mrt
25
2010

PVV niet democratisch – Geert Wilders is autoritair

De PVV van Geert Wilders kent welgeteld één lid: Geert zelf. Hoewel Wilders aangeeft te werken aan het "uitbouwen van de Groep Wilders tot een brede volksbeweging" en een "beweging van burgers" wil creëren, zwaait hij geheel alleen de scepter over de partij en de achterliggende stichting. In hetzelfde stuk op zijn website roept hij bovendien op om hem financieel te steunen omdat hij geen subsidie zou ontvangen.

"Waar kan iemand zich aanmelden als lid van de partij van Wilders? Nergens dus. Een partij waar je als lid geen invloed kunt uitoefenen is geen democratische partij. Gewoon dictatuur dus." en "Volgens mij kun je geen lid worden van de PVV, wat natuurlijk belachelijk is." klinkt er op verschillende discussieplaatsen op het internet.

Volgens Bart Jan Spruyt, een voormalige aanhanger van Wilders, is Wilders een controlefreak: "Wilders wil alles zelf in de hand houden. Zijn verzet tegen inhoudelijke verbreding gaat gelijk op met zijn verzet tegen personele verbreding. Hij wil geen concurrenten, maar omringt zich met mensen die loyaal zijn aan zijn partij Ik Geert Wilders. Hij vond het aanvankelijk ook niks om de naam Groep Wilders te veranderen in Partij voor de Vrijheid. Dat hij niet meedeed aan de Statenverkiezingen past bij zijn vrees de regie kwijt te raken."

Subsidies

Doordat Wilders het enige lid is van zijn Partij voor de Vrijheid, heeft hij geen recht op subsidie. De subsidie voor Wilders, wanneer hij meer dan 1000 leden had gehad zou uitkomen op 637.533 euro, exclusief extra subsidie voor een jongerenpartij of een wetenschappelijk bureau. De partij moet nu haar hoofd boven water proberen te houden met het geld van donateurs. Wilders heeft eerst een stichting opgericht waarvan hij de enige bestuurder is. Daarna is de Vereniging Groep Wilders opgericht, omdat in Nederland alleen verenigingen mee mogen doen met de verkiezingen. Van deze vereniging is Wilders oprichter en ook het enige lid. In principe is de Groep Wilders een éénmanspartij met negen zetels.

De Groningse hoogleraar Staatsrecht D.J. Elzinga concludeert: "De PVV is van Wilders. Hij is gewoon de baas." Hij vervolgt: De kwalificaties autoritair en niet-democratisch kun je van toepassing verklaren, maar juridisch gezien is er geen probleem. Een vereniging moet twee oprichters hebben en minimaal één lid. Daar voldoet hij aan." Bart Jan Spruyt stapte uit de partij uit onvrede met het beleid en de inhoud. "Wilders wil geen toestroom van mensen die lid kunnen worden van de vereniging uit angst voor taferelen zoals bij de LPF.” Martin Bosma, PVV-Kamerlid, eerder tegen Trouw: "Wij richten ons liever op die tien miljoen mensen die gaan stemmen, dan op een handjevol leden."

De eis om als vereniging mee te doen aan de verkiezingen heeft er vooral mee te maken dat zo leden invloed hebben op het bestuur van de partij en de koers mede kunnen bepalen. Professor R. Andeweg, hoogleraar Empirische Politicologie aan de Universiteit Leiden, merkt op: "Een autocratisch geleide partij onder het mom van een vereniging." Volgens Andeweg moet Wilders zich in bochten wringen om te voldoen aan de verenigingseis. Andeweg vindt zelf dat de verenigingseis voor politieke partijen ook niet meer van deze tijd is:"Uiteindelijk is het aan de kiezers en niet aan de wetgever om te bepalen op wat voor soort partij men wil stemmen. Ik zou zelf niet voor zo’n organisatie kiezen. Maar waarom moeten wij mensen die wel op een autocratisch geleide partij willen stemmen daar vanaf houden?"

 

54 Comments »

 • avatar Puma schreef:

  Oh jee, straks voelt hij zich nog gedemoniseert 🙂 Het is toch schandalig! 🙁

 • avatar Groen schreef:

  De PVV is Wilders.

 • avatar T€rr0r schreef:

  we hebben een clubje opgericht voor mensen met een…

  glimlach?

 • avatar P.V.Vaderland schreef:

  Ja, partijdemocratie is de oplossing. Dat zien we aan D66: die verzuipen in partijdemocratie.

  Democratie is dat je verschillende partijen hebt waar de bevolking uit kan kiezen. Hoe democratisch de partijen zelf zijn doet er 0,0 toe, als ze maar voorstander zijn van de parlementaire democratie en vrije verkiezingen.

  Al de heren in dit stukje zijn een stel zeikerds en bemoeien zich met zaken die er en niet toe doen en waar ze niets mee te maken hebben. Ze zijn waarschijnlijk jaloers op het succes van Wilders. Een succes die hij heeft behaald door de partij niet overvloedig democratisch te maken.

  • avatar Oppositie schreef:

   Meer dan 60 jaar terug was er ook en partij die geen democratie had binnen zijn partij. Waar ook veel mensen voor waren, omdat ze dachten dat die wel de oplossing zou brengen voor hun problemen, maar dat is toch aardig verkeerd uitgepakt.

   De PVV is een partij voor bange mensen, die niets doet aan het probleem, ja oke, ze doen 1 ding aan het probleem en dat is groter maken.

   • avatar P.V.Vaderland schreef:

    En dat uit de bek van iemand, die het eigenlijk wel een goed idee vind om moslim te upgraden naar 1ste rangsburgers, want dat vind’ie best wel een vredige oplossing voor de problemen die er zijn rond moslims en hun integreren in de westerse samenleving.

    Colani, jij mag Wilders niet omdat je geen concurentie wil, dat is alles.

    Jij bent de dingen die je hem verwijt, mensen die kritiek hebben op de islam zijn in jouw boekje crimineel.

    Het is ranzig, dat je het smerige lef hebt om hier een hitler vergelijing van stal te trekken.

    Je hebt goed geluisterd naar links, die hebben de hitler verelijking ook jaren lang gebruikt om tegenstanders monddood te maken. Helaas voor jou heeft het een beetje aan kracht ingeboet de laatste tijd.

    Daarbij had jij zelf een prima nazi geweest, want je hebt geen problemen met discriminatie, je hebt er alleen een probleem mee als jij de gediscrimineerde bent.

    • avatar Oppositie schreef:

     Gelukkig voor de lezers ga ik over mijn eigen mening, anders had ik wel een andere gegeven, of moeten geven. Ik denk dat jij de definities van, en het verschil tussen “discrimineren” en “bekritiseren” door elkaar haalt.
     Dat jij het nu om wil draaien in het voordeel van de Grote Geert siert je, je bent een goed volger.
     Maar ga niet weer een groep mensen die kritisch zijn een label opplakken.

     • avatar P.V.Vaderland schreef:

      Waar maken we ons toch druk om?

      Nog vier van dit soort berichten en hij wordt binnen een jaar omgelegd door een ‘vrijheidsstrijder’ die opkomt voor ‘de zwakkeren in de samenleving’.

      • avatar jammer schreef:

       Er zal toch altijd een nieuwe opstaan. En het wordt alleen maar erger indien die ”vrijheidsstrijders” volgens jou elke keer politici vermoorden. Elke keer zal de volgende meer stemmen krijgen.

     • avatar Hufter schreef:

      Nee labels plakken mag jij alleen 🙁

   • avatar Hamas schreef:

    Heb je het nou over Stalin ?
    🙂 🙂 🙂

  • avatar Janmaat schreef:

   Zolang hij zijn werk maar goed doet 😉

   • avatar Oppositie schreef:

    De geschiedenis leert dat politici alleen hun werk goed doen als er controle wordt uitgeoefend. Bij Geert zijn PVV de eenmanspartij is dat onmogelijk, ondemocratisch en onwenselijk. Zelfs voor de PVV aanhang. Ieder persbericht, elke verklaring, gewoon alles moet eerst langs Geert, dus iedereen die namens de PVV spreekt, is gewoon Geert! Dat is in het huidige politieke landschap niet de gewoonte en onwenselijk.

 • avatar jammer schreef:

  Bad hair day?

 • avatar Frank schreef:

  Gelijk heeft hij. Beter rustig en verstandig aanpakken. Hij laat merken iets van de geschiedenis geleerd te hebben.

 • avatar De tegenpartij schreef:

  Wat een op macht beluste freak!

  Achter die glimlach en dat geblondeerde haar, schuilt een gevaar wat we in Europa al 62 jaar niet meer kennen.

  • avatar Gerard schreef:

   Elke politicus is een op mach beluste freak. Duh, wake up!

   Herhaling van Hitler is sowieso onmogelijk, want ik zie geen enkele partij de benodigde 2/3 meerderheid halen, of wel?

  • avatar Fritsma schreef:

   Haha wat een haat tegen Nederland van deze moslim

   De nazi’s vielen landen binnen

   de moslims vallen landen binnen

   Wij Europeanen verdedigen onze landen, eerst tegen de nazi’s en nu tegen de islam

   • avatar jammer schreef:

    “Wij Europeanen” 🙂
    Europeanen hebben mazzel gehad dat de Amerikanen kwamen 🙂

    Overigens heeft Nederland het maar 5 dagen uitgehouden tegen de nazi’s 🙂

    • avatar colani schreef:

     De Amerikanen hebben een grote rol gespeeld in WOII, maar zijn daar zelf bij betrokken geraakt door de aanval op Pearl Harbor. Daarvoor leverden ze wel goederen aan Engeland, maar waren niet betrokken in de oorlog.
     Dat het Nederlandse leger het maar 5 dagen heeft uitgehouden is aan heel andere feiten te wijten, o.a. terroristische bombardementen van de Duitsers op Rotterdam, met de dreiging om ook andere steden plat te gooien, en de slecht staat van legermaterieel en weinig ammunitie. Dat je deze groep hier zo wegzet geeft te denken. 🙁

 • avatar Relnicht schreef:

  watis de nieuwswaarde van dit stuk,deze ontgaat mij volkomen! Of probeert men Geert Wilders zo monddood te maken.

  • avatar Anoniem schreef:

   Wilders, prima kerel.
   Weet tenminste wat er met dit land moet gebeuren.
   De andere keutels van Den Haag durven geen reet te doen, bang dat ze stemmen kwijtraken.

 • avatar isaak schreef:

  Een ordinaire dictator dus, hehehe.

  Wilders 🙁

 • avatar Filantroop schreef:

  De klopjacht op het PVV-electoraat (of ieder ander met kritische vragen bij de integratiepolitiek)

  De vervolging van Wilders is ondanks wat het lijkt in werkelijkheid een poging een belangrijk deel van het electoraat op sterk water te zetten, op te sluiten in een moreel Goelag, uit te sluiten van het democratisch proces. Zou het gezamenlijke anti-Wilders-front slagen met het “kaltstellen” van deze politicus, dan kan men er zeker van zijn dat de ontstane leegte opgevuld wordt door een nieuwe politieke luis in de pels van links en weldenkend Nederland.

  Dat in de jaren tachtig Hans Janmaat met zijn Centrumpartij electoraal succes behaalde in juist de doelwijken van het socialisme was binnen het linkse geweten maar moeilijk te verkroppen. En Jan met de pet werd dan ook meteen bij het grofvuil van het klootjesvolk bijgezet. Het idealiseren van het proletariaat was voorgoed voorbij nu bleek dat de oorspronkelijk links stemmend arbeider ook al “Cracistisch” was.

  Vanaf dat moment werd begonnen de sociale onderlaag van Nederland te verguizen vanwege de politieke insubordinatie. De oorspronkelijke bevolking van de achterstandswijken zag eindelijk in dat linkse politiek zich niet langer voor hen inzette, maar carte blanche gaf aan de nieuwe Nederlanders. In die achterstandwijken werden toen de eerste bruggenhoofden van het tot dan onzichtbare electoraat geslagen.

  Bij het bestrijden van Hans Janmaat heeft het zich een tijdje stil gehouden. Links knorde van genot, en bleef goedkeurend toezien hoe de achterstandswijken verder werden volgestouwd om de massa-immigratie te kunnen consolideren en er woongenot voor te genereren. Een belangrijk deel van de oorspronkelijke bevolking trok weg en werd op kosten gejaagd om zich een alternatief woongerief te verwerven.

  De schrik sloeg bij links en weldenkend Nederland om het hart toen de ontheemde autochtoon in Pim Fortuyn de megafoon van zijn verontrusting herkende. In een mum van tijd stapelde zich vanuit een vergeten hoek een electoraat op waar links en weldenkend Nederland zich een beroerte van schrok. Daar dacht men nog tientallen jaren door te kunnen gaan met liefdewerk voor de zich elders ongelukkig voelende medemens, die in Nederland een gastvrij eldorado vond en vanwege de optimistische tamtam daarover massaal naar hier toog.

  Dat er een hele bevolkingsgroep voor verstoten werd zag men gemakshalve over het hoofd. Om nog maar te zwijgen over de enorme kostenlast die de massa-immigratie de Nederlander uit de zak klopte, maar die van de goedhartige Eberhard van der Laan om voor de hand liggende redenen niet uitgerekend mag worden. Ook de criminaliteitsinvloeden door de massa-immigratie werd onder de handgeweven karpetten van het politieke establishment geschoven want slapende honden blaffen niet.

  De opkomst van Pim Fortuyn bracht een hele machinerie in werking die het beeld moest opwerpen dat de goddelijke kale niet een verstoten volksdeel vertegenwoordigde, maar het nieuwe fascisme belichaamde. De moord op Fortuyn door een verweesde GroenLinkser schonk opluchting in de gelederen van links en weldenkend Nederland, maar die pret was echter van korte duur. De massale onvrede was niet te restaureren met een moord op een politieke leider maar bleef als een veenbrand doorsmeulen, hoewel er al op grote schaal achterovergeleund werd met de gedachte dat het tij met de rouwstoet van Fortuyn gekeerd was.

  In de linkse pers verschenen geringschattende stukjes over de bloemengooiende en emotioneel bewogen applaudisserende onderbuik die Fortuyn de laatste eer bewees. Maar het volk kroop niet met de staart tussen de benen terug in het hok, maar zocht naar nieuwe helden die bereid waren voor ze door het vuur te gaan.

  Binnen een half jaar na de moord op Fortuyn werd de aanval opnieuw geopend op de dissidenten van het multiculturalisme. Nu op islamcritici als Paul Cliteur, Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh. Want ieder vonkje dat oplaaide moest met man en macht geblust worden. De een besloot voortaan zijn mond te houden, de ander verdween naar het buitenland, de derde werd om zeep geholpen.

  Tijdens het vorige kabinet Balkenende gaf een nieuwe held die het ontheemde en wondenlikkende electoraat stem gaf acte de présence. De minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, Rita Verdonk, die na eindeloze jaren van immigratiepolitiek het tij eindelijk trachtte te keren werd overspoeld door een linkse hetze, waarbij vergelijkingen met Hitler en Mengele zelfs niet geschuwd werden. Maar nu met een bijstand van rechtgeaarde christendemocraten, die halsstarrig zwegen over de christenenvervolging in de moslimlanden, maar Verdonk een hardvochtig beleid verweten.

  Terwijl haar ambtsgenoot Agnes van Ardenne het genocideregime van Soedan doodleuk geld uit de zakken van de Nederlandse belastingbetaler doneerde, financierde die tegelijk ook protestfilmpjes tegen het beleid van haar ambtsgenoot. Verdonks beleid werd schaamteloos vergeleken met de Holocaust en ze moest zich dan ook weldra laten beveiligen tegen linkse wraaklust.

  In de aanloop van de vervoegde verkiezingen van 22 november 2006 bleek uit peilingen dat het ontheemde electoraat met Rita Verdonk als lijsttrekker van de VVD het huidige kabinet onmogelijk gemaakt zou hebben, met als direct gevolg een restrictief beleid ten aanzien van de massa-immigratie. Achter de schermen echter werd koortsachtig gewerkt aan de verijdeling van haar triomftocht.

  Het mocht dus niet zo zijn en de dissidente VVD’er Geert Wilders die de fractie uitgesmeten werd en voor zichzelf begon veroverde met diens PVV een verrassende en niet door peilingen voorspelde 9 Kamerzetels.

  Hiermee bewees hij dat het verontruste en ontheemde electoraat niet zozeer Wilders zocht, maar een stem, een woordvoerder, een politieke verdediger van standpunten die ergens in de jaren zeventig van de vorige eeuw tot politiek taboe verklaard werden, en die zodra ze klonken in de kaartenbak van de oud-nazi%u2019s geschoven werden.

  Dat deel van het electoraat blijkt niet meer te temmen, te degraderen tot onderbuik, xenofoob, racist, fascist of domrechts, maar heeft net zoals de vrouw, de homo, de invalide en de allochtoon een doorwrocht emancipatieproces doorstaan en laat zich niet meer wegschreeuwen door linkse partijen, de gesubsidieerde discriminatiemeldpunten, de publieke omroepen, de sprekende en schrijvende pers, de politieke en theologische christenheid en de gesubsidieerde allochtonen- en moslimbelangengroepen.

  Zou Wilders, of de gehele PVV (om de wensdroom van weldenkend Nederland even te fantaseren), verboden worden dan zouden zijn opvolgers, epigonen en geestverwanten de ontstane leegte meteen opvullen. De één misschien minder goed gebekt, de ander wellicht wat milder in woordgebruik dan Wilders, maar het is nog nooit gelukt om zo’n belangrijk deel van een bevolkingsgroep te muilkorven zonder dat dit tot oproer leidde. In het Derde Rijk en de communistische heilstaten mocht dat misschien succesvol zijn, maar binnen ons democratisch bestel lukt dat niet, ook al laat men geen middel onbenut de randen van het democratisch toegestane af te schuimen om Wilders uit te schakelen.

  Ondanks dat de Staat der Nederlanden uit de zakken van de belastingbetaler de klopjacht op het Wilders-electoraat financiert, de publieke omroepen de kiezer tot ander inzicht hersenspoelt, en politici hun verloren posities met het criminaliseren van Wilders proberen te heroveren, heeft het verontruste en ontheemde electoraat zich sociaal weten te verbreden, beslaat het alle lagen van de bevolking, en is het niet meer terug in het hok te trappen. En dat omdat het helemaal niet om of over Wilders gaat maar om de miljoenen Nederlanders die niet langer bereid zijn de verkiezingen te boycotten om in de gemoedsrust van links en weldenkend Nederland tegemoet te komen.

  Dat wordt dus nog jaren mokken over het Wilders-electoraat. Of ze gewoon zoals dat in een democratie betamelijk is, ze in een coalitie stem geven en laten vertegenwoordigen door politici die daartoe gekozen zijn.

  Maar laten we er maar serieus rekening mee houden dat de voorkeur van links en weldenkend Nederland uitgaat naar de voortzetting van de klopjacht op Wilders en diens electoraat doormiddel van verguizen, nazificeren, criminaliseren en demoniseren.

  Tot de islam en z’n trouwe aanhang salonfähig aan het stuurwiel van vadertje staat mee mag draaien. Dat nog liever dan dat het op hol geslagen electoraat een deel van de democratie opeist, zo lijkt men in kringen van links en weldenkend Nederland te verzuchten.

  • avatar Anja schreef:

   Hier word ik toch zo ziek van

   De meeste nederlanders hebben hun maskers afgedaan en hebben massaal hun ware gezicht laten zien, een gezicht van haat, onbegrip en discriminatie.
   Haat tegen een ieder die er een andere mening op nahoudt dan de gebruikelijke Hollandse. En dan speciaal de rechts hollandse ideologie die momenteel hip en modieus is.

   Onbegrip, of eerder, geen begrip willen tonen, voor iemand met een ander denken, met een ander kijk op de wereld, dan de west-europese. Iemand anders zijn mening als radicaal, achterhaald, middeleeuws of achterlijk te bestempelen met als enig doel de eigen gelijk als enig aanvaarde uit te roepen.

   Kunnen we nu niet een keer gewoon met elkaar discusieren zonder het gelijk weer over Turken en marokanen te moeten hebben. Nee er zullen altijd opruiers en haatzaaiers zijn aan beide kanten die elkaar te slim af proberen te zijn

   Discriminatie is meer regel dan uitzondering, in alle lagen van de multiculturel Nederlandse maatschappij.
   De leraar die minachtend de student aankijkt.
   De student die een leraar in elkaar slaat
   De werkgever die zich wel twee keer bedenkt eer hij een allochtoon/moslim aanneemt.
   De allochtoon die zich niet aan de regels wil houden
   De buurman en de collega die je opeens anders gaan zien en pijnlijke opmerkingen maken, om zo doende een tegenreactie uit te lokken om je zwart te maken.
   Allen discriminerende opmerkingen makend als, die mensen zijn achterlijk, niet beschaafd en extreem.
   Discrimineer en haat ons, begrijp ons maar niet. Probeer het vol te houden tot er gettos gevormd worden, tot mensen afgevoerd worden in treinen.
   Of probeer het vol te houden tot de eerste slachtoffers van deze haat campagne zullen vallen. Wanneer er dan over en weer, als wraakacties, de twee partijen elkaar gaan doden.

   Ik erger me ook aan het gedrag dat sommige marokaanse jongeren hier vertonen.
   Waar het echter omgaat is het onbegrip voor elkaar, Nederlanders vinden dat Marokannen anders moeten gedragen, en Marokanen vinden dat Nederlanders hun maar niet begrijpen.

   Met sommige Nederlanders ben ik het eens als ze hier schrijven dat ze vinden dat jongere mensen die niet goed geintigreerd zijn in Nederland Dat ze er iets aan moeten doen. Discriminatie die sinds de laatste verkiezingen wordt gedoogd veroorzaakt nog meer ellende

   Ik ben het ook eens met de marokannen want waarom nu opeens waarom niet 10 jaar geleden, en hun voor ouders zijn hier niet zomaar terecht gekomen.
   Zo zijn er nog vele andere voorbeelden.
   het is jammer want wat je nu ziet is dat verschillende culturen langs elkaar of tegen elkaar botsen.

   Ik denk als iedereen met respect word behandelt dat we misschien ooit dit grote probleem kunnen oplossen, want zo te horen hebben beide partijen geen vertrouwen meer in elkaar.je hoort altijd de naam marrokaan ik word er zelf gek van ik ken ook veel Nederlanders die niet de braafste zijn..
   Wie doet nu wat en wie is nu intolerant

   Ik vind het zoie zo verkeerd dat we met zoveel verschillende culturen samen leven. De mensen die naar Nederland kwamen voor werk.
   Namen hun familie ( ik geef ze groot gelijk. wie wilt er nou niet in een fantastisch land als nederland wonen )

   Vanwege het verschil in het geloof, het andere oordeel over goed en slecht, het verschil in oordeel en in gebruiken en tradities heeft er wel voor gezorgt dat nu iedere nederlandse vrouw die gescheiden is een hoer is en elke marrokaan op een kapotte fiets een dief is.

   Bij een oorlog ligt schuld aan beide kanten en beide partijen verliezen. EN ja nu is het zo erg ingeburgerd dat turken niet werken, marrokanen stelen en dat alle nederlanders racisten zijn die naar hardcore luisteren , dat alles nu meteen in een hokje word geplaatst namelijk:diefstal is marrokaans. iemand lastig vallen moet wel door allochtonen gedaan worden.
   Dit hoeft niet het is beter verkomen dan genezen. Dus dat maakt het dus ook moeilijker dit te genezen.

   Zelf moet ik ook toegeven. Als ik iemand zie plaats ik hem/haar ook in een hokje.

 • avatar Fleur schreef:

  Alsof je bij andere partijen wel invloed kan uitoefenen als je lid bent. Je kan wat bijeenkomsten bijwonen, je kan wat propaganda krijgen en je kan vooral betalen. Verder heb je niks aan een lidmaatschap.

 • avatar Anoniem schreef:

  ik vind het maar een hitlerachtig mannetje

  • avatar JSF schreef:

   Welke landen wilt hij dan binnenvallen ?

   • avatar De balkende ezel schreef:

    Nederland natuurlijk: Wilders’ voorouders komen uit Batavia (het huidige Jakarta, Indonesie, voor de PVVee’ers). Deze man ziet er niet echt indo uit (en als die dat al was, was ie vast een KNIL’er …. de NSB variant van Indonesie).

    Bah, wat een nare man.

 • avatar Anoniem schreef:

  lekker objectief stuk hoor

 • avatar Utopia schreef:

  En wat is hier precies slecht aan? wie zegt dat die leden voor goede inbreng zorgen? Geert weet wat hij wil en zegt wat hij wil bereiken, daarbij laat hij zich niet beinvloeden door andere mensen.

  Je zou het kunnen zien als een kwaliteit; een sterke leider met een eigen wil, ipv een slappe politicus die zoveel zieltjes probeert te winnen.. maar je zou het ook als een zwakte kunnen zien. Het is namelijk wel bekrompen om niet naar je eigen achterban te luisteren.

  Met dat gezegd.. wil je wel naar je eigen achterban luisteren als je Geert Wilders heet? Ik heb namelijk het gevoel dat het meerendeel niet weet wat hij naast zijn islambeleid wil bereiken

  • avatar Peter schreef:

   Heel makkelijk hoofdoekjes horen niet in deze westerse samenleving thuis.
   Meer referendums!!!! laat het volk mee beslissen… de EURO? kwartje van KOK? Europees verdrag (Verdrag van Lissabon?) is allemaal voor ons beslist, ze waren zo bang dat als we de burgers aan het woord laten de onvrede en de kloof die er is tussen politiek den haag groter en tot ongenoegen zou leiden.
   Dat hebben we de eerste keer gezien meer als 60% zei nee en wat gebeurt er ze noemen het anders en zeggen nee maar geen referendum meer want dan stemmen ze weer nee, het is gewoon het volk verneuken en de echte mensen met gezond boeren verstand zijn dat niet vergeten en willen dat overheids besluiten weer worden terug gedraait, heb het helemaal gehad met brussel en europa.
   Draai het maar weer terug, als we sommige dingen samen willen beslissen ok, maar we kunnen echt zelf ook nog wel wat.
   Minder mensen per 4kante meter afschaffen kinder bijslag boven het 2e kind en de grenzen weer dicht en de nederlandse munt weer die goeie oude gulden het kwartje van kok er weer af belasting naar 10% en grote uitgistes aan projecten de burger mee laten beslissen kijk naar hsl en jsf, echt kansloos
   Zelf zorgen dat je alles in dit land houd en zelf supportent we hebben europa daar niet voor nodig die grote club word alleen maar onduidelijk waar de centen heen gaan en nutteloze projecten en inhuur van mensen das gewoon kansloos en doelloos.

   • avatar Oppositie schreef:

    Nederland self-supporting? Laat me niet lachen, a.u.b. Het is absoluut onmogelijk om in dit land alles, maar dan ook werkelijk alles, zelf te produceren wat onze bevolking nodig heeft. Klein voorbeeldje: welke oliebronnen wou je in Nederland aanboren? Ah, juist, die hebben we niet…. En dus kunnen we onze brandstofproductie ogenblikkelijk vergeten. En zo zijn er tal van natuurlijke hulpbronnen die we in dit land gewoon niet hebben, waarvoor we afhankelijk zijn van internationale handel.
    Daarnaast drijft de Nederlandse economie juist op die internationale handel. Als je de grenzen sluit, zoals jij wilt, isoleer je jezelf volkomen van de rest van Europa en de wereld. Import en export zal duurder worden, omdat we onszelf hebben uitgesloten van de open internationale handel. Zaken als in- en uitvoerrechten zullen het bijzonder onaantrekkelijk maken om via Nederland internationaal handel te drijven. Gevolg: weg handel, weg inkomsten, weg banen, hoge werkloosheid.

    Ook ik zou graag de belastingen op hooguit 10% zien, net als jij. Probleem is alleen dat het volkomen onmogelijk zal zijn. Om onze verzorgings- en welvaartsstaat te kunnen financieren zullen er staatsinkomsten moeten zijn. En met 10% aan belastingen zul je echt onvoldoende inkomsten hebben om het verzorgingsniveau te kunnen handhaven. Daarbij ga ik dan even uit van ons huidige niveau. Als we jouw scenario volgen, zal er nog veel minder aan inkomsten gegenereerd worden, om de simpele reden dat de helft van de bevolking werkloos zal zijn.

    Ik vraag me ook af hoe je in ‘s hemelennaam “minder mensen per vierkante meter” wilt realiseren. Er zijn twee manieren om dat voor elkaar te krijgen: uitbreiding van het grondgebied, bijvoorbeeld door landwinning, of het in grote getale verwijderen van mensen. Benieuwd welk idee je daarover hebt….

    Je roeptoetert hier wel zo ongeveer het simplistische wereldbeeld van de gemiddelde PVV-er. De PVV wil je inderdaad doen geloven dat onze vermeende problemen heel simpel zijn en dat er zo mogelijk nog simpeler oplossingen voor zijn te vinden. Geloof me, dat is pas kiezersbedrog!

 • avatar SP schreef:

  En dan zeggen ze dat Marijnissen autoritair is. 🙂

 • avatar Hummer schreef:

  Dus beste politici, iedereen die tegen de kolonisering is heeft voorlopig alleen de keus om te stemmen op deze dictator met grootheidswaanzin.

  Redt de politiek, neem het gedachtengoed van Wilders over!

 • avatar Nico schreef:

  Zouden al die mensen die PVV dreigen te stemmen niet gewoon knettergek zijn? Of bijten we nu eindelijk eens van ons af? Wilders valt niet te negeren en onderschatten. Een man met lef, inzicht en intelligentie. Leve Wilders!

 • avatar Almere schreef:

  Stem voor verandering, stem PVV

  • avatar Oppositie schreef:

   Goed idee? jawel hoor, en doe voor de verandering weer lekker niet mee.

   Wat voor verandering verwacht jij eigenlijk van de PVV?
   De mensen in den Haag en Almere die iets van de PVV verwachtten hebben mooi pech want ze trekken hun keutel in en doen dus HELEMAAL NIETS.

 • avatar Anoniem schreef:

  Geert Wilders is getrouwd geweest met de Hongaarse Krisztina op 31 juli 1992 in Boedapest.
  Zij is zijn tweede vrouw.
  Zij werkt bij het Joods Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfitzer.

  Het is moeilijk om harde feiten over de twee vrouwen van Wilders te vergaderen.
  Zijn eerste vrouw is waarschijnlijk Israëlisch geweest.
  Hij is een korte tijd met haar getrouwd geweest toen hij 20 was.
  Velen zijn er van mening dat Krisztina ook Joods is.

 • avatar Oppositie schreef:

  Beste reagluurders, ik snap iets niet: Ik mag de PVV niet voor nazi’s uitmaken want dan demoniseer ik ze, maar blijkbaar mogen zij het wel tegen alle anderen roepen.

  En dat terwijl de PVV is de meest rechtse partij die NL ooit gekend heeft (en dan reken ik de NSB mee). En sommige van hun standpunten zijn inderdaad extreem of zelfs illegaal. Dus hoezo niet “officieel”? Is er dan een instantie die dat beoordeelt en een keurmerk uitdeelt? Ik dacht het niet.

  Als het kwaakt als een eend, eruit ziet als een eend en waggelt als een eend is het voor mij een eend.

  • avatar Paula schreef:

   Ben het met je eens, maar wat men bedoeld met “officieel” is dat ze zichzelf en dat de media hen niet zo noemt…niet in eerste instantie althans. Het is meer publiek geheim dat ze in feite gewoon extreem rechts zijn. Al zijn er mensen/ervaren politici die beweren dat ze toch ook wel zo hun linkse kantjes hebben (terwijl ze vitten op alles wat links is, ook al is links bij hen eigenlijk gewoon alles wat fout is zelfs als het rechts is).

   • avatar Oppositie schreef:

    Tja, en met zijn uitspraken is het net zo als met zijn haar: dat is zwart maar je ziet blond 😉

    • avatar Koffie schreef:

     dank je…nu begrijp ik het..

     • avatar Oppositie schreef:

      Ter aanvulling, hij heeft gewoon overduidelijk een gespleten persoonlijkheid: één voor Moslims, Marokkanen, Turken en andere bevolkingsgroepen die hem niet zinnen, en één voor nette arische westerlingen. We mogen hem niet met Hitler vergelijken maar dat hij zichzelf ziet als übermensch mag toch duidelijk zijn.

      • avatar Colani schreef:

       🙂 eerder een bloody nightmare!

       • avatar De balkende ezel schreef:

        Walgelijk zooitje van een schandalig niveau.
        Natuurlijk is de PVV extreeem-rechts.
        En deze onbeschofte bende mag van sommigen ons land vertegenwoordigen.
        Je zakt toch door de grond van schaamte als je dit in het buitenland vertelt.

Abonneren op de RSS-feed van deze topic.


Plaats een reactie

(wegens opgewonden standjes moet uw reactie eerst goedgekeurd worden)

*

Onze sponsor Colani | Ontwerp: Oppositie 2.0 door colani.nl