mei
31
2018

Europarlementariërs schimmig over onkostengeld

Bron: The Council of the European Union

Bron: The Council of the European Union

Europarlementariërs krijgen per jaar in totaal 40 miljoen euro belastinggeld aan onkostenvergoeding, onder meer bedoeld voor een kantoor in eigen land. Maar ruim een derde heeft helemaal geen werkruimte buiten Brussel. Het blijft onduidelijk hoe ze hun riante onkostenvergoeding van 4400 euro per maand dan wel besteden. Deze vergoeding is bedoeld om in een kantoor in het thuisland te voorzien en komt bovenop hun riante salaris. Tijd voor pek en veren om dit eens en voor altijd een halt toe te roepen!

Dat alles blijkt uit een Europees onderzoeksproject van 48 samenwerkende journalisten, waar ook de NOS aan meedoet.

Veel Europarlementariërs wilden helemaal geen vragen beantwoorden over de besteding van hun onkostenvergoeding, onder wie de hele delegatie uit Bulgarije en uit Polen.

Van de Nederlandse Europarlementariërs gaven de leden van de VVD, de PVV en de SGP geen antwoord op vragen van de NOS. Vier Nederlandse Europarlementariërs zeiden dat ze, behalve in Brussel, ook een kantoor in ons land hebben.

  1. Peter van Dalen (CU) huurt ruimten op het partijbureau.(voor €4400?)
  2. Wim van de Camp (CDA) heeft een kantoor in de Tweede Kamer. (Waar is dan die €4400 voor?)
  3. Gerben-Jan Gerbrandy en Marietje Schaake (beiden D66) hebben ook een werkruimte in Nederland. (Dat is dus €8800, maar daar doen we natuurlijk wel geheimzinnig over)

De overige Europarlementariërs werken vanuit huis (met €4400 als vergoeding per maand) als ze in Nederland zijn. Brussel is voor Nederlanders relatief dichtbij, dus is een lokaal kantoor voor hen minder noodzakelijk.

Bron: ANP

Geen reacties »

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl