijheid van meningsuiting mag niet worden ingeperkt. Maar als Peter R iets zegt is de boot aan, vreemde opvattingen die PVV’ers.
    Iedereen mag van mij zeggen wat hij wil, ook Wilders.
    Maar als jou leider de Koran te vergelijkt met een boek als Mein Kampf van Adolf Hitler wordt de grens van het respect ten aanzien van de medemens en andere geloofsovertuigingen als ook van betamelijke volledig overschreden.
    Dit geld ook voor de uitspraken over de kopvoddentax, beschamend dat een Nederlands politicus dit soort waanzin mag uitkramen. Deze uitspraken zijn nergens anders voor bedoeld dan mensen te kwetsen en te intimideren, je moet dan ook niet raar opkijken als je dit roept dat mensen boos op je worden.
    Waar het mij om gaat in deze: Ja mag alles zeggen, maar het hoeft niet!
    Voor wat de rechtszaak betreft moet Wilders worden vrijgesproken, maar ik hoop wel dat hij in het vervolg problemen in het debat probeert op te lossen en niet verdeeldheid onder de bevolking te zaaien.

  • avatar Willum schreef:

   Peter R de Vries legt de vinger precies op de zere plek van de PVV en haar aanhang.

   • avatar Leon schreef:

    Nee juist niet. Hier toont Peter zelf aan, dat hij verstand heeft van een pas geboren fruitvlieg. Geert is niet gevaarlijk, juist personen als Peter zijn gevaarlijk voor de maatschappij. Zij zijn het die mensen tegen elkaar opzetten door hun uitspraken. . Kop op Geert je zult zeker als winnaar uit de strijd komen

  • avatar Klepzeiker schreef:

   Wat een triest figuur ben jij. Ps ik stem geen PVV maar word wel ziek van die betweterige figuren met hun maffia en RAF vriendjes

   • avatar moslima schreef:

    dus wilders mag wel zegen wat die wilt maar als Perer R. de Vries dat doet wordt die berdreigt door de zelfde persoon die eerst zegen dat ze bang zijn dat ce vrijheid van menigsuiting weggaat.

  • avatar inge schreef:

   Uit het hart gegrepen. Ik ben het voor 200% met je eens en had het niet beter kunnen verwoorden. Een gewaarschuwd mens zou dus voor 2 moeten tellen. Ik heb medelijden met de 200 lamzakken die voor Wilders hebben gedemonstreerd.

   • avatar Willum schreef:

    Ik ben zeker geen fan van dhr. de Vries maar hier heeft hij toch echt gelijk. Zeker gezien de reacties van een aantal van de volgelingen van dhr. Wilders. Let ook eens op de borden bij het protest voor de rechtbank behalve echt foute teksten zijn ze ook nog allemaal uniform, want daar houden ze van bij de PVV. Nog even en ze lopen allemaal met de zelfde bruine hemden. Ziet niemand hier dan een patroon in?

  • avatar Martin schreef:

   Die de Vries moet rap zijn mond houden er komt toch alleen maar onzin uit, maar het steekt natuurlijk dat Geert het zo goed doet en de Vries zijn politieke ambities jammerlijk zag mislukken .

   • avatar Rooie Rat schreef:

    Ach gut toch… een lid van de rechtse kerk valt De Grote Leider aan. Tja beste PVV¿ers.. dat heet nou vrijheid van meningsuiting! Maar zoals zo vaak bij de PVV-aanhang geldt die vrijheid uiteraard alleen voor uitspraken die pro-wilders zijn.

   • avatar Henk schreef:

    Stel dat al de Wilders stemmers het TV programma van Peter R. de Vries gaan boycotten en niet meer kijken, niet handig zo’n opmerking, je weet maar nooit. 🙂

  • avatar P.V.Vaderland schreef:

   We leven in een vrij land dus Peter r. de Vries mag ronduit zijn mening geven over hoe hij over bepaalde zaken denkt. Vindt die haatmails dan ook een kwalijke zaak!! Juist zij zouden zich moeten inhouden nu Geert voor de rechter staat, en het recht van meningeuiting hoog in het vandel houden….dus mensen stop hiermee, je zet je alleen in een kwaad daglicht en stelt de PVV alleen nog meer in een kwaad daglicht!!

   • avatar Regina schreef:

    Eindelijk een BN-er die openlijk dit standpunt tegen Wilders durft in te nemen. Ik ben het zeer met hem eens. Als de PVV aan de macht komt, ga ik proberen te emigeren. Ik ben echt bang voor hem. Wat een griezel, met griezelige standpunten. Bravo PRdV!

    • avatar schoutje schreef:

     Dat mag, maar daar hoeft niet iedereen het mee eens te zijn.

     • avatar Abdul schreef:

      Grapig, dat zei de NSDAP ook -> heeft Colani dan toch gelijk?

      • avatar Abdul schreef:

       Grapig = Grappig stomme taalfout.

      • avatar Oppositie schreef:

       Afgezien van de verdere onzinnigheid van je reactie: de NSDAP sprak Duits, dus die zullen dat niet gezegd hebben. 🙂

       Geen zorgen over die taalfout, iemand die zulke denkfouten maakt, hoeft niet zo goed te kunnen schrijven. 😉

       Een tip: Geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen hun reacties verbeteren. (als ze lief zijn) 😉

       • avatar Abdul schreef:

        zucht… dan preekten ze hel en verdoemenis in …

        het Duits…

        Of mag ik dat niet zeggen? Tegenstanders van de PVV mogen altijd zo weinig zeggen vind ik. Kort lontje oid.

   • avatar paula schreef:

    Meneer de Vries heeft gelijk.Het zou goed zijn om Wilders aan te pakken.. Het mag niet dat er zo over de medemens gesproken wordt.

  • avatar J.W.D schreef:

   Mooi dat dat je dit zo zegd. Nu weten we ook waar je staat en hoe je denkt.

  • avatar Frans schreef:

   Een ding in zijn betoog klopt wel, Wilders is een volksmenner. De rest is zwaar overdreven.

  • avatar Ernie schreef:

   Ben het in deze volkomen eens met Peter R. de Vries.

  • avatar Annie schreef:

   Reacties van Wilders fans klopen niet van. Zoals Geert mag zeggen wat hij denkt, mag Peter dat ook. Vrijheid van meningsuiting kan ook weleens niet zo leuk voor je zijn, denk maar aan de moslim bevolking. Geert moet met onmiddelijke ingang worden vrijgesroken, maar ook Peter heeft volste recht om zijn mening te geven.

  • avatar Anoniem schreef:

   De kanker voor jou!
   Geert aan de macht!
   Dood aan Colani!

 • avatar Wild schreef:

  Voor het eerst sinds lange tijd weer zinnige dingen uit de mond van Peter R. de Vries….en dit keer zijn het niet de joden of christenen die bang moeten zijn, bij deze variant (Wilders) moeten de moslims (goed of fout) straks angst hebben…en kijken “we” over een generatie-termijn terug en denken, ja maar dát wisten we niet….Het feit dat hij niet zo vrij kan bewegen als hij zou willen (wat triest genoeg is, dat buiten kijf) zegt niet dat hij niet zelf gevaarlijk is!!!!

  • avatar blond schreef:

   Ik ben doorgaans niet zo gecharmeerd van PRdV maar hier heeft hij toch een punt. Want bedenk, nu is het de moslim, morgen zijn het de mensen met rood haar, overmorgen de mensen met een bril, de dag daarna verzint BD vast wel iets anders. Ben ik blij dat ik blond ben, want die zal hij als laatste onderdrukken.

  • avatar Jan met de Pet schreef:

   Peter R. de Vries dat kost zijn broodwinning . Als de pvv aan de top is…die pakt de Marokkaanse crimineeltjes aan… . Waar Peter R de vries heb lef niet voor deze crimineeltjes aan te pakken met zijn verborgen kamera..dan kan hij zelf onderduiken

  • avatar Rob schreef:

   Ik ben het vaker niet dan wel eens met dhr. de Vries want ik vind zijn methoden niet juist maar met deze opmerking slaat hij de spijker op de kop, ik begrijp ook niet dat deze haatzaaier verdedigd wordt door iemand als Moszcowitcz, ik ben blij dat ik niet enige ben die dit niet begrijpt want Wilders is voor mij het kwaad dat in de jaren dertig ervoor gezorgd heeft dat uiteindelijk 6 miljoen joden, homo’s en zigeuners zijn omgebracht. Indo’s zijn vermoord enz. Heel triest

 • avatar Geert Wilders schreef:

  Beste vrienden en vriendinnen,

  Het was gisteren een bewogen dag. Voor mij, de PVV en alle vrijheidslievende Nederlanders. Er is veel gebeurd en gezegd maar het beeld van die honderden demonstranten in de kou voor de rechtbank staat op mijn netvlies geschreven. Wat hebben jullie er een fantastische demonstratie van gemaakt! Hartverwarmend om zoveel mensen te zien die voor dag en dauw zijn opgestaan om op te komen voor de vrijheid van meningsuiting.

  Heel veel dank voor jullie komst. Op dit soort momenten zijn mensen die ons willen steunen van het allergrootste belang. Ik hoop dat we ook in de toekomst op jullie ondersteuning kunnen rekenen.

  Hartelijke groet,

  Geert Wilders

  • avatar P.V.Vaderland schreef:

   Wij blijven je steunen Geert

  • avatar Koffie schreef:

   Hee eikel, wat heeft dit met dit onderwerp te maken….
   Dat doen we hier niet….
   Modje grijp in….
   Geen propaganda voor de PVV…..

  • avatar Fatima schreef:

   Ook de PVV maakt fouten, net als iedereen.

  • avatar schoutje schreef:

   Het recht van vrije menningsuiting zal zegevieren.
   Veel sterkte, Greet Wilders.

   • avatar Anoniem schreef:

    Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels.

  • avatar Schoft schreef:

   Wat lult die Geert toch dom. Alsof scooters stelen iets met de islam te maken heeft. . Voorlopig wonen we in een landje van de gristentaliban, bombarderen we moslims in verre vreemde landen en zie je in onze steden af en toe vrouwen met hoofddoekjes. . . Brrrr wat eng. Nou ik stem op GL hoor, wat heb ik een last van de islam.. . . NOT. . . Familiedrama’s, pedofielen, 100duizenden burgerdoden in het MO en Afghanistan door christen/joodse militairen. . . Stop de Islam dan komt alles goed, ja natuurlijk en wie was er voor de oorlog in Irak en Afghanistan, juist Geert, kijk eerst eens naar je eigen partij.
   PS. Mijn naam slaat op jou Geert, ik wil hier niet onder mijn eigen naam schrijven.

 • avatar Democraat schreef:

  Zo zie je maar hoe laag IQ die aanhangers allemaal hebben.. Zegt genoeg over hun toch?!

 • avatar Thijs schreef:

  Zeg de Vries, Schoenmaker hou je bij je leest en ga verder met boeven vangen. Daarin heb je mijn waardering.

 • avatar pieter schreef:

  Een Wilders Fan ben ik niet.Maar ik twijfel of er een nog grotere galbak als de Vries bestaat het kan haast niet.

 • avatar gast schreef:

  Peter wat je zegt getuigt van inzicht en moed !

 • avatar onzin schreef:

  Bram doet het gewoon om de poen. Alleen de vraag is hoe komt Wilders aan die poen. Kan het niet uit de ledenkas v/d PVV want die heeft geen leden, dus zal het wel uit de prive zakken komen van die mensen die vandaag bij het rechtsgebouw stonden.

 • avatar Anoniem schreef:

  Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels.

 • avatar Annie schreef:

  Dat Peter R. de Vries zo scherp uithaalt naar Wilders als zou hij gevaarlijk zijn is niet voor niets. Ieder haatmail hiertegen is verwerpelijk en moet ten strengste worden afgekeurd. Dat Peter zo scherp uithaalt is niet voor niets. Exteem rechtse elementen zien hun kans schoon zich bij het gedachtegoed van Wilders aan te sluiten. Deze mensen waren ook aanwezig tijdens de demonstratie van 20 januari 2010 ( zie Kafka)

  • avatar Gerit schreef:

   Een goede actie van Peter om te laten zien met wat voor volk we te maken hebben dat maar zeurt over “die buitenlanders”, hebben ze niet iets beters te doen? Ze hebben het maar steeds over vrijheid van meningsuiting of was het misbruik van meningsuiting?

  • avatar Groen schreef:

   Misschien niet zo verstandig van Peter R. de Vries om zich als bekende Nederlander zo openlijk uit te spreken overeen omstreden man als Geert Wilders. We wonen echter nog steeds in een democratisch land en net als Geert heeft Peter recht op vrije meningsuiting.

  • avatar Peter schreef:

   De PVV aanhang laat nu toch wel duidelijk zien dat PVV niet staat voor Partij voor de Vrijheid, want die geldt blijkbaar alleen PVV en aanhang. Ze snappen niets van het woord vrijheid. Maar het staat voor Partij voor Vreemdelingenhaat (en iedereen die tegen PVV is). Maar ieder mens met een werkend stel hersens wist dat allang.De rollen prikkeldraad zijn alvast besteld voor het verkiezingsfeestje na de stembusgang.

 • avatar Anoniem schreef:

  Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels.

 • avatar Anoniem schreef:

  Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels.

 • avatar Anoniem schreef:

  Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels.

 • avatar Geen stijl schreef:

  Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic. TrackBack URL


Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl